Ahojte, prisla som sem po radu, lebo som zufala zo situacie, v ktorej som sa ocitla.
Vcera som sa hrabala priatelovi vo facebooku a nasla som mu spravy s jeho dlhorocnou kamoskou zo strednej skoly. (Viem, ze som to nemala robit, ale stalo sa bohuzial, bolo to prvykrat a intuicia ma nesklamala...) Zo sprav som sa dozvedela, ze prvy rok aj nieco nasho vztahu (teraz sme spolu 2 roky aj nieco) viedli intenzivne konverzacie a zaroven sa stretavali za mojim chrbtom... Priatel sa mi nikdy o nej nezmienil, ked isiel do rodneho mesta, ze by sa stretol s nejakou kamoskou. Ale chodil za nou a vzdy ked mal kusok volna, mne povedal, ze ide nieco vybavit alebo ze ide za kamosmi. Pisal jej ako mu chyba, ako ju ma velmi rad, ze je najkrajsia zena aku pozna a keby bol lepsi vesmir, tak ako by s nou rad bol... Z jej strany to vyznievalo akoby ho dala do friendzone, mala v tom case priatela s ktorym sa rozchadzala a riesili spolu aj jeho. Niekedy spolu aj niekde prespali. Po case jej povedal, ze ma asi priatelku... ale ich komunikaciu to nijak nenarusilo. Cele leto, ked som ja tahala 12tky na recepcii, tak kazdu volnu chvilu isiel za nou.
Pointa je, ze mi tvrdi, ze nikdy spolu nic nemali a on by ani nechcel, lebo je sebecka a divna povaha. Vraj mal vtedy tazke obdobie a chcel sa so mnou rozist, pretoze nevedel ako si poradit so zavazkom, kedze som bola jeho prvy dlhy vztah. Vraj jemu sa jeho spravanie zdalo prirodzene vzhladom na ich dlhorocne priatelstvo a nechce o mna prist kvoli takejto veci. Vraj som prva ktoru naozaj miluje a ktora ho vykupila zo smutku...
Ja sa ale neviem preniest cez vsetky tie klamstva, tajne stretavania a pisanie si... Aj som sa ho jeden cas na nu opytala, a klamal mi ze spolu riesili len nieco s mobilom, ked potrebovala poradit. Strasne mi je to luto, ale nebudem mu uz moct verit a zaroven nechcem zahodit ten vztah, ktory sa vyvinul po tom burlivom obdobi... Uz si spolu od decembra nepisu a od cca marca jej uz nepisal ziadne vyznania ani neboli spolu von. Myslim, ze asi vtedy si uvedomil, co vo mne ma. Citim, ze sa lubime neskutocne, a teraz uz vidim, ze vtedy ten vztah nebol v poriadku.
Dakujem, ak ste to docitali do konca a dufam, ze mi niekto bude vediet dat nejaku radu, alebo iny pohlad na vec, lebo ja uz naozaj neviem, co si mysliet.
P.S.: aby to nebolo take jednoduche, pred 3 tyzdnami sme spolu prisli na opacnu stranu zemegule na rok, a prakticky tu ani jeden z nas nikoho blizkeho nema.
Moj priatel vo friendzone s inou
Marunka, bodaj by vsetky zeny boli take ako ty v tomto. Mnoho z nich si ale prave naopak vytvara stado obdivovatelov, na ktorych zaujme si zvysuju vlastne sebavedomie, a nejake ich partnerky su im vies kde. To uz je ale na chlapovi, ci je hlupak a toto dopusti. Plus, moja skusenost, vzdy som mala tak 90% mojich kamaratov muzskeho pohlavia. A ako som si nasla priatela, niektori sa oduli a prestali sa so mnou kontaktovat. Co na to povedat. To ozajstne priatelstvo medzi muzom a zenou je asi ovela menej caste ako jeho propagacia.
Zakladatelka temy na ale iny problem. Nazvala ho presne - jej chlap chcel pocas ich vztahu inu, ktora ale nechcela jeho, a iba preto je vo vztahu so zakladatelkou temy. To neni dobre, dovera neexistuje, vztah neexistuje.
Mesačný, súhlasím s tebou :) V poslednom čase sa mi priznalo pár kamošiek, ako veľmi ľutujú, že pred rokmi sa vzdali kamarátov, že si mysleli, ako si vystačia len s partnerom....a zrazu po rokoch prišli na to, že sa nemajú s kým stretnúť ako náhle je partner v práci/so svojimi priateľmi/na služobke/bars čo.
Ja mám štyroch kamarátov mužov, ktorí to síce pred xxxx rokmi na mňa skúšali, ale nebolo tam z mojej strany TO, prečo by som mala s niekym z nich začať vzťah. Úprimne sme sa o tom porozprávali, neoduli sa ako to robia niektorí odmietnutí muži a dokážeme sa stretávať aj napriek tomu, že sme všetci vo vzťahoch :) Podmienka bola, aby ich partnerky vedeli kto som, aby som sa s nimi zoznámila...aby videli naše správanie, aby mali istotu, že z mojej strany skutočne nič nehrozí. A teda ani zo strany partnera. Dnes sú ich partnerky moje kamošky. Neviem si predstaviť, že by ma partner čakal neustále doma a nevybehol pokecať s kamoškou.
Myslím si, že základ je, aby sa tí ľudia fyzicky nepriťahovali, lebo to robí veľkú šarapatu. Mám aj veľmi príťažlivých kamarátov, no rešpektujem, že sú vo vzťahu. Človek by mal mať akúsi sebareflexiu a rešpekt, vážiť si priateľstvo. A ono to fakt ide. Nikdy som kamarátov neuprednostňovala pred partnerom, ale ani som na nich nezabúdala. Potom sa stáva, že ľudia, čo žili oddane len pre partnera a ukončili vzťah, zrazu nemali nikoho.... :)
lLily -
,,nepoznam nic zbytocnjesieho, nez triestit svoju citovu energiu medzi ludi, ktori mi v zivote nebudu tak blizki ako ten najblizsi clovek,,
U mňa takéto niečo nejestvuje. Samozrejme, že nikdy nebudú až tak blízki, ale napriek tomu nepovažujem to, že niekomu venujem svoju energiu a emócie za nejaké trieštenie, či oslabenie tých mojich! V konečnom dôsledku mi to totiž dá oveľa viac, ako vezme.
Nepoznám plytké vzťahy v mojom súkromnom sektore. Ani neviem, čo to vlastne v podstate je. nestretával by som sa s niekým, s kým mám nejaký, ako to tvrdíš ,,plytký vzťah,,
Ako partnera, tak aj iných ľudí dokážem vnímať rôzne. Ale o niečom plytkom som nikdy nepočul.
Podľa toho, ako píšeš by existoval pre teba len partner. všetko ostatné čo bolo dovtedy by si zahodila. pretože tí ľudia by boli len ,,plytkými vzťahmi,, bez perspektívy? Pochopil som to správne?
Hlavne nepodliehaj panike je super ze ste mimo aj tej holky takto aspon zistite ci vam to bude fungovat nadalej
ak si myslis, ze skutocne priatelstvo a skutocny orgazmus (spomanane v inej teme) si zazil len ty, tak sa zrejme dost mylis....verim na subjektivnost tvojich silnych pocitov, no to na danej skutocnosti nic nemeni
pozri, ked si mal tu manzelku a popritom tie kamosky ci ona kamosov, tak sa nedivim, ze ten zvazok "zdochol", bo ja osobne nepoznam nic zbytocnjesieho, nez triestit svoju citovu energiu medzi ludi, ktori mi v zivote nebudu tak blizki ako ten najblizsi clovek.....to by ti kamosi mohli byt len v ramci urciteho "odvetvia"...napriklad jeden cez pocitace, druhy na odvoz autom kamsi, treti ako sprievod kamsi kde sa nevyznam trebars na nakupy....a to by teda boli tak plytke vztahy, ze by sa do nich ani neoplatilo vstupovat, nieto este sa s takymi ludmi aj zabavat, bo by som si msueal davat sakra bacha na to, aby som sa na niekoho z nich nenaviazala
livinka - citanie s porozumenim je fajn zalezitost. facebook mu presla vcera a vcera vsetko zistila. do zahranicia s nim odisla pred 3 tyzdnami. tym padom tam nesla s vedomim toho vsetkeho.
furt ti vravim, ze je to o nastaveni a asi to suvisi aj so sex. energiou kazdeho jedinca, ktora ked je slabsia, moze pestovat v pohode kamaratske vztahy s opac. pohlavim....v inom pripade je to klam a udel pokrytcov, ktori sa hraju na kamosov za ucelom sexu ci dokonca lasky, pricom sa tvaria maximalne kamaratsky