Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

je fyzicky hendikep prekazkou?

Príspevok v téme: je fyzicky hendikep prekazkou?
hanblivka

ahojte chcem sa poradiť. poznam sa z videnia s jednym dievcatom, pokukujeme po sebe usmievame sa na seba atd. ide ale oto ze ja som od narodenia na voziku....viem ze by som sa nemal vzdavat a vraj nerobil z toho vedu, ale sa bojim toho ze co ked ona sa ku mne tak sprava z lutosti ze aby aspon dakto bol k nemu taky. co ked sa jej vobec nepacim ale lutuje ma? to by bol jaky trapas ptm kebze ju oslovim alebo nieco....je moj hendikep prekazkou? dievcata jak by ste brali keby vas chalan na voziku zacal balit? by ste ho len polutovali a slusne ho poslali prec? mam 17 dakujem za odpovede.

Mesačný princ

prolineq - nikdy som nič netvrdil. Len som si napísal svoj názor a to, ako to vidím ja. A ja som spokojný vo svojej ulitke doma na gauči, kde ma všetci obskakujú a všetko mi hradí tento štát :)

prolineq

Prosim ťa mesačný, je neuveriteľné, ako hodnotíš svet podľa toho mikrosveta, v ktorom žiješ. Za to, že nepoznáš taký párik, ešte neznamená, že neexistujú. Kebyže žiješ v inom prostredí, trocha vykukneš zo svojej ulitky, tak možno tých párikov budeš poznať 20 a tvrdil by si, že je to celkom normálne. Každopádne, ani jeden z úsudkov nebude "pravdivý".

Milý zakladateľ. Ja napríklad takýto pár poznám. Oproti tomu týpkovi si na tom asi ešte aj lepšie - chalan má degeneratívne ochorenie svalov (dystrofiu), čo vieme, je neliečiteľné, postupne sa to zhoršuje. A predsa, dali sa dokopy so zdravou babou, neskutoćná láska, nedávno sa im narodilo aj dieťa. Je jasné, že to nie je pre každého. Ale láska môže vzniknúť aj z priateľstva, vtedy uź pre lásku neexistujú prekážky. Veď si vezmi, koľkého sa táto holka musela vzdať a predsa to urobila. A to sú spolu už naozaj dlho.
Nakoniec... keď si to tak vezmeš, každý ide do vzťahu s nejakým "hendikepom", nemusí to byť "oficiálny hendikep". Koniec koncov, aj ja som s niekým, kvôli komu sa musím niektorých vecí vzdať, ale každý, keď chce mať vzťah, sa istých vecí vzdať niekedy musí, bez toho to nejde. Aj deti človeka obmedzujú a predsa ich chceme mať. (mnohí).Záleží len, či vieme, do čoho ideme, či sa poznáme natoľko, aby sme vedeli, že to zvládneme.
Na rduhú stranu, na prvý pohľad človek vníma očami, partnera si každý predstavuje primárne zdravého, podvedome sa snažíme si hľadať sľubného otca detí a pod... čiže nemáš to moc ľahké, orientovať sa v tom. Ale láska našťastie nestojí len na týchto poćiatočných podvedomých reakciách a práve po hlbšom spoznaní prichádza tá láska, ktorá je omnoho hodnotnejšia. A kľudne to môźe byť eskimák a černoch, človek na vozíku a zdravý človek, starší a mladší atď atď :) Skús sa s ňou spriateliť, to je beztak najlepší základ, tým môžeś zatiaľ len získať :)

hanblivka

a este ze ostatne dievcata kamosky mi sice takto nepejavuju city ale zase nehnusim sa im abo tak vzdy som vitany aj sami ma volaju dakde taze to moze tiez byt dobre znamenie

hanblivka

Praveze vela postihnutych ludi nepoznnam pohybujem sa medzi zdravymi ludmi a celkovo moj okruh tvoria zdravy ludia. Mam aj dost priatelov aj kamaratok vsetci zdravy. Ale zda sa mi z jej pohladov a tak ze za tym mozno moze byt nieco viac tak nwm. Asi to najblizsie risknem.

Denisa89

Myslím, že by si mal hľadať medzi seberovnými. Možno ťa nebude chcieť raniť a nepovie ti na rovinu, že ťa nechce, ale never, že z toho bude vážny vzťah. Je jasné, že aj telesne postihnutý túži po láske, ale nemal by si mať príliš veľké očakávania v tomto smere, zbytočne riskuješ sklamanie. Určite poznáš dosť dievčat aj s podobným osudom, ako máš ty, prečo radšej nehľadáš medzi nimi?

hanblivka

Jasne ze mam strach ked som este nikoho nemal a navyse este za mojich podmienok...ludia so mnou velmi casto jednali s lutostou co ma dost stvalo ale uz to je lepsie a chapu ze to nepotrebujem. Ja iba nechcem aby sk myslela ze sa o mna bude musiet starat abo tak nejak to by ma dost bolelo. Ale mozno by sa s nou iba trebalo porozpravat a najst na to vhodnu chvilu.

Annitka

AK je človek spokojný a verí si, tak to robí divi. Vtedy prichadzajú do života človeka pozitívne veci, bez ohľadu na to aké má telo. Pozorujem to celý život vo svojom okolí.