Moj priatel vo friendzone s inou

Príspevok v téme: Moj priatel vo friendzone s inou
petra119

Ahojte, prisla som sem po radu, lebo som zufala zo situacie, v ktorej som sa ocitla.
Vcera som sa hrabala priatelovi vo facebooku a nasla som mu spravy s jeho dlhorocnou kamoskou zo strednej skoly. (Viem, ze som to nemala robit, ale stalo sa bohuzial, bolo to prvykrat a intuicia ma nesklamala...) Zo sprav som sa dozvedela, ze prvy rok aj nieco nasho vztahu (teraz sme spolu 2 roky aj nieco) viedli intenzivne konverzacie a zaroven sa stretavali za mojim chrbtom... Priatel sa mi nikdy o nej nezmienil, ked isiel do rodneho mesta, ze by sa stretol s nejakou kamoskou. Ale chodil za nou a vzdy ked mal kusok volna, mne povedal, ze ide nieco vybavit alebo ze ide za kamosmi. Pisal jej ako mu chyba, ako ju ma velmi rad, ze je najkrajsia zena aku pozna a keby bol lepsi vesmir, tak ako by s nou rad bol... Z jej strany to vyznievalo akoby ho dala do friendzone, mala v tom case priatela s ktorym sa rozchadzala a riesili spolu aj jeho. Niekedy spolu aj niekde prespali. Po case jej povedal, ze ma asi priatelku... ale ich komunikaciu to nijak nenarusilo. Cele leto, ked som ja tahala 12tky na recepcii, tak kazdu volnu chvilu isiel za nou.
Pointa je, ze mi tvrdi, ze nikdy spolu nic nemali a on by ani nechcel, lebo je sebecka a divna povaha. Vraj mal vtedy tazke obdobie a chcel sa so mnou rozist, pretoze nevedel ako si poradit so zavazkom, kedze som bola jeho prvy dlhy vztah. Vraj jemu sa jeho spravanie zdalo prirodzene vzhladom na ich dlhorocne priatelstvo a nechce o mna prist kvoli takejto veci. Vraj som prva ktoru naozaj miluje a ktora ho vykupila zo smutku...
Ja sa ale neviem preniest cez vsetky tie klamstva, tajne stretavania a pisanie si... Aj som sa ho jeden cas na nu opytala, a klamal mi ze spolu riesili len nieco s mobilom, ked potrebovala poradit. Strasne mi je to luto, ale nebudem mu uz moct verit a zaroven nechcem zahodit ten vztah, ktory sa vyvinul po tom burlivom obdobi... Uz si spolu od decembra nepisu a od cca marca jej uz nepisal ziadne vyznania ani neboli spolu von. Myslim, ze asi vtedy si uvedomil, co vo mne ma. Citim, ze sa lubime neskutocne, a teraz uz vidim, ze vtedy ten vztah nebol v poriadku.
Dakujem, ak ste to docitali do konca a dufam, ze mi niekto bude vediet dat nejaku radu, alebo iny pohlad na vec, lebo ja uz naozaj neviem, co si mysliet.
P.S.: aby to nebolo take jednoduche, pred 3 tyzdnami sme spolu prisli na opacnu stranu zemegule na rok, a prakticky tu ani jeden z nas nikoho blizkeho nema.

lLily

mozno je to tym, ze ja som az prilis vztahova a lahko sa dokazem naviazat na druheho, ked si ho oblubim....tym padom druhych velmi nevnimam ani ked by som chcela, bo s nim na urcitej urovni "zrastiem" - o to lahsie viem odkopnut niekoho, kto mi nesedi, bo viem, ze je to aj pre moje dobre

ja myslim, ze do urcitej miery to tak maju vsetci, len nie vsetci to prezivaju az tak citelne ako ja a velakrat som vsetky nie nitky, co ma k druhemu viedli musela razne presekat, takze viem, co to obnasa, ako sa to zacina a jak sa to nabaluje, no zastavit to bohuzial nejde, bo podla vsetkeho su vsetci ludia na istej urovni "pospajani", lenze najviac to spojenie vnimaju s kymsi, kto im je najblizsi

ja taketo "pospajanie" v ramci kamaratstva povazujem skor za problem, lebo clovek sa tomu nemoze naplno otvorit a musi hrat "formu" a rolu kamarata, no a to su uz len same usmevceky a hra na zaujem. Mozno si tieto zakonitosti vytvarania a zanikania vztahov ludia uvedomia az v neskorej starobe, ked zostanu celkom izolovani, neviem, ja to vidim uz teraz.

monteChristo

ILily, tak to je ozaj smutne ze si nikdy nezazila nezistne priatelstvo, iba take ze nieco za nieco. A este smutnejsie je, ze si nezazila priatelstvo ktore sa prirodzene prehlbuje. Lebo kazde jedno dlhorocne sa prehlbuje, ak je prave. Tak ako nikdy nebudes vediet o partnerovi vsetko lebo clovek sa pomaly denne meni, rano odchadza z bytu iny clovek vo vnimani a zazitkoch, ako prichadza vecer, tak ani o priatelovi nikdy nebudes vsetko. Interakcia s nim ti moze vela davat, ale to dokaze prijat len clovek co je na to nastaveny....byt zamerany len na partnera je otrocke, lebo clovek vie ze ked partnera strati tak si rychlo musi najst niekoho dalsieho na koho sa zamera. Vycerpavajuce a dost vypovedajuce o danej osobe

Mesačný princ

lLily - najskôr si niečo podobné zažila, tak ok. A beriem, že to tak môže naozaj byť.

hej, aj ja som mal priateľstvá s opačným pohlavím a niektoré ma naozaj celkom vyčerpali ale nikdy som to neľutoval, pretože mi v konečnom dôsledku dali oveľa viac poznania a energie, ako keby som ich nemal vôbec.

nemyslím, že by ma vyčerpávali priateľstvá v závislosti na partnerovi, ale faktom je, že človek nezvládne takýchto priateľstiev viac, pretože o každé sa treba starať a treba sa samozrejme starať aj o vzťah.

lLily

ked s tebou ktosi nehra fer, nemusis hrat ani ty - uz tam je cely zadrhel, ze ktosi tu hru rozohral a bol to on

on s nou fer nehral a ona pocuvala svoju intuciiu, tak sa nahodou pozrela , no neviem CO pocuvala, ked snim odcestovala prec - asi svoj strach zo samoty, inak si to vysvetlit neviem, ze po tom vsetkom....

Mesačný princ

Celkom pekne ste zhrnuli to, o čom som písal :)

A som rád, že ešte existujú ľudia, ktorí dokážu vnímať iný vzťah medzi dvomi pohlaviami okrem rodinného alebo partnerského.

A áno, otázka by mala znieť skôr ,,prečo si zakladateľka našla takéhoto priateľa,,?

všetko sa dá zistiť okamžite, len ľudia radi uprednostňujú kvantitu pred kvalitou a orientujú sa na iné hodnoty, než na aké by sa mali. Ale všetko sa časom ukáže. Tak, ako sa zakladateľka dozvedela o tej jeho ,,kamarátke,, ktorú mal dávno pred ich vzťahom a ktorá je už možno v tomto okamihu s ním aj tehotná :D ale nie čierny humor :D

Ako som napísal. Už v začiatkoch dokáže ľudská bytosť odhadnúť inú ľudskú bytosť.

A kľudne sa môžu priatelia aj priťahovať, ak tam nie je chémia, tak nič nehrozí a ak je chémia, tak musia mať zákonite vzťah nie?
Načo je taký vzťah bez príťažlivosti či chémie???

Asi som divný, ale nič plytké vo mne nikdy nerezonovalo. Možno ak len pozdrav ráno kolegovi v práci a viac neriešim :D

Toto je asi najskôr o inom a mýlil som sa na začiatku. no nemôže za to len ten chlapec ale aj zakladateľka. Ako tým, že nie je vôbec všímavá a nedokázala to vycítiť už v začiatkoch, tak tým, že sa vôbec hrabala v jeho súkromí.

NIKDY BY SOM NIČ PODOBNÉ NESPRAVIL!

Treba dať na pocity. len tie pocity sú u ľudí dosť deformované a často nevidia to, čo by vidieť mali a naopak. Ako z toho von?

lLily

m.princ:
"Samozrejme, že nikdy nebudú až tak blízki, ale napriek tomu nepovažujem to, že niekomu venujem svoju energiu a emócie za nejaké trieštenie, či oslabenie tých mojich! "

ano, to z toho presne vyplyva a take vztahy su zvacsa len z nudze cnost, citove omrvinky a spravidla nebyvaju mozne za inych nez sebazapieracich okolnosti - vo finale ta celkom vycerpaju a nebudes mat ziadnu citovu rezervu ani pre seba a ani pre tvoju najblizsiu osobu - nula bodov
na tom niet co zahadzovat, do niecoho takeho sa neoplati ani vstupovat, to som vedela vzdy a vzdy sa mi to aj potvrdilo. Jedine, ze by v tom bol nejaky ovela vyssi zamer napriklad praca na nejakom viacmenej nezistnom spolocnom projekte.
Pretoze take vztahy vo svojej podstate funguju iba a zvacsa vylucne na baze - "nieco za nieco" ci "dal a ma dat", no a dost smutne mi pride, ze tieto zakony si ludia premietaju aj na tych najblizsich, kde cosi tak plytkeho nema vobec co pohladavat ako vymenny citovy obchod - manzel sa zacne mstit manzelke, manzelka si najde milenca priapdne ho zacne vydierat a podobne, pripadne sa zacne pretvarovat z acenu, aby manzelstvo udrzala a on jej bude tajit, ze ma milenku, bo tiez chce manzelstvo udrzat. Kamaratstva tiez mozes iba udrziavat, nic ineho, no prehlbovat do inych rovin uz ne.

kiddo

Ano, mas pravdu, ze sa tak aspon vyselektovali ti, ktori boli fakt kamarati. Len to zamrzi.
A k tym nasavackam obdivu - urcite im to ich problem nevyriesi. Iba sa na chvilu necitia tak mizerne.

Marunka

Kiddo, ja by som ešte aj poďakovala za to, že sa tí kamoši oduli :D Krásne sa ti to vytriedilo aspoň. Človeka to z prvej zarazí, ale časom si uvedomí, že to bolo to najlepšie čo sa mohlo stať. Ale to ty vieš :) :)

Marunka

Kiddo, áno, viem presne čo myslíš :) Ale pochybujem, že taká žena, "nasávačka obdivu", je tým plne uspokojená. Môže ju to pohladkať po egu na chvíľu a potom musí "ciciať" ďalej, lebo sama v sebe je vyprahnutá...
Mne sa tiež nepozdáva to, čo opisuje zakl.témy. Ak je niekto od začiatku takýto, hodno mu potom veriť? A o čom je vzťah, kde si musím stále čosi overovať, sliediť niekomu v mobile/na fb, len aby som mal istotu...Brrrr