Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

moj chlap je stale v cudzine,nvm to vydrzat bez neho

Príspevok v téme: moj chlap je stale v cudzine,nvm to vydrzat bez neho
alissia

caute vsetci,

nebudem to zbytocne natahovat a vypisovat litania. ja mam 23 rokov, partner 31. Ja ešte studujem vs teraz on uz davno robi, a celkom sa mu dari. Sme spolu 9 rokov,ano,od mojich 14,dobre citate, bolo to super zo zaciatku, stale sme boli spolu, vsetko vychadzalo,boli sme denno denne spolu, kedze sme z jedneho mesta, ale bez varovania a bez suhlasu si podal ziadost do prace v zahranici( katar konkretne),ma na to vzdelanie. a nepytal sa ma,co na to poviem ja, odisiel. vacsinu je tam, tu je strasne malo, vidavame sa, iba cez vikendy, aj to iba naprioklad dva vikenbdy do mesiaca,alebo jeden vikend. Samozrejme cez leto, pripadne cez vianoce sme spolu viac a dlhsie aj.Mame sa radi, aj vsetko, funguje ako ma,ale mne hrozne chyba ked je precv,ani za tie roky som si na to nezvykla, viem,ze chlap musi zarabat a take tie veci, ale chyba mi hrozne,ked je tam. Verim mu, nie je problem v dovere,ale ja sa mozem zabavt cim chcem, ucenim,kamoskami, rodinou, brigadami, stale nanho myslim,a sme iba v obmedzenom kontakte ked je tam, ma tam aj problem so signalom na net, mobily su drahe zas...funguje iba na skype ...bolo aj obdobie,kedy sa to ustalilo,a zrusli mu projekt tak tam nebol pol roka...ale zas teraz odisiel na leto do prdele, na cele leto...ok bola som za nbim pocas tych rokov dvakrat, a tak ..ale zerie ma to,ze je furt tam..chcem byt s nimpri nom,tym padom ho ani tak dobre nepoznam,a to bola laska na cely zivot u nas, fakt, aj modre z neba mi nosil,nemali sme vacsie problemy ani nic, uz aj uvazujem,ze sa na to vyserem,ze to nema zmysel,strasne mi chyba, aj sex aj intimnosti, aj objatie,ked mam hrozne tazke dni,ked som chora,atd..nemam ho,som sama a opustenba..kamoskay, rodina nepomaha...neni mozne,aby som am ja opdisla za nim zatial,...a ani tam enchcem zit, hrozne horko tam je stale
funguje skor tak, ze iba dve sms za den, prezvonenie, nejaky mail,pripadne vecer skype, ked pride domov sme bud unho,alebo u mna, ale uz aj rozmysam,ci sa to vobec da vsetko vydrzat...strasne mi chyba
prosim vas poradte daco, co s nim....:(
ja som tak nestastna a frustrovana,neni ani reci so mnou,ked je prec..a fakt sme malo spolu ..a on zase prijal pac. ponuku tam,a slubil,ze uz zostane so mnou..preto sme sa aj skaredo pohadali..dakujem za vase nazory..pritom viem,ze ma ma rad,ze chce byt so mnou, hovori,ze sa vezmeme,ked dostudujem,ale mne sa zda vecnost,akoby dni boli mesiacmi,ked je ta het.neviem to zvladnut.

Marunka

Máš tu už veľa komentov, tak som hľadala taký, pod ktorý by som sa "podpísala" a súhlasím s a_dr1a (tiež vždy dúfam, či dobre píšem nick :D)
Neviem si pomôcť, ale mám pocit, že ťa pri ňom drží len to, čo ste spolu prežili, nie to, čo bude. Z toho, čo som prečítala, nevidím snahu ani z jednej strany o nejaké riešenie. Ty tu máš zázemie a rodinu, ktorej sa nechceš pustiť. On zázemie v zahraničí, ktoré tiež nechce opustiť. Takže ako z toho von? Buď stratí jeden svoje zázemie alebo druhý. Buď to ten jeden zoberie ako výzvu a pôjde do toho, alebo to takto potiahnete ešte pár rokov a dám krk na to, že ak stretneš niekoho tu na SR, kto ti bude viac vyhovovať a budúcnosť budete vidieť rovnakú, rozídeš sa s partnerom :) Pretože zrazu pochopíš, že toto je naozaj zbytočné :) Tým ťa nechcem nabádať k rozchodu, skôr k nejakému premýšľaniu, či to naozaj chceš ďalej takto ťahať. Ak nie, naozaj sa jeden z vás bude musieť trošku prispôsobiť, alebo nájsť kompromis. Ak to nedokážete, taaaak..... :)

Plus, ďalší problém...ak si s ním začala chodiť v 14stich, veľa skúsenosti s mužmi si nenadobudla. Bohužiaľ, tak to je. Teraz je tento pre teba ten ideálny, vysnívaný, úžasný a neviem aký. To aj môže byť. Ale uvedom si, že si každý idete len po tom svojom. Ako ty, tak aj on. Nemáte istotu vo vzťahu, nemáte pevné body, o ktoré by ste sa mohli oprieť a zrejme to jemu tak vyhovuje, neviem. Keď sa chce, dá sa vyriešiť všetko. Ale tu chýba to "chcenie" z oboch strán. Ty sa tiež len sťažuješ a najradšej by si bola, keby sedel doma pri tebe...ale ani to nie je riešenie, pokiaľ je to niečo po čom netúži :)

lLily

no ja neviem, ak to chces napriek tomu vsetkemu tiahnut aj nadalej, nech su ti inspriaciou pary, ktore cimsi podobnym presli a poznali sa v skorej mladosti...napriklad taki manzelia Visselovci

www.martinus.sk

ja sa nikdy o mojich laskach s nikym neradila a nikdy v zivote by som sa nezapodievala nazormi druhych na "mojho milovaneho", bo to povazujem za kontraproduktivne a moze vam to nahlodat aj piliere dovery bez ktorych sa vam to zosype jak domcek z kariet, takze radsej cerpaj z knih pripadne filmov, ktore obnovia spojenie s tvojim JA, i ked mozno nejaku dobu budes zit v iluzii, zvladnut to mozes len sama spolu s nim

lLily

"ale zerie ma to,ze je furt tam..chcem byt s nimpri nom,tym padom ho ani tak dobre nepoznam,a to bola laska na cely zivot u nas. uz aj uvazujem,ze sa na to vyserem,ze to nema zmysel,strasne mi chyba"

presne z tohto dovodu by som sa s nim rozisla bez ohladu na jeho lasku ku mne, bo ja by ho lubit zial uz nedokazala a dost by som pochybovala, ci mame ozaj spolocnu zivotnu cestu

neviem ako to chces ustat, bo ja si viem predstavit iba jednu moznost - citovo sa od neho izolovat a odtrhnut....naco rozvijat cosi takeho, co malo uz davno skoncit manzelstvom? skola je len vyhovorka...ak by si ho lubila jak aj on teba, tak ste uz svoji a ak nie, tak by si v tejto dobe riesila asi rozvod..ziadne cakanie, marne nadeje a snivanie o svadbe

a_dr1a

alissia, nie som jesitna, newa, ze si meno nepamatas, hlavne, ze reagujes a odpovedas
Takze si to zhrnme:
1. Napisala si, ze zaraba na buducnost a na zivot, ze chcete dom so zahradou.
- Potom mi vsak nie je jasne, naco zbytocne kupoval ten byt a auto prave teraz, ked tu nie je a nevyuziva ich. Mohol predsa kvoli vasim planom snom odkladat peniaze a sporit dalej na ten barak. Lebo aj ked ide o Kosice, tak taky byt tam je bezmala co mensi domcek ci bungalov niekde na vidieku. Este by som chapala ten byt ako investiciu, ze mu budu chodit peniaze na ucet z prenajmu kym je prec a potom by aj tak byt predal za trhovu cenu. No on to pozical radsej kamosovi, kvazi zadarmo, 50e mesacne mu jeho ci vas sen o baraku totiz nesplni. Toto nerobi clovek, ktory ma svoj ciel a ide si za nim.
- Dalej. Uz teraz citim rozpor vo vasej polohe a ci ste vobec vy dvaja uzrozumeni zjednoteni a dohodnuti, kde raz chcete byvat a zit. Ste dohodnuti, kde ten vas dom ma raz stat? = vychod SR, zapad SR, Spanielsko? Ty si akoby naviazana na bydlisko tam u vas doma na zapade a on zas tam niekde na vychode. Inak by tam predsa neinvestoval do nehnutelnosti.
2. Pises,, ze raz chcete ist byvat prec, do spanielska.
- Prepac, no toto je uz sci-fi aspon z toho, co doposial o sebe ci vas pises. Lebo tebe robia problem uz aj blbe Kosice - ist tam na vikend ci byvat s nim na isty cas, pises o dome mame babke ai na zapade, a zrazu pises o Spanielsku? A este tam zit dlhodobo a trvalo? Ak su teraz KE pre teba problem, co este take Spanielako? A je to vobec tvoj sen tuzba ci jeho??
3. Pises, ze svadba by aj bola, len ty si hrozne mlada a ze naco sa viazat ai.
- No toto "na svadbu som este mlada" si tocila aj v spojitosti, ked si ta chcel vziat po strednej. Teraz pomaly budes koncit VS a stale si akoze mlada. OK. Ano si mlada. Ale zas mi nejdu logicky do hlavy tvoje nareky vylevy, ako ti chyba, nemozes bez neho, ze necitis istotu v tomto vasom vztahu ai, a pritom ak ti VRAJ tu "istotu" (manzelstvo) nuka, tak ty ju stale odmietas?? Potom je rozpor co pises a rozpor so skutkami a tvojim konanim. A nevyjadrila si sa k zasnubam. Chapem, nie kazdy preferuje zasnuby. Ale ak ti vraj uz opakovane navrhoval sobase, je zarazajuce, ze ani raz nenavrhol zasnuby. Snubny prsten ai. To by si tiez odmietla? Ci aj na to sa citis este mlada?
4. Pises, ze chcete v malage svadbu.
- Z rodiny mali svadbu v tichomori a zvladli to v poho aj zo slovenskych platov a to robia bezne prace, netocim teraz o manazeroch IT podnikateloch ai.
- Z tvojich pismen citim naviazanost na rodinu, mamu sestru babku kamosky tradicie a pritom pises, ze nechcete tradicnu svadbu ale v malage. To chcete hradit naklady celej rodine ohladne svadby tam? Lebo si na rodinu dost naviazana takze bez rodiny prezit takyto den asi nechces. Ci ano?
Citim tu tiez nesulad.
5. Dost ste odlisni v sposobe zivota, travenia casu, aktivit cinnosti roboty ai. Myslis, ze vam to nebude robit raz problem vo vasom spolonom zivote a ziti?

hellla

takze to nevies vydrzat bez neho.. Ak teda nevies, tak ho posli k vode. co je na tom tazke? Ak by si ho naozaj lubila, tak neriesis, nepytas rady, doverujes a cakas na lepsie casy.

borrka

Tu ti ľudia múdro píšu ale ty to nechceš vidieť. Stále si melieš to svoje a nepripúšťaš, že chlapec na teba vlastne kašle. To čo ti hovorí v posteli nie je vôbec dôležité, lebo keby ťa skutočne mal rád, tak neznesie aby bol s tebou tak málo. Láska sa nedokazuje slovami, ale činmi. O pár rokov už nebudete spolu, potom si spomeň na to všetko čo ti tu ľudia napísali. Tipujem, že onedlho za tebou aj tak prestane chodiť. Nájde si inú, lebo ty už pre neho nie si taká dôležitá aby ti prispôsoboval svoj život.

alissia

a...(sory,neviem si nick pamatat:D)

zaraba na buducnost a na zivot, priste, chceme dom so zahradou,chce vela cestovat a uzivat zivot, a raz chceme ist byvat prec, do spanielska,ak sa zadari, mame viziii mnoho, svadba by aj bola,len ja som hrozne mlada stale, on sice nie, ale naco sa vuazat este, nechcem ja. a my nechceme mat klasicku svadbu, chceme v v malage svadbu
byt teraz prenajima,ked je prec, jasnacka..ale z toho ma iba s patdesiat evry na mesiac.lebo je to jeho znamy jeden, ja som do jeho bytu ist nechcela, ten byt je v ke, a ja zijem na zapade, ja mam tu domov, a mam tu skolu,co by som tam robila ?:D
ho nekupil v mieste nasho bydliska a keby ja nebudem uzivat jeho byt, chce aby som s nim byvala,ale ja neviem,to sa tam prestahovat na vikend,ked pride dom ?:D ci jak,ja tomu furt nechapem.
ja som doma, mam tu kopu kamosov, rodinku,maminu ktoru lubim, babinu, sestru, statok mame, vinhrady, okopavam co sa da a robim na roli
jemu sa asi taky zivot nelubi abo tak. radsej on pust :DDDDD za hlavu sa kazdy chyta,komu to vykladam

a_dr1a

ahoj alissia. Pises, ze kupil teraz byt a auto. Neponukol ti spolocny zivot, kedze uz by bolo aj kde spolu byvat? Alebo ten byt teraz prenajima? Tebe neponukol tam byvat? Pises, ze uz si ta chcel viackrat vziat. Vsak svadbu niektori planuju organizuju uz neraz aj 2r vopred (kvoli terminom restiky kostola ci matriky, saty fotograf hudba ai ai). Zasnubeni ste?
Vies. Toto by boli konkretne kroky ciny skutky, ktore by vypovedali o jeho vztahu k tebe, ze to mysli vazne a seriozne. Lebo ak ti vsetko iba slovne slubuje no chybaju skutky a konkretne ciny, tak to z jeho strany az tak vazne nebude. A teraz naco najnovsie tam zaraba? Lebo byt auto uz su. Zaraba teraz na vasu svadbu, ci na co presne?