Dievcata, alebo aj chlapi, pride vam v poriadku, ked vas partner kazdy tyzden chodi na nedeljnajsie obedy k rodicom? To je jedno, ci vy varite, on tam aj tak ide, s odpovedou, ze vase jedlo si da na veceru. Je jedno, ze byvame 30 km od nich, nedelu si neodpusti a ked aj ano, je to rarita, pripadne rodicia niesu doma. A to niezeby tam nechodil aj cez tyzden, stale sa nieco najde, preco tam ist. raz treba toto, raz tam je balicek, raz opravovat nieco, ale v kazdom pripade nedela sa neda odpustit. Vidim to uz tak, ze o nedele mam postarane na cely zivot. :\ Co si o tom myslite?
Mamickin maznacik?
Pozri ak si sa s nim o tom neraz rozpravala a on aj tak na nedelnych obedoch u rodicov trva a nemieni ustupit ani o piad, tak sa s tym proste zmier a na vylety si najdi niekoho ineho. On sa v tomto proste uz nikdy nezmeni a ak s nim chces ostat, tak ti fakt nic ine neostava ako to akceptovat. A ze je dobry, no malokto je vyslovene zly, ale vy dvaja sa k sebe nehodite a leziete si na nervy uz teraz.
no nepamatas alebo sa vyhybas tu o tom napisat alebo ste o tom zas tak moc nehovorili. vsak hadam vies aky je jeho nazor, hadam povedal preco na tych nedelach trva. a snad sa nejak vyjadril aj k tomu ked si sa vyjadrila ako sa citis.
ale vlastne sa mi do tejto temy uz ani moc zapajat nechce.
Forever young, vsak ty si furt nervozna a vytocena. To je tvoj problem. A sposobujes si to sama.
Forever young - vo vzťahu by nemali ľudia ,,len tolerovať,, jeden druhého, ale byť s ním preto, pretože chcú. Zdieľať spoločný čas s tým druhým nie z donútenia, ale pretože to chcem! Pretože je mi v spoločnosti partnera príjemne a to kdekoľvek.
Ja toto nevidím dobre ,,môj negatívny pohľad,, musíš brať s rezervou, no myslím, že sa nemýlim ak ti napíšem, že váš ,,vzťah,, dlho nevydrží.
Ty neriešiš! Prečo si niečo nepovedala na to, keď sa mala riešiť motorka - viem, bola by si fúria, ktorá mu zakazuje kamarátov....?
Prečo chceš chodiť na výlety, keď to evidentne tvojho priateľa nebaví? To by som ozaj z takého výletu nič nemal.
Obaja máte na tomto rovnakú vinu, už len z dôvodu, že ste stále spolu a žijete v ,,nefunkčnom,, vzťahu!!!
A vôbec tu nejde o se, mamičku alebo spoločne strávený čas! Ide o vás dvoch!
Týrate sa navzájom.
Rozpravali, ale to bolo uz davnejsie a neraz, od vtedy nie, takze presne odpovede a reakcie si uz vazne nepametam, takze nechcem vymyslat, ale vie, ze mi to vadi, ono by mi to nevadilo raz za cas, opat to zdoraznujem, ale nie permanetne. Teraz to funguje asi takym stylom, ze raz sa ma pyta, ci budem z toho nervozna, druhy krat ma budi, ze ci idem, abo ide sam, treti krat ho rovno niet :D...este davnejsie si pametam udalosti, ked som sa v nedelu zobudila a on bol doma, ja len kukam, ze ci sa zazrak stal, nakoniec z toho vyslo, ze rodicia niesu doma ...
A nerobime my zeny z komara somara, je uz milion veci co ja neriesim a vytacaju ma, ale neda sa tolerovat vsetko.
Ja ťa úplne chápem, tiež by mi to vadilo. On je asi ten typ, čo musí mať všetko dopredu naplánované a je neprístupný k zmenám, a keď niečo do toho príde, tak je rozkoľajený. Bez okolkov, normálne priamo ste sa o tomto probléme rozprávali?
kebyze len sem napise niekto ze ma zadlzeneho partnera,alkoholika, gamblera ale preco sakra zenske hladate problemy aj tam kde niesu??? nepije nechodi za k....mi preboha a to ze ide v nedelu rodine nieje nic hrozne co by stalo za horekovanie..ale vy baby budete vo vsetko hladat aj tu najmensiu chybu...
myslim ze si velmi neodpovedala na toto
"ako ste o tom vobec diskutovali ? co si mu vlastne povedala ? a ake boli jeho reakcie ?"
ak si to niekde spomenula sory ze si nepamatam ale je tu toho popisaneho vela a nikto si to presne v hlave nedrzi :-) tak skus na to nejak v skratke zareagovat. a mozno by bolo dobre aspon o polovicu kratsi prispevok budes tak prinutena sa viac zamysliet nad podstatou jeho slov a presnejsie definovat ten jeho myslienkovy obsah. aj tvoj samozrejme. teda za predpokladu ze ste o tom mali nejaku diskusiu.
Ale somariny adria, ja sa nikomu nemstim, tak to funguje uz dlho a ani predtym som tam nechodila tak casto ako on. A to bolo 10 minut pesi od nasho bytu, ale ja v tom nevidim zmysel takto travit kazdu jednu nedelu a trepat sa niekde kvoli jedlu. Ja ani restouracie nejak neoblubujem, raz za cas, ked sa ide na dlhy vylet, stavit sa po ceste niekde najest, to je vsetko. Pre mna jedlo nema taky zmysel, duplom by som kvoli nemu nestracala tolko casu. Hlavne, ked casu je malo, roboty vela, prisla jar, treba robit milion veci okolo domu, na zahrade atd. Vadi mi to proste, ze aj napriek tomu si to nemoze odpustit. Uvidime co bude tuto nedelu, ale vzhladom na to, ze kamarati chcu nieco podniknut, s tym, ze tam budeme spat. Tak len duufam, ze ked sa rano zobudime, nebude nasa cesta smerovat na nedelnajsi obed, lebo si vystrelim mozog rovno. A tiez vam neviem vsetko naraz vysvetlit, to by tu bola bakalarska praca minimalne, takze ked niekto reaguje, potom to dalej rozviniem. A k tym navsteva u mojej mamy, on mi na to odpovedal podobne, ze sa mu nechce neustale po navstevach chodit, robota, potom navstevy a volny cas je fuc, tomu ja rozumiem, ale ja som nechcela nikdy navstevy kazdy tyzden, raz za mesiac aspon, ale na dlhsie jak 2 hodiny. To sa clovek nestihne pomaly ani vyzut a najest a moze ist. Ale v kazdom pripade sa tu za mnou na jesen prestahoval, lebo nechcel by sam opusteny jak prst doma :D...no nic uvidime, ako sa situacia vyvinie tento vikend, momentalne nieje cas na rozhovory, zahrada da zabrat a hlavne laikovi, ktory o nej nema ani sajnu :)
A to Zana111: Just wtf? A co ja pisem, ze potrebujem aby sme boli nonstop kazdu jednu hodinu pri sebe? Ved, ked marodil, alebo mal dlhsie volno, tak uz som ku koncu mala dost a bola som rada, ked niekde siel :).. ale nie ked mame dve dni volna a z toho jeden den premakame a druhy den on travi na navstevach. Ale naposledy som niekde bola na helloweena, od vtedy nic, tak uz pre boha chcem niekde ist a mojim snom neni navsteva, ani vikend v benatkach mi nechyba..
to Lollka: Mam na salame ludi, ktori maju minimum informacii, ale urazaju jakeby ma poznali cely zivot. Neriesim to. A neviem, ked ja pozeram na ostatne vztahy, co maju ludia v okoli, nevidim nase problemy az tak tragicky, pred pol rokom, ked bolo moje srdce rozstiepene na mikrocastice, by som asi inac pisala, ale vyrovnala som sa s tym, druhy krat ma uz nesklamal, to co slubil dodrzal, aspon o ziadnom poruseni neviem, a ked to aj porusil, nechcem to vediet :D...Len mam asi nejaku rozdielnu predstavu o prezivani mladosti ako on, lebo po navstevach mozme chodit, ked budeme mat deti a budeme v pokrocilejsom veku, teraz je kurnik cas na to nieco podnikat. Inac je to dobry chlap, co vidim vokol seba to je strach a hroza, len ma par much, ale ja ich mam tiez xy, tvrdohlava som jak mulica a vybusna som taky tak :)..tiez mam svoje vypadky, ale o to tu teraz nejde.. ja len chcem vyriesit tie hlupe nedele :D
Dievca podla toho ako pises mi prides celkom rozumna, zaroven ked ti tu niekto vynada neoduvas sa, neurazas, nenadavas mu naspat takze mam pocit ze nie si ani typ vyhladavajuci konflikty. Vsetko sa snazis donekonecna rozumne vysvetlit, len ked to ta druha strana nechape, tak to nebude chapat nikdy. Mozno tu niekomu vyhovuje sediet doma, kazdy vikend chodit k rodicom na obed a nechat sa obsluhovat, sam nemusi robit nic, len sedi, uziva si a pupok rastie. Prenho je to vidina krasneho zivota a je max. spokojny, nic viac od zivota nechce. Ty ale nebudes nikdy takto spokojna, lebo proste nie si ten typ. Tvoj partner je ako velke decko, drzi sa mamkinej sukne hoci ma uz 30. Nemusis sa snazit varit lepsie ako jeho mamka, toto nie je o jedle, keby si navarila najlepsie jedlo na svete tak s tebou v nedelu doma neostane, lebo proste ostat nechce. Je to o jeho zavialosti od rodicov. Ty si sa s nim snazila uz vela krat rozpravat, hovoris mu, ze ti takyto zivot vadi ale jemu je to jedno. Nie je ochotny robit kompromisy, vidi hlavne teba a svoj pozitok. Je mu fuk ze ty si frustrovana a nestastna, on je od rodicov proste zavisly a bude tam chodit nech sa deje cokolvek. Pritom ty od neho taku strasnu obetu nechces, nechces aby sa na rodicov teraz uplne vyprdol, myslim zeby si skakala od radosti kebyze tam chodi kazdu druhu nedelu a tie ostatne vikendy si uzijete spolu, najlepsie v prirode. On to ale nechce, nie je ochotny urobit ani maly kompromis. Od neho uz nemozes nic viac cakat. Toto sa nikdy nezmeni. A to pisem z vlastnej skusenosti. Ja som sa s tym chlapom nakoniec rozisla a hoci to trvalo dlhsie kym som nasla toho praveho, nakoniec som ho nasla, je to taky typ ako ja, furt sme niekde v prirode, chodime pi vyletoch a uzivame si. Samozrejme obcas ideme aj k rodicom ale neprehaname to. Ty mas dve moznosti, bud si ho vezmes a stane sa z teba nestastna a frustrovana manzelka, ktora si za nejake roky bude trhat vlasy ze preco s nim premarnila najkrajsie roky zivota, alebo sa s nim rozides a najdes svoje stastie inde. Ten vztah neopravis, tu nie je co opravovat, pokial obaja nemaju snahu robit kompromisy tak sa tam nic opravit neda.