moj chlap je stale v cudzine,nvm to vydrzat bez neho

Príspevok v téme: moj chlap je stale v cudzine,nvm to vydrzat bez neho
alissia

caute vsetci,

nebudem to zbytocne natahovat a vypisovat litania. ja mam 23 rokov, partner 31. Ja ešte studujem vs teraz on uz davno robi, a celkom sa mu dari. Sme spolu 9 rokov,ano,od mojich 14,dobre citate, bolo to super zo zaciatku, stale sme boli spolu, vsetko vychadzalo,boli sme denno denne spolu, kedze sme z jedneho mesta, ale bez varovania a bez suhlasu si podal ziadost do prace v zahranici( katar konkretne),ma na to vzdelanie. a nepytal sa ma,co na to poviem ja, odisiel. vacsinu je tam, tu je strasne malo, vidavame sa, iba cez vikendy, aj to iba naprioklad dva vikenbdy do mesiaca,alebo jeden vikend. Samozrejme cez leto, pripadne cez vianoce sme spolu viac a dlhsie aj.Mame sa radi, aj vsetko, funguje ako ma,ale mne hrozne chyba ked je precv,ani za tie roky som si na to nezvykla, viem,ze chlap musi zarabat a take tie veci, ale chyba mi hrozne,ked je tam. Verim mu, nie je problem v dovere,ale ja sa mozem zabavt cim chcem, ucenim,kamoskami, rodinou, brigadami, stale nanho myslim,a sme iba v obmedzenom kontakte ked je tam, ma tam aj problem so signalom na net, mobily su drahe zas...funguje iba na skype ...bolo aj obdobie,kedy sa to ustalilo,a zrusli mu projekt tak tam nebol pol roka...ale zas teraz odisiel na leto do prdele, na cele leto...ok bola som za nbim pocas tych rokov dvakrat, a tak ..ale zerie ma to,ze je furt tam..chcem byt s nimpri nom,tym padom ho ani tak dobre nepoznam,a to bola laska na cely zivot u nas, fakt, aj modre z neba mi nosil,nemali sme vacsie problemy ani nic, uz aj uvazujem,ze sa na to vyserem,ze to nema zmysel,strasne mi chyba, aj sex aj intimnosti, aj objatie,ked mam hrozne tazke dni,ked som chora,atd..nemam ho,som sama a opustenba..kamoskay, rodina nepomaha...neni mozne,aby som am ja opdisla za nim zatial,...a ani tam enchcem zit, hrozne horko tam je stale
funguje skor tak, ze iba dve sms za den, prezvonenie, nejaky mail,pripadne vecer skype, ked pride domov sme bud unho,alebo u mna, ale uz aj rozmysam,ci sa to vobec da vsetko vydrzat...strasne mi chyba
prosim vas poradte daco, co s nim....:(
ja som tak nestastna a frustrovana,neni ani reci so mnou,ked je prec..a fakt sme malo spolu ..a on zase prijal pac. ponuku tam,a slubil,ze uz zostane so mnou..preto sme sa aj skaredo pohadali..dakujem za vase nazory..pritom viem,ze ma ma rad,ze chce byt so mnou, hovori,ze sa vezmeme,ked dostudujem,ale mne sa zda vecnost,akoby dni boli mesiacmi,ked je ta het.neviem to zvladnut.

Nikolka412

Hah, ďakujem za kompliment :D :D :D Nie, nemám 16, ale fungujeme tak dva roky preto, lebo pred 2 rokmi zmenil prácu.
Porozprávaj sa s ním o tom. Áno, funguje takto kopec párov, ale rozhodne s tým obaja partneri súhlasia a rozprávajú sa.
Musíš sama vedieť na čom si. :)
Ja som s mojim už dlho a musela som sa s tým zmieriť, že proste chodí preč.. ale vedela som o tom.. a je lepšie keď zarába 3000 ako keď zarobí 600 eur za pásom.
Ale u teba je to trochu komplikovanejšie. Jednoznačne to vidím na dlhý rozhovor. Spísať si všetky veci proste, ktoré ťa trápia. Povedať mu to kľudným hlasom. Uvidíš ako zareaguje.
Ani mne by sa toto nepáčilo. My sme bojovali dlho spolu, lebo sme nemali vyriešené veci ohľadne bývania, rodiny ako takej. Ale sme sa spolu o všetkom porozprávali a teraz je to super.
Skús, uvidíš. Ak budeš vidieť, že jemu to takto vyhovuje, tak fakt iba strácaš čas a zbytočne sa trápiš.

alissia

neviem11111

kde mal kupit byt?ked on zije v Ke? nechcel stale byvat v podnajme, kedze tam pracuje a na vikend chodi dom na zahorie. Neviem,mal ho kupôit v BB?ci kde? tak ked tam robi Itčkara,tak nvm mno

Nikolka421 aj vy ste spolu malo, ked tak citam, este menej ako my kedze vy mesiace ste spolu iba na pat dni mozno, ale pokial spravne chapem,ty mas 16 rokov, takze to sa este da v tomto veku,lenze ja mam uz roky na to, aby som mala vazny vztah a seriozny, a aby bolo jasne co a jak ...
ja som mu jasne povedala, ze sa mi to nepaci,ked odchadzal uz iba do Ke...mohol ist aj do Ba a odkapal do ke.,....
som bola smutna a stale som
mne uz nepomaha za tie roky,co je prec, ze "zabav sa sama s kamoskou,s knihou,rob co ta bavi",to uz davno je paz- ja to nedokazem, ja ho potrebujem pri sebe, aby bol furt pri mne, aspon kazdy vikend teda.ked uz inaksie sa neda..
som v takom stadiu ze to nwm ovplyvnit ale vadi mi, zee je ta het, a ja nvm to ovplyvnit...
mna trapi najviac to(teda okrem toho,ze som neni s nim a neni som pri nom, nemam neznpsti, intimnosti a vobec fyzickost),tak druha vec, ze sa so mnou s nicim neradil, len si siel, akoby mu fakt na mne az tak nezalezalo, lebo on si ide svoje a na mna sere akoby.a stale vyhovorky iba, ze a cooooo, ze to robia miliony inych ludi,ze chlap zaraba v cudzine,akoby ma nechcel mat furt pri sebe, asi mu vyhovuje takito free status...ale ked ho tym komfrontujem tak on povie,ze ne, ze to tak neni

Nikolka412

Alissia ahoj :)
Prečítala som si tvoj príspevok.
Už z čítania bolo jasné, že to je tvoj prvý partner. Človek, keď má prvého partnera, tak má potrebu si ho privlastňovať...
Si naňho dosť naviazaná a povedala by som, že až moc. Či je to v konečnom dôsledku láska z oboch strán, tak to neviem.
Nečítala som komentáre, tak reagujem na príspevok.
Podľa mňa môžeš byť rada, že priateľ sa snaží zarobiť, že nechce zarábať 600 eur na Slovensku v čistom.
Ja som tiež s priateľom od 14 ako ty. Je odomňa o 7 rokov starší, ale narozdiel od tvojho partnera on sa so mnou poradil.
Môj priateľ je tiež veľa v zahraničí, skoro stále. Tým, že ja som na internáte, tak aj keď príde domov cez týždeň, tak sa nevidíme. Jedine ak príde za mnou. A niekedy nie je doma ani cez víkendy. Sú mesiace, keď sa vidíme len fakt 5 dní v mesiaci.
Úplne ťa chápem, ako sa cítiš. My takto fungujeme už 2.rok. Ale som rada, že sa snaží a že sa chce mať dobre - spolu so mnou.
Nesmieš to tak brať. Áno, aj ja som na všetko sama.
Veľa krát som mu to aj vyčítala, že keď mi bolo ťažko, že nebol pri mne. Ale ber to z tej druhej strany, on sa snaží, chce, aby sa mal dobre. Čo je super. Môj otec celý život sedel doma. Ja si toto vážim.
Ale v prvom rade u vás zlyhala komunikácia.
Keď ti to povedal, mala si s ním o tom diskutovať, mala si povedať, čo cítiš, ako si to napísala sem. Mala si to povedať NAROVINU! Lebo chlapi nepotrebujú okolo toho 1000 narážiek, oni tomu aj tak nepochopia.
O takýchto závažných veciach treba spolu komunikovať.
Ty zatiaľ študuješ, on pracuje mimo SK. Ja chápem, že ti chýba, že ti chýbajú chvíle s ním. Ale čo od neho čakáš ?
Je to otázka priorít. Buď sa budeš mať potom s ním dobre aj za cenu toho, že nebude doma. Alebo budete "žiť" od výplaty k výplate. To tiež nebudeš nadšená.
Proste ho nechaj zatiaľ tak.
Dokonči si hlave TY školu.
A potom sa s ním porozprávaj o tom, či bude schopný urobiť kompromis a prísť niekde bližšie robiť.
Treba pochopiť aj jeho, možno ho vypočuť, prečo odišiel. :)
A keď nebudete schopní urobiť kompromis, tak bohužiaľ.

Skús sa zamerať sama na seba, lebo sa iba zbytočne ničíš.
Pracuj na sebe, staraj sa o seba a keď budeš mať možnosť, choď za ním a keď budete mať byť spolu, tak budete.

neviem111111

tak ako ja neviem co vypoveda o vasom vztahu viac nez to, ze ty byvas na zahori a on si kupi byt v kosiciach. dalej uz asi nemohol. jedine ze by este v qatare kupil :D

lLily

manzelsky zvazok urcite zaruka neni, je to skor potvrdenim...to iste plati aj na deti - nikoho si tym pri sebe neudrzis, ked bude chciet byt nadalej tam, kde je

alissia

snazíme sa vo vztahu, on chce byt uspesny, ja chcem,byt stastna, on chce byt stastny,viem,ze mu aj ja chybam,ved som neni hluapanazase
citim aj
ok,som asik naivna ale

a..niečo nick:)
ja by som ti aj na to vetko odpisala,len sa pytas tolko strasne vela veci,ze by to bolo pisania na cely den....:(
v malage ma byt iba svadba,(kde pozveme rodiny)
ano som fyxovana na rodinu a riadne
kupil byt,bo ho chcel tam v ke,a bol vyhodny, iba za 40 000 e
ja nechcem zit v cudszone,ja chcem zit na zahorii ako doteraz
,ale on je z nasho mesta zo zapadu,nie z kosic,ta ba robi
na svadbu som hrozne malda, to mi aj kamosky rozrpavaju,aj rodina, a chcem dostudovat najprv,
pre mna manzelstky zvezok aj tak neni zaruka nicoho
zasnubit sa mame teraz v juli..tak riadne,ked sa vrati na dlhsie odtade
ako ja tiez rada vycestujem aj tak, zajdem aj na vylety, ale nechcem byt v puti ako on