Zdravím, pred necelým mesiacom som dostal od psychiatričky lieky atarax a sertralin ktore som dostal pretože mi diagnostikovali lahku depresiu. Moja depresia spočíva v tom že ma začnú atakovať automaticke vtierave myšlienky a ponorim sa da sa povedať dosť do svojej hlavy a ťažko sa mi z nej vychádzalo. Atarax mi vysadila pretože mi ho nakoniec netrebalo a sertralin uživam stále a už pociťujem pomaličky zmeny. Je tu jeden problem že v poslednej dobe sa mi v hlave dosť často vybavuje automatická myšlienka na schizofreniu. Uvedomujem si ju, a začínam si namýšlať rôzne veci že napríklad niektore zvuky počujem len ja, namyšlam si v hlave zvuky,a sledujem sa či nemam haluze. Aj keď v mojej hlbke viem že si len namyšlam a nic sa nedeje, je vomne nejaka neistota či to nemože vypuknut tym, že nato myslim a nahovaram si to v hlave.
Môžem dostať schizofreniu??
ona je spustacom roznych psychickych poruch
"Okruhlica odhaduje, že marihuana "zradí" približne 5 percent jej užívateľov."
Takže keby to bola schiza tak sa to za to obdobie (8 mesiacov) už dávno vyvynie ?
ja si myslim, ze ano, ona je spustacom
Každopádne si myslím že príčina mojej uzkosti a depresie je marihuana, jeden krát som si dal trocha viacej a mal som strašnu úzkosť, myslel som si že nedycham že zomieram. Bolo to v júli 2016. Nejako som nato zabudol, ale semtam sa mi stávalo že sa mi rozostril zrak, upriamil som sa do hlavy ale prestalo to. Po čase sa to vyvinulo a prešlo do uzavretia sa do seba, pár panických útokov z ničoho nič, a úzkostneho strachu o seba, straty zaujmov a prežívania udalostí ( oktober2016-februar2017). Potom sa to začalo riešiť psychiatrom... Som pravdepodobne psychicky slabšia osoba, videl som ako 13 ročný zomierať mi vlastného otca predomnou, takže je možne že tieto veci vomne spustila práve tá tráva. Mal som ju naposledy v oktobri, odvtedy sa jej vyhybam. Myslite si že to mohla byť kludne ta trava ? Zauiima ma váš názor
Jj, mozes sa v pokoji pustit do sebanapravy svojej psychiky, mas uz aj predstavu ako to urobis?...
Obsesivne myslienky vychadzaju z podvedomia preto su takmer neovladatelne, preto mozes mat pocit ze ta riadia, ale su to stale myslienky ok ? Myslienky mozu mat roznu podobu, mozu to byt aj obrazy, predstavy, rozne impulzy, aj to ze sa rozpravas sam zo sebou, aj to su vlastne myslienky ... myslienka je v podstate zaklad vsetkeho :) ...a preto ma aj velku silu, vzdy ked uveris akejkolvek negativnej myslienke vysledkom bude strach..a sebapozorovanie ...
nech je to akokolvek neprijemne ber to tak, ze uz len kazda jedna takato myslienka ta ubezpecuje v tom, ze disponujes vlastnou myslou co v koncecnom dosledku znamena, ze nemas schizofreniu...
ten jemny sum, ako ho opisujes, mame vsetci, to sa neboj
Doty ešte by som rád spomenul jednú vec... začínalo mi to všetko zvýšenou únavou, nechcelo sa mi nič robiť, opustili ma záujmy a bál som sa o seba. Jedného dňa tesne pred zaspaním som si v duchu povedal že kedy toto všetko prejde, a môj vnútorný hlas mi povedal že čoskoro. Nebol to hlas, bola to myšlienka a dá sa povedať že som sa sám zo sebou rozprával. Aby som mal v tom jasno a všetko bolo v pohode a mohol začať s nápravou mojej psychiky, nemôže toto znamenať že mám tu schizu ? Že som tento vnutorny hlas v sebe prebudil a riadi mi teraz tie obsesivne myšlienky, sledovanie a strach ?
Mas pravdu, nikdy v zivote sme ta nevideli a zaver si robime len z toho co napises, no mne stale vychadza ze mas obsesivne myslienky a cim dalej tym viac som presvedcena, jasny dokaz je aj to ze potrebujes aby ta ini usitovali co ta na chvilku ukludni a nasledne je to vsetko prec, akoby si to ani necital-nepocul ides si svoje...toto presne robia ludia s obsedantno kompulzivnou poruchou a viem to preto, lebo som par takych poznala..dokonca jeden pripad mi ukazkovo pripomina teba, ale tam sa clovek bal o svoj sluch a tiez sa stale nan sustredil ci mu nepiska, nesumi v usiach vdaka comu pocul aj to co predtym nie...a je to preto, ze venoval tomu maximum cize 100% co bezne clovek nerobi, vsimal si vsetky detaily zmeny pozoroval sa a proste potom nevedel, co je choroba a co si len namysla...bezne totiz nevenujes 100% pozornost tomu co pocujes ale sustredis sa aj na ine aspekty, je to len o pozornosti, ved sam si napisal ze ked robis nieco ine, ziadny zvuky nepocujes...sam si si odpovedal..
Ale je len na tebe ci ta to presvedci, osobne si myslim ze nie je vitazstvo v tom, ked ta o tom presvedcia ludia alebo lekari, ale ked tomu uveri clovek sam...a kym tomu neuveris stale sa najde nieco co sa ta bude snazit presvedcit o opaku, nateraz su to zvuky ktore bezne nepocujes, neskor to moze byt zas nieco ine..ide o to nezlaknut sa tomu a neuverit
Dobre teda, budem sa snažiť robiť všetko preto aby som toľko nebol v svojej hlave, nesledoval sa, a nenamýšlal si. Ešte predtým ako začnem, chcem mať naozaj istotu že sa nejedná o žiadnu schizofréniu, aj keď vy čo to čítate ste ma v živote nevideli, iba čítate to čo píšem. Posledná več co sa chcem spýtať. Častokrát "otvorím" svoje uši a sledujem či náhodou nepočujem nejaké zvuky. A počujem taký jemný "šum". Samozrejme iba keď sa naň sústredím. Keď mám prácu, kopukrát to ani nevnímam. Je to úplne jemný šum, potom ma vždycky bolia uši lebo ich zo strachu otváram a uisťujem sa či nemám schizu. Je to normálne že to počujem ?
to bude suvisiet s tvojou dg, ze si to namyslas