Zdravím, pred necelým mesiacom som dostal od psychiatričky lieky atarax a sertralin ktore som dostal pretože mi diagnostikovali lahku depresiu. Moja depresia spočíva v tom že ma začnú atakovať automaticke vtierave myšlienky a ponorim sa da sa povedať dosť do svojej hlavy a ťažko sa mi z nej vychádzalo. Atarax mi vysadila pretože mi ho nakoniec netrebalo a sertralin uživam stále a už pociťujem pomaličky zmeny. Je tu jeden problem že v poslednej dobe sa mi v hlave dosť často vybavuje automatická myšlienka na schizofreniu. Uvedomujem si ju, a začínam si namýšlať rôzne veci že napríklad niektore zvuky počujem len ja, namyšlam si v hlave zvuky,a sledujem sa či nemam haluze. Aj keď v mojej hlbke viem že si len namyšlam a nic sa nedeje, je vomne nejaka neistota či to nemože vypuknut tym, že nato myslim a nahovaram si to v hlave.
Môžem dostať schizofreniu??
Anonym2499 asi si mal začať písať najskôr o tej marihuane. Zrejme marihuana bola ten začiatok, prvotná príčina tvojich problémov. Píšeš že ťa po nej prepadla silná úzkosť, tá v tebe zostala ako spúšťač. Musíš užívať aj lieky aspoň na zlepšenie nálady-antidepresíva, zbaviť sa strachu a obáv, svoje myšlienky dokázať upokojiť a zmeniť, ako som už písala. Ale máš tu veľa dobrých rád od iných, len prestaň už písať o tom čo počuješ, čo vidíš, lebo to všetko si tvoje podvedomie môže pretvoriť na skutočnosť. Podvedomie nerozozná čo je pravda a čo nie. Čo mu podsunieš, to zoberie, Môže to byť v pozitívnom zmysle, ale aj v negatívnom. Neviem čo robíš, ale zdá sa ako by si mal veľa času len na premýšľanie a sebapozorovanie.
treba to rieši s lekárom a bezodkladne!
Tak teda posledný krát.... Hlavou mi kolujú dookola tie isté myšlienky, predstavy ako niekomu hovorím ako sa cítim, čo ma trápi, ďalej rôzne predstavy niektoré úplne mimo od témy, všetky si ich uvedomujem a trápia ma, neustály strach že zošaliem, že prestanem vedieť kto som, smutná, sklesnutá nálada kvôli týmto myšlienkám a predstavám, zhoršená sústredenosť, spomalenosť, emočná nestabilnosť, niekedy sa mi horšie zaspáva pretože mi v hlave vkuse čosi koluje úplne odveci, kopukrát čumím doblba, v hlave mi z ničoho nič "hrá" pesnička, vybavujú sa mi veci staré niekoľko X rokov z ničoho nič, alebo sa mi vybavujú sny ktoré som mal... Sedí to teda na dg. od psychiatričky, teda Depresiu ?
Asi by si mal skor pozerat clanky ohladom detoxu org., pit byl.caje, sauna, detox.kupel..., vsetko najdes na nete.
Si takto upnuty iba na to ci aj nanieco ine? Avies si vysvetlit, kde to vzniklo, preco prave sch.?
Toto je môj posledný príspevok na tomto fóru. Toto googlovanie a nonstop si pozeranie článkov na rôznych fórach ( nie len na tomto ) by ma priviedlo ďalej už len k šialenstvu. V posledných 2-3 týždňoch som si skoro každý deň čítal o schizofrénií a bol som už sňou ztotožnený na základe šumov, predstáv a podobne. Musím to teraz z podvedomia nejako vytriasť a to spravím tak že už nikdy si nebudem hľadať nič, nech domňa vôjde hociaký pocit neistoty alebo úzkosti. Mám stanovenú dg Depresie, tak sa musím sňou stotožniť a nie stotožnovať sa so schizofréniou ktorú pravdepodobne nemám. Vryl som si ju tak hlboko do podvedomia, že už automaticky si vytváram obrazy ako by som niekoho videl, niečo počul, viedol s niekym rozhovor. Stále mi to slovo brázdi v hlave a toho je už koniec.
urob, ako ti radi YAk!!!! navstiv aj inych odbornikov.
tak sa natoc, alebo daj sa natocit, potom jej to pusti.
ked len predpisuje lieky, to tiez nie je ziadna vyhra, nevieme, ako sa ti venuje, nevenuje.
Psychologička mi nepomohla, tak preto som navštívil psychiatričku. Tá mi iba predpisuje lieky, pýta sa ma ako som sa cítil keď tak... Najhoršie natom je asi to, že keď ku nej idem na kontrolu tak vždy mi je dobre, že nemá proste šancu ma vidieť vtedy keď ma tie myšlienky a strach o schizofréniu zovierajú...
A tu temu o trave si prebral aj so svojou psychiatrickou ? Moznosti su vselijake ale ty sa zbytocne nepriklanaj k tomu co ti niekto napise na internete. Ten clovek moze mat pravdu aj nemusi ale nepozna ta a nemoze ti urobit nejake odborne vysetrenia. A ked nedas na svoju psychiatricku skus ju vymenit alebo chodievaj ku nej a popritom skus inu. Mozno sa dozvies ze ma pravdu. Mozes ju skusit poprosit o testy na schizofreniu aby si si bol isty. Alebo to s nou podrobne prebrat. Alebo s viacerymi. Ale mozno ti neradi dobre ani ona. Mozno by to chcelo iny pristup. Spominal si ten zazitok so smrtou tvojho otca. Ako to riesite so psychiatrickou ? Dava ti len lieky ? Lebo nie je lekar ako lekar. A niekedy moze pomoct aj psycholog ktory nie je lekar ale venuje sa oblasti psychotraumatologie.
Pozri je to nieco co ta trapi. Je dobre neustrnut len pri jednej lekarke a jednej liecbe. Ale ty si tie sam zbytocne nediagnostikuj co ta napadne alebo co sa docitas na internete.
Aktuálne ma trápia rôzne predstavy, neustále mám nejaké úzkostné predstavy v hlave napríklad že uvidím niečo čo som nikdy nevidel, niečo divné, alebo že z toho šumu čo mám v ušiach sa mi vyvinie hlas teda že začnem počúvať hlasy. Mimochodom ten šum počujem iba v jednom uchu. V hlave si to všetko predstavujem, aké veci by som videl, alebo aké hlasy počul...