ahojte chcem sa poradiť. poznam sa z videnia s jednym dievcatom, pokukujeme po sebe usmievame sa na seba atd. ide ale oto ze ja som od narodenia na voziku....viem ze by som sa nemal vzdavat a vraj nerobil z toho vedu, ale sa bojim toho ze co ked ona sa ku mne tak sprava z lutosti ze aby aspon dakto bol k nemu taky. co ked sa jej vobec nepacim ale lutuje ma? to by bol jaky trapas ptm kebze ju oslovim alebo nieco....je moj hendikep prekazkou? dievcata jak by ste brali keby vas chalan na voziku zacal balit? by ste ho len polutovali a slusne ho poslali prec? mam 17 dakujem za odpovede.
je fyzicky hendikep prekazkou?
Mesačný princ - Človek nemusí byť herec, športovec atď. nato , aby mal sebavedomie. To, či si človek verí nezávisí od toho, čím je alebo čo dokazal. Oveľa viac na to vplýva napr. prostredie v ktorom vyrastal, najviac rodičia.
Mesacny princ, ty strasne ospravedlnujes tvoju vlastnu neschopnost tym, ze obvinujes svet, ze nejaky je. Takisto ospravedlnujes, ze si podvadzal partnerku, tym, ze za neveru vo vztahu mozu vzdy obaja. Mesacny princ, kedy prijmes vlastnu zodpovednost za svoj zivot, za svoje vlastne zlyhania, za ktore skutocne, ale skutocne nemoze nikto iny iba ty? Naviac sa snazis otravit svet aj pre ostatnych. Namiesto toho, aby si si vyriesil vlastny problem, siris ho do zivotov dalsich ludi, ktori hladaju odpovede. Otazka je, ci tymto jedom nerobis viac zla, ako keby si bol radsej ticho.
mp, kazdy vnima svet po svojom, uz tu vidis rozdiel aj medzi nami dvoma, a to sme velmi mala vzorka :D iste, su ludia, ktori to budu vnimat tak ako ty, taki, ktori to budu vnimat tak ako v uvenenych clankoch, ale aj taki, ktori to vnimat nebudu, lebo pri ludoch sa zameriavaju na ine dolezitejsie veci.
Hej, pozri si tieto články ako ľudia vnímajú takéhoto človeka a ako to majú títo ľudia ťažké
Je to smutné, ale takto to jednoducho je.
neviem111111 - s tým súhlasím, no spoločnosť je často v dnešnej dobe inak nastavená. Samozrejme, že to možné je, ale nie pre väčšinu ľudí.
A nevidel som taký párik. Hej, internet je plný takýchto párikov, ale je to všetko naozaj reálne? A ak áno kto sú tí ľudia? Športovci, speváci, herci....alebo modelky....ľudia, ktorí nejak prerazili a niečo majú a tým pádom majú toho sebavedomia viac, a aj možností.
U bežného človeka to len ťažko nájdeš. Kiež by som to mohol napísať inak, ale takto to vidím.
dokonca aj v nasom parlamente mame poslankynu na vozicku, ktora sa vydala a caka dieta.
mp, pochopitelne, ze je o cosi narocnejsie fungovanie ako so zdravym clovekom. a urcite to nie je pre kazdeho, ale urcite je na svete aj vela ludi, ktori ked sa zamiluju do toho cloveka, ten vozicek pre nich uz nie je rozhodujuci. aj zeny, ktore poliali kyselinou a znetvorili ich si nasli muzov a zalozili si rodiny, aj zeny bez noh maju viac ci menej normalny zivot (beznoha gymnastka, modelka), dokonca som nasla aj spravu o tejto zene - www.topky.sk-
je kopec paralympijskych sportovcov, dokonca aj tanecnikov, ak si clovek povie som hendikepovany a preto nemozem toto a toto, tak jedinou prekazkou medzi nim a normalnym zivotom je v tom pripade myslenie.
neviem111111 - som na tomto svete už dlho a pohybujem sa myslím po svete dostatočne a žiadnu takúto dvojicu som nikde nevidel. je fajn nemať predsudky, a úplne skvelé je mať v srdiečku tie správne hodnoty ale... vždy tam bude to ale.
Kto niečo podobné nezažil a nemal takúto skúsenosť tak môže písať či hovoriť čokoľvek. Je tam veľa proti....odriekania, kompromisov, frustrácie...to nie je len hendikep!!!
Obrovská dávka tolerancie z oboch strán!!!
Možno chvíľu by to fungovalo viacerým, ale ako dlhodobý vzťah si to predstaviť neviem. veď si vezmi ak by si chceli založiť rodinu, práca, plat, ak by sa nedajbože niečo vážne stalo tomu zdravému z páru - čo potom???
Ja som nezažil, tak nemôžem povedať, že je to takto s určitosťou, ale myslím si to.