Samotar

Príspevok v téme: Samotar
Nilon

Ajojte... som 30 rocny chlap... cely zivot na trapia ludia, ze ako mozu mat tolko kamaratov... ja som si za cely zivot nasiel mozno jedneho inak som sam... do spolocnosti sice moc nechodim ale mam pracu... a zco sa tyka mojich vztahov zo zenami ziadna nebola ani bozk nebol nikdy... mam strach zo sebavedomejsich muzov ako ja a zeny som nepritahoval nikdy... co mam robit aby som mal aspon kamarata muza sktorym si obcas co ja viem vyjdem na bajk?

lLily

Nilon, no tak na toto by nemalo byt problem najst kamosa v ramci zalub - zoznamovacich inzeratov, ked uz spominas. Pre teba to ocividne problem je. Preco? Bojis sa, ze by si k nemu zacal casom nieco viac citit?

Yak

Nilon sory ale tym ze sa nezapajas sa ti stalo to ze si prestal byt temou ty ako osoba ale temou sa stal ten problem a veci s nim spojene :-D a potom je jedno koho sa tyka. cize tvoja chyba. to sa tu stava a potom diskusia sice nie je celkom mimo temy ale autor/ka zakonite prestava byt dolezity/a.

Adria rozmyslam ako ti to este napisat.
"chybaju socialne zrucnosti" no dodam ze autor sa v 30ke pyta ako si najst kamarata, co ma robit, dodam ze nemal este zenu = zablokovany zabrzdeny v socializacii...
takze je rozdiel ked clovek ma socialne zrucnosti ale z nejakoho dovodu sa stane osamelym, no chce to zmenit a hlada spriaznenu dusu. a je rozdiel ked sa niekto pyta AKO sa vlastne socializovat. a ked sa to pyta v 30ke tym sposobom ako keby takmer nevedel ktora bije, tak to je na zamyslenie.
co este mam dodat ? mozno je to docasne, mozno patologicke a teda trvale, ja neviem, je mi to jedno, ale mal by na to prist autor a na to poukazujem respektive suhlasim preto s kiddo :-)

lLily

adr1: hej, vsimla som si, ze si trosku nechapava a pomalsie ti zapaluje

prezitok: mozno mu preskocilo len pismenko

Nilon: dobre robis, sak i tak si tu kazdy mele len to svoje

norikka

toto je vec, ktora trapi viacerych ludi, mna skor zaujima ako clovek vie selektovat ktori su ti ozajstni kamarati a ktori nie ;)

Rescue84

Mili samotar Nilon nuž hladaš na nespravnom mieste keby se človek vic venoval nie len prirode ale vzdelaval se roznom smere našiel by tolko kamáratou že až su aj kamárati na oko ale su realni ja mám dost kamáratou a ešte jedna vec ja sem budhhista vnima inak svet už sem mnoho ludi od samoty zmenil dokonca boli i taký čo tomu počatku neverili ale ked sem im ukazal cestu počatku zmenile se na tolko že sú vyrovani životem máju vela priatelou prácu aj byvanie ide oto kto te to uči znalosti poznatky zo sveta vieš ako povedal kofusius človek ktoremu nelze dvôverovat neje na nič o ludoch treba si najst i dvôveru pokial sú ludia čo nepodrazia tak ano ale velmy se ích taško hláda

amexandra

Ktokoľvek z Vás má ask, navštívte stránku ask.fm
Pomôže Vám so všetkým čo budete potrebovať. Na stránke je uvedený aj email, kebyže chcete rozoberať niečo na dlhšiu debatu . :) Neváhajte a píšte !!! :) Chceme Vám pomôcť

a_dr1a

Yak. Bavim sa s tebou konkretne o Nilonovi.
Ano. Genetika a dedicnost mali a maju vplyv na Nilona. Tak ako aj na teba mna princa ai. Na kazdeho.
Potom su dalsie ine vplyvy akymi su vychova, prostredie spolocnost kultura nabozenstvo, socializacia vzdelanie skusenosti, ci vplyv inych ludi vratane partnerov partie priatelov kolegov ai.
Nilonovu sikanu teraz neriesim. Dostal sa daleko a prekonal to aj ked jazvy urcite ostali. A este nieco. Neberte to tak, ze sikanuju iba slabych. Je vyskumami preukazane, ze neraz sikanuju vynimocnych kreativnych nadmieru inteligentnych uspesnych nadanych ai ludi. Je za tym zavist ziarlivost a strach, ze ich ten Lepsi predci, v praci uspesne nahradi predbehne. No vzdy ide o inakost a istu odlisnost vynimocnost. Sikanuju aj krasnych mudrych uspesnych. Nielen tzv. "slabych", aj ked aj to je faktor, ze aj velky silny blbec si vie zratat pomer/nepomer sil
No Nilon sa z tohto vsetkeho vyhrabal. Zmaturoval spromoval ma pracu joob. Tak o asocialovi samotarovi ai nemoze byt ani reci. Funguje a keby bol az taky samotar (ako sa on sam mylne oznacuje a vy ho za takeho povazujete) - tak logicky by inklinoval k inej praci a zil by inak. Pracoval by napr. z domu, vyhybal by sa ludom soc.kontaktom, pracoval by sam a podla toho by zodpovedal aj vyber jeho zamestnania. Ale on pracuje obklopeny nonstop medzi ludmi. Tam okrem kolegov ma mnozstvo studentov a este aj ich rodicov ai. Skolstvo je sfera socialna a plne socializacna.
Takze nie je ani zablokovany zabrzdeny v socializacii ako pises. Jemu iba chybaju socialne zrucnosti. Apropo. Tu su stovky prispevkov od ludi - ktore sa tykaju kontaktov s inymi. Zeny a muzi si tu hladaju rady navody ako si najst priatelov partnerov lasky. No vsetko ma aj suvis s dobou v akej zijeme. Rucaju sa rokmi storociami zauzivane atributy dogmy ako aj zvyky poziadavky. Kazdy len hovori ako sa zeny zmenili, ze muzi uz nie su ako prv, ze ludstvo je akesi ine. Clovek ma dnes minimalne istoty. Vo vsetkom. V praci vztahoch state zdravi ai. A vidiet vsade okolo nas ako sa ludia menia a vsetko okolo nas. Takze toto vsetko trapi nielen 30tnikov ale aj-20-40-50-60-70tnikov

Mesačný princ

Yak - hej, človek je tvor spoločenský uznávam :)

Mohlo toto všetko na neho vplývať, rodina, prostredie, škola...a následná šikana.

Skôr by ma zaujímalo postoj tých ľudí, ktorí šikanujú a robia si posmech z niečoho iného, ako poznajú. Ale tak to by bolo na dlhú debatu. Ale ok, máš pravdu, on hľadá nejakých ľudí a pravdepodobne je v jeho prípade tá inakosť problém. No bola by problém aj v tom prípade ak by našiel ľudí podobných sebe?