Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Moj priatel vo friendzone s inou

Príspevok v téme: Moj priatel vo friendzone s inou
petra119

Ahojte, prisla som sem po radu, lebo som zufala zo situacie, v ktorej som sa ocitla.
Vcera som sa hrabala priatelovi vo facebooku a nasla som mu spravy s jeho dlhorocnou kamoskou zo strednej skoly. (Viem, ze som to nemala robit, ale stalo sa bohuzial, bolo to prvykrat a intuicia ma nesklamala...) Zo sprav som sa dozvedela, ze prvy rok aj nieco nasho vztahu (teraz sme spolu 2 roky aj nieco) viedli intenzivne konverzacie a zaroven sa stretavali za mojim chrbtom... Priatel sa mi nikdy o nej nezmienil, ked isiel do rodneho mesta, ze by sa stretol s nejakou kamoskou. Ale chodil za nou a vzdy ked mal kusok volna, mne povedal, ze ide nieco vybavit alebo ze ide za kamosmi. Pisal jej ako mu chyba, ako ju ma velmi rad, ze je najkrajsia zena aku pozna a keby bol lepsi vesmir, tak ako by s nou rad bol... Z jej strany to vyznievalo akoby ho dala do friendzone, mala v tom case priatela s ktorym sa rozchadzala a riesili spolu aj jeho. Niekedy spolu aj niekde prespali. Po case jej povedal, ze ma asi priatelku... ale ich komunikaciu to nijak nenarusilo. Cele leto, ked som ja tahala 12tky na recepcii, tak kazdu volnu chvilu isiel za nou.
Pointa je, ze mi tvrdi, ze nikdy spolu nic nemali a on by ani nechcel, lebo je sebecka a divna povaha. Vraj mal vtedy tazke obdobie a chcel sa so mnou rozist, pretoze nevedel ako si poradit so zavazkom, kedze som bola jeho prvy dlhy vztah. Vraj jemu sa jeho spravanie zdalo prirodzene vzhladom na ich dlhorocne priatelstvo a nechce o mna prist kvoli takejto veci. Vraj som prva ktoru naozaj miluje a ktora ho vykupila zo smutku...
Ja sa ale neviem preniest cez vsetky tie klamstva, tajne stretavania a pisanie si... Aj som sa ho jeden cas na nu opytala, a klamal mi ze spolu riesili len nieco s mobilom, ked potrebovala poradit. Strasne mi je to luto, ale nebudem mu uz moct verit a zaroven nechcem zahodit ten vztah, ktory sa vyvinul po tom burlivom obdobi... Uz si spolu od decembra nepisu a od cca marca jej uz nepisal ziadne vyznania ani neboli spolu von. Myslim, ze asi vtedy si uvedomil, co vo mne ma. Citim, ze sa lubime neskutocne, a teraz uz vidim, ze vtedy ten vztah nebol v poriadku.
Dakujem, ak ste to docitali do konca a dufam, ze mi niekto bude vediet dat nejaku radu, alebo iny pohlad na vec, lebo ja uz naozaj neviem, co si mysliet.
P.S.: aby to nebolo take jednoduche, pred 3 tyzdnami sme spolu prisli na opacnu stranu zemegule na rok, a prakticky tu ani jeden z nas nikoho blizkeho nema.

neviem111111

z textu nie je zrejmy len pohlad zakladatelky, z textu je zrejmy obsah jeho konverzacie s dotycnou. ja na priatelstva verim tiez, tuto je diskusia zbytocna. frindzone= kamarati, z ktorych sa jeden do toho druheho zalubi a ten druhy ho nechce, alebo z toho zalubenia cerpa vyhody. takze ty tu zbytocne otvaras temu priatelstvo muza a zeny, kedze tuto evidentne nejde o to.

neviem111111

a uz len toto: "Pointa je, ze mi tvrdi, ze nikdy spolu nic nemali a on by ani nechcel, lebo je sebecka a divna povaha. " takto sa clovek o skutocnych priateloch nevyjadruje. preco je to potom jeho "dlhorocna kamaratka" ked je taka divna? jasne ze o nej bude hovorit nepekne, lebo sa snazi zakryt to, co si sa dozvedela zo sprav.

Mesačný princ

neviem111111 - nepoznám ich, máš pravdu. Z textu je zrejmý len pohľad zakladateľky a ona to vidí takto. Možno je to úplne inak. A kľudne ju mohol pochváliť za vzhľad a aj za to ostatné.

A friendzone neviem čo je a ani ma to nezaujíma. No viem, čo sú skutočné priateľstvá medzi dvomi ľuďmi opačného pohlavia.
Friendzone je podľa mňa blud tých, ktorí neveria na takéto zmiešané priateľstvá.

neviem111111

za to ze tvoja nejaka byvala partnerka mala niekedy problem s tym, ze mas kamaratky, to sem nemusis prenasat, lebo tato tema o tom nie je a to co je vyssie opisane nema s priatelstvom nic spolocne. skutocnej priatelke by predsa rok a pol alebo kolko netajil, ze ma frajerku.
a rozhodne nie je pravda v tom, ze dovodom jeho klamania je ona sama. on klamal, lebo vedel ze to co robi neni v poriadku a chcel si to nechat rozohrane na obe strany.

neviem111111

mp, a ty ich poznas? ja len vychadzam z informacii, ktore uviedla autorka temy, t.j. z toho, co jej on pisal. aka je najkrajsia, ako ju chce, atd a o vsetko zadany. TOTO v kamaratstve nie je.
nazov temy vypoveda presne o tom, o com tema je. nepise o tom, ze jej priatel ma kamaratku a to jej vadi. vies co znamena friendzone? ze on ju chce a ona jeho nie/len sa s nim hra. co v tomto pripade aj tak nie je uplne presne, kedze vychadzajuc z textu je podla mna viac nez jasne, ze tam prebehlo omnoho viac nez je v spravach.

Mesačný princ

lLily - tak niekto to nepozná. Ale záleží to od pohľadu jednotlivca. Najskôr niekto ako ty ani netuší, čo to skutočné priateľstvo je a že tam v podstate existuje to isté, čo aj vo vzťahu, ako láska či dôvera...ale to by som ti dlho musel písať... a aj tak nič z toho

je to len o rozhodnutí a o stanovení si hraníc. O ničom inom.

lLily

bohuzial si myslim,z e tym clvoek klame len sam seba - nieco take proste neexistuje, alebo sa to musi pohybovat vo vlemi velkych plytsinach, aby sa to viac neprehlbilo aj do viacerych rovin, co je tazke odsledovat a vyzaduje to omnoho viac namahy a obmedzeni nez cosi skutocneho a obojstranneho. s bratom? mozno...s bratrnaco? mozno...ale naco vlastne?

byt vo friendzone povazujem za najvacsiu tragediu akej sa clovek moze dozit, to radsej nemat ziadnych priatelov. Jeden je na koni a druhy sa za nim plazi. Co z toho?

Mesačný princ

neviem111111 - možno máš pravdu, ale poznáš jeho, poznáš ju???

Čo ak je to naozaj len priateľstvo? Nie obyčajné kamarátstvo ale skutočné priateľstvo?

Mesačný princ

Aj priateľstvo je len o rozhodnutí dvoch ľudí. O ničom inom. Najskôr neviete čo skutočné priateľstvo je...celkom smutné, ale dokážem pochopiť.