Ahojte, prisla som sem po radu, lebo som zufala zo situacie, v ktorej som sa ocitla.
Vcera som sa hrabala priatelovi vo facebooku a nasla som mu spravy s jeho dlhorocnou kamoskou zo strednej skoly. (Viem, ze som to nemala robit, ale stalo sa bohuzial, bolo to prvykrat a intuicia ma nesklamala...) Zo sprav som sa dozvedela, ze prvy rok aj nieco nasho vztahu (teraz sme spolu 2 roky aj nieco) viedli intenzivne konverzacie a zaroven sa stretavali za mojim chrbtom... Priatel sa mi nikdy o nej nezmienil, ked isiel do rodneho mesta, ze by sa stretol s nejakou kamoskou. Ale chodil za nou a vzdy ked mal kusok volna, mne povedal, ze ide nieco vybavit alebo ze ide za kamosmi. Pisal jej ako mu chyba, ako ju ma velmi rad, ze je najkrajsia zena aku pozna a keby bol lepsi vesmir, tak ako by s nou rad bol... Z jej strany to vyznievalo akoby ho dala do friendzone, mala v tom case priatela s ktorym sa rozchadzala a riesili spolu aj jeho. Niekedy spolu aj niekde prespali. Po case jej povedal, ze ma asi priatelku... ale ich komunikaciu to nijak nenarusilo. Cele leto, ked som ja tahala 12tky na recepcii, tak kazdu volnu chvilu isiel za nou.
Pointa je, ze mi tvrdi, ze nikdy spolu nic nemali a on by ani nechcel, lebo je sebecka a divna povaha. Vraj mal vtedy tazke obdobie a chcel sa so mnou rozist, pretoze nevedel ako si poradit so zavazkom, kedze som bola jeho prvy dlhy vztah. Vraj jemu sa jeho spravanie zdalo prirodzene vzhladom na ich dlhorocne priatelstvo a nechce o mna prist kvoli takejto veci. Vraj som prva ktoru naozaj miluje a ktora ho vykupila zo smutku...
Ja sa ale neviem preniest cez vsetky tie klamstva, tajne stretavania a pisanie si... Aj som sa ho jeden cas na nu opytala, a klamal mi ze spolu riesili len nieco s mobilom, ked potrebovala poradit. Strasne mi je to luto, ale nebudem mu uz moct verit a zaroven nechcem zahodit ten vztah, ktory sa vyvinul po tom burlivom obdobi... Uz si spolu od decembra nepisu a od cca marca jej uz nepisal ziadne vyznania ani neboli spolu von. Myslim, ze asi vtedy si uvedomil, co vo mne ma. Citim, ze sa lubime neskutocne, a teraz uz vidim, ze vtedy ten vztah nebol v poriadku.
Dakujem, ak ste to docitali do konca a dufam, ze mi niekto bude vediet dat nejaku radu, alebo iny pohlad na vec, lebo ja uz naozaj neviem, co si mysliet.
P.S.: aby to nebolo take jednoduche, pred 3 tyzdnami sme spolu prisli na opacnu stranu zemegule na rok, a prakticky tu ani jeden z nas nikoho blizkeho nema.
Moj priatel vo friendzone s inou
Vzťah spolu už nemáte, to je fakt.
Zachrániť sa vám to ,,niečo,, tiež nepodarí.
No nesúhlasím s tým, že on robil niečo zlé, že je klamár a klame stále a že ty na tomto nenesieš žiadnu vinu.
Koľko žien by akceptovalo vo vzťahu inú ženu po boku svojho partnera, manžela???
Aj keby to bola MATKA TEREZA :D
Názov témy hovorí o tom, ako to cítiš a nie je to dobré.
Aj ja som chodil na dovolenky s kamarátkami, aj sme spolu prespávali po moteloch či v stane a???
To neznamená, že ak má muž kamarátku, tak ju chce zakaždým pretiahnuť! Sa spamätajte!
No vzťah v tomto prípade už neexistuje. Ak musel od začiatku o niečom klamať, tak mal na to dôvod. A ten dôvod si bola najskôr ty.
Ak nejestvuje vo vzťahu dôvera, tak nejestvuje vzťah.
priatelstva opacneho pohlavia? tomuto bludu v dnesnej dobe este niekto veri? hm, no mozno tak u asexuala ano.
kamaratka tohto kalibru staci celkom jedna, aby znicila komplet cely vztah - uz len preto, ze tie city sli hlavne OD NEHO K NEJ....ked by to bolo opacne, tak nepoviem. Vlastne ho neznicila ona, ale on.
mp, akoze nehnevaj sa, ale to co je vyssie opisane nie je ani nahodou kamaratsvo. to su dvaja zadani ludia, ktori spolu evidetne poza chrbat svojich partnerov nieco riesili (alebo MINIMALNE on chcel). toto nie je kamaratstvo.
s takymto clovekom sa jedine z fleku rozist a ani sa neobzriet a bolo by mi jedno keby je aj jediny na zemeguli, a nielen ze sme spolu niekam na rok odisli...
moralne nastavenie cloveka sa za taku kratku dobu skratka vyrazne nemeni - raz klamal v takychto veciach, klamat bude. vobec ta nerespektuje. velmi dobre vedel, ze to co robi v poriadku nie je, inak by ti to netajil. tym padom takmer celu dlzku vasho vztahu mal "tazke obdobie" a chcel sa s tebou rozist? ked ona ho riesila pri rozchode s priatelom, na 100% spolu mali nieco viac ako blbe spravy, kedze spolu niekde aj prespavali ako pises.
a ano, chodit niekomu na facebook sice nie je pekne, ale v niektorych pripadoch (napriklad takychto, ked ma clovek vztah s klamarom) sa inak neda, takze to by som nejako viac neriesila.
ked ti chlap ukaze, kym je, tak mu ver. teraz ti to ukazal. tak sa nepresviedcaj o tom, ze tam je nieco na zachranovanie a radsej sa vrat z kratkej cesty. a to ti hovorim z vlastnej skusenost, lebo kedysi som bola taka sprosta aj ja a "nechcela zahodit" atd.
Aj tak si myslím, že toto väčšina ľudí nepochopí.
Myslím priateľstvá u opačného pohlavia! A ja sa mu osobne nečudujem. Ak by ti povedal, že má asi 100 kamarátok, tak by si s ním do toho vzťahu išla? Nepýtala by si sa ako bolo s kamarátkou, čo robili alebo ako bola napríklad oblečená...
Ľudí nemožno vlastniť a ja ti to píšem opäť z vlastnej skúsenosti.
"Uz si spolu od decembra nepisu a od cca marca jej uz nepisal ziadne vyznania ani neboli spolu von."
tymto sa akoze utesujes? sak kedy bol marec..?..ak to bol marec pred 100 rokmi, tak nepoviem....okrem toho, zatoze si nieco nenasla to neznaci, ze sa tak aj nadalej nedeje. Jedna podozrievavost a konec, to uz nezaplatate.
Klamar je zvyknuty prirodzene fungovat a zonglovat s klamstvami podla toho jak sa mu to hodi. Uz len to, ze nedokazal byt istu dobu celkom sam predtym, nez si nasiel teba o nom nevypoveda nic lichotiveho. S ludmi s nedoreisenymi vztahmi sa nikdy neoplati nic zacinat, na to mozes len doplatit, nic ineho. A on to mal v dobe, ked uz bol s tebou stale nedoriesene a tajil to....to, ze to tajil je na tom to najhorsie, bo si nemala fakticky ani na vyber a obral ta tym o moznost slobodnej volby. Toto sa nerobi, nie cloveku na ktorom ti zalezi.
Nikdy neodignoruj fakt, ze pred tebou partner niekoho zatajoval. Hovori to o celej veci asi najviac. A veci typu 'nepacilo by sa ti to, preto som ti to zatajoval' do vztahu nepatria. Ak nedokaze pred tebou stat za tym, co robi, tak vie aj on sam, ze robi nieco, co by nemal. Mam z teba dojem, ze nechces zostat sama. Keby si vedela, ze v buducnosti budes mat lepsi vztah, tento vztah by si nechcela.
Dakujem za komentare.
Ano suhlasim, je to cele na prd s tou doverou. Ale vidite, ze ma intuicia neklmala. Tiez sa mi zda najdolezitejsie zistit preco ju vlastne zatajoval, aj ked je to asi jasne - vedel ze to neni spravne, ze za nou chodi a pise jej tie veci. Inak to, ze s nou nic nemal mu aj viem uverit, bolo vidno ze z jej strany tam nieje zaujem o nic viac ako priatelstvo, mozno ho brala ako butlavu vrbu.
Keby mi o nej povedal? Samozrejme ze by som mu kamaratku nezakazovala, keby to bolo v rovine normalu (nie ze by za nou chodil kazdu volnu chvilu na ukor casu straveneho so mnou). To by aspon znamenalo, ze mi nema co tajit.
To, čo robil, ako sa o nej vyjadroval nie je úplne ok.
No to, že má kamarátku poza tvoj chrbát je najskôr to, čo by ste mali riešiť. Je to dôsledok vzťahu. Väčšina ľudí totiž nemá šajnu čo je priateľstvo medzi mužom a ženou a stále budú tvrdiť, že nejestvuje.
Ja sa mu ani nečudujem. Ty mu sleduješ komunikáciu a on ti klame o kamarátkach.
Ak by ti povedal vždy ak išiel za ňou ,,že za ňou ide,, ako by si sa tvárila? Pustila by si ho? Nerobilo by ti to vrásky na čele?
už len názov témy je podľa mňa trošku zvláštny.
Ak si navzájom nedôverujete, tak načo ste išli do vzťahu? Ja by som za partnerku nechcel ženu, ktorá by mi zakazovala stretávanie sa s priateľmi a je jedno akého pohlavia!