Zdravím, pred necelým mesiacom som dostal od psychiatričky lieky atarax a sertralin ktore som dostal pretože mi diagnostikovali lahku depresiu. Moja depresia spočíva v tom že ma začnú atakovať automaticke vtierave myšlienky a ponorim sa da sa povedať dosť do svojej hlavy a ťažko sa mi z nej vychádzalo. Atarax mi vysadila pretože mi ho nakoniec netrebalo a sertralin uživam stále a už pociťujem pomaličky zmeny. Je tu jeden problem že v poslednej dobe sa mi v hlave dosť často vybavuje automatická myšlienka na schizofreniu. Uvedomujem si ju, a začínam si namýšlať rôzne veci že napríklad niektore zvuky počujem len ja, namyšlam si v hlave zvuky,a sledujem sa či nemam haluze. Aj keď v mojej hlbke viem že si len namyšlam a nic sa nedeje, je vomne nejaka neistota či to nemože vypuknut tym, že nato myslim a nahovaram si to v hlave.
Môžem dostať schizofreniu??
Mam , stanovila mi depresivnu poruchu ale ja si stale myslim ze mam schizofreniu proste....
ved od lekarky mas dg, ci nie
A ako si mam teda toto všetko vysvetliť ? To striedanie nálad, to že mi pár dni je uplne v pohode ani neviem čo ma trápi a potom pár dni uplne tento hrozny stav všetkeho zleho dohromady
prepac, ale posobis tak, ze to vobec necitas, stale si ides svoje, vobec nevieme, ci okrem liekov skusas aj ine veci a ci ti pomahaju
aj ja si myslim, ze schiz. sa prejavuje inak ako ty pises a teda ze ju nemas
Už len posledná rada alebo konštatovanie. Schizofréniu vôbec nemáš.
Moje myšlienky majú veľký vplyv nato ako sa cítim....
Jasne že tie rady čítam... Ja si už myslím že tu schizofréniu mám, už som v tom proste, preto sa trápim.. Bodaj by si človek nemyslel že ju nemá keď kontroluje každú svoju myšlienku, 2 dni mu je dobre, raduje sa, užíva si život, nič ho netrápi a zrazu bum všetky zlé myšlienky, sledovanie sa, strach, potom sa z toho schopí, a po 2 dňoch zasa to isté dookola... ja neviem čo je somnou fakt
ahoj, mas tu vynikajuce rady, citas ich vobec?
ked ti ta zvysena davka liekov skodi, tak sa vrat k povodnej, alebo zavolaj lekarke
urcite uz mas nejake zvyky, ktore zaberaju, prechadzka, telefonaty alebo ja neviem co. pust si hudbu do sluchatok a uc sa pesnicky podla lyricsov.
No, keď už fakt nevieš čo máš robiť, tak nerob nič. Nikto za teba tvoj problém nevyrieši, len ty sám. Nepomôže ti tu vypisovať, pretože ak si sám nepomôžeš, tu sa môžeš akurát vyrozprávať písomne. Tvoju náhlu úzkosť lieky nevyriešia, cítil si sa dobre chvíľu pod ich vplyvom. Nevyrieši to ani psychiatrička, ona to tvoje myslenie nepozná. Môže ťa akurát utešovať a dávať liečky na zlepšenie nálady. Choď radšej maľovať vajíčka a chystať sa na šibačku, možno ti to trocha zmení myšlienkové pochody.
Fakt už neviem čo mám robiť, mám veľmi divné predstavy, divné myšlienky od včera poobedia, včera ráno som si dal prvý krát zvýšenú dávku sertralinu čo mi dala psychiatrička ( z 25mg na 50mg ), cítil som sa uplne fajn, a zrazu toto.. neviem čo si mám o tom fakt myslieť