ahojte chcem sa poradiť. poznam sa z videnia s jednym dievcatom, pokukujeme po sebe usmievame sa na seba atd. ide ale oto ze ja som od narodenia na voziku....viem ze by som sa nemal vzdavat a vraj nerobil z toho vedu, ale sa bojim toho ze co ked ona sa ku mne tak sprava z lutosti ze aby aspon dakto bol k nemu taky. co ked sa jej vobec nepacim ale lutuje ma? to by bol jaky trapas ptm kebze ju oslovim alebo nieco....je moj hendikep prekazkou? dievcata jak by ste brali keby vas chalan na voziku zacal balit? by ste ho len polutovali a slusne ho poslali prec? mam 17 dakujem za odpovede.
je fyzicky hendikep prekazkou?
Čauko!
No oni sa spoznali na tábore - obaja pôsobili v rámci jedného zdruźenia- robili tábory pre ľudí s telesným hendikepom, hrali divadlo odtiaľ ich poznám aj ja. Spoznávali sa postupne, nie sú moji veľmi blízki kamaráti, čiže také príliš osobné detaily neviem, ale keď som ich spoznala, tak ešte spolu neboli, potom to zaiskrilo a bum, odvtedy prešlo niekoľko rokov a majú mimino.
A medzitým som si spomenula na ďalšiu dvojicu, holka na vozíku, chlapec zdravý. Spoznali sa na základe spoločného hobby, oboch baví rovnaká hudba, chalan ju vozí po koncertoch a tlačí vždy na popredné miesta :)
Proste dá sa to, len priebeh vzťahu možno u vozíčkarov nie je zo začiatku taký easy, ako u ostatných, možno sa rozbieha viac postupne, ale ono také ľahšie tempo neškodí nikdy - aspoň sa ľudia lepšie spoznajú a aj keď je to zo začiatku možno ťažšie, po čase je jasnejšie, či vzťah stojí na pvevných základoch.
Držím palce, keď sa ti chce, daj potom vedieť, či sa to nejako posunulo, A hlavne, aj keby to náhodou nevyšlo, nenechaj sa tým odradiť.
v tom filme "Brat" hra Kenny Easterday, sam seba....
Mne sa este velmi pacil tento: www.csfd.cz
Uvidime dost mi tu vecsina prispevkou pomaha ked s nou najblizsie budem aspon sa jej prihovorim
no a ked sa ti citat knihy zatial velmi nechce, staci ti pozriet aj tento filmik, je uplne jedinecny:
je to na 2 casti, no dvojka sa mi pacila ovela viac, bo aj skoncila ako v rozpravke:
no a este o tom vcelku dobre pisala aj Joni Eareckson, ktora si presla viac vztahmi, ktore okrem ineho popisuje aj vo svojich 3 knihach...najviac sa mi pacila tato tretia:
Nie je to prekažka, musiš s tým ratať že ludia su rozny, rozne reaguju,
miekedy aj z nevedomosti, maš ine prednosti, ale usmev je na všetko,
na všetko funguje.
Stretavaj sa s tými ktorým to nevadí.Nie každy je na to stavaný.
ja citala knihu od Martina Pistoriusa a tiez mal podobne pocity ohladom svojej buducej manzelky, pretoze predtym bol zamilovany do inej zdravej zeny, ktora mu sice prejavovala tiez naklonnost, ale necitila to ako on...
sponzal ju cez nejaky messenger, kde s nim chaovala aj s este jednou znamou jeho sestry
prolineq, dik, to je velmi dobry priklad. este prosim nevies sem dat v ramci moznosti blizsie info ako sa ti dvaja spoznali, ako zacinali, co spolu robili atd...dalo by mi to lepsiu predstavu ako ten vztah moze fungovat a plus ajj by ma to inspirovalo dik :)