Prosim vas o vyjadrenie k tejto veci. Mam znameho, viac rokov k nemu prechovavam city, on o tom nevie, mozno si nieco vsimol ALE je tu problem, pre mna neprekonatelny aj ked nie sme spolu, nikdy medzi nami nebol ziaden fyz. kontakt aj ked sa o to pokusal odmietla som to aj ked ja po tom strasne tuzim...no on je bisexual, dost casto strieda sex. partnerov/partnerky. Trva to uz 7-8 rokov a ja sa neviem citovo odputat co mi brani mat vztah a cokolvek hlbsie s inym muzom. Nevysmievajte sa mi a neurazajte ma prosim, myslim to vazne, mam uz psychicke problemy, neviem sa na nic sustredit trpim nespavostou a stale musim mysliet na neho. Je nejaka cesta ako sa s tym vyrovnat, zabudnut, alebo sa s nim mam rovno vyspat a potom sa to zmeni? Aky postoj mam k tomu zaujat, nejak sa zmierit s tym ze sanca neexistuje, uzavriet to a dalej si zit svoj zivot, lebo stojim na mieste a neviem sa pohnut. Stale ma to taha len jednym smerom-za nim. Poradte prosim.
Nedokazem to vyriesit sama v sebe
Sonnenschein
"vyhľadať psychológa, aby mi pomohol pochopiť dôvody takéhoto nezdravého naviazania sa na človeka"
no konecne niekto dalsi kto dovidi aj trosku dalej
"on je bisexual, dost casto strieda sex. partnerov/partnerky"
"viac rokov k nemu prechovavam city....
Trva to uz 7-8 rokov a ja sa neviem citovo odputat co mi brani mat vztah a cokolvek hlbsie s inym muzom....
mam uz psychicke problemy, neviem sa na nic sustredit trpim nespavostou a stale musim mysliet na neho...."
ked niekto takymto sposobom a takto dlho visí na niekom s kym to zjavne nemoze mat buducnost a kto proste len jebe co sa da, tak je uplne jasne ze ma psychicke problemy kvoli ktorym na tom cloveku visí a nie ze ma psychicke problemy z toho cloveka. tie sa mozu tak akurat prehlbit nenaplnenim toho akoze vztahu, ale netreba si mylit pricinu s nasledkom.
Uf, pravdu povediac, neviem si to celkom predstaviť. Takéto zaľúbenie som mávala ako násťročná, vedelo ma to aj pár rokov držať. Ale zas nejaké problémy so spaním alebo tak som nezažila. Neznie to veľmi zdravo. Nijak ťa nechcem uraziť ani vystrašiť, ale ozaj mám pocit, že to má nejakú psychickú príčinu. Nepríde mi to vôbec normálne. Ale ja nie som odborník....
Čo by som robila. To ťažko povedať. Ale napadajú mi dve možnosti. Jedna je vyhľadať psychológa, aby mi pomohol pochopiť dôvody takéhoto nezdravého naviazania sa na človeka. A keby som poznala dôvody, tak buď s jeho pomocou alebo vlastným rozumom na tom pracovala. Každý máme nejaké svoje "vady", ktoré si vyžadujú čas a správny prístup, aby sme to vedeli zmeniť, uzdraviť, oslobodiť sa od toho...
Druhá možnosť mi napadá odísť. Nevídať ho. Ako dlho by trvalo kým by si naňho zabudla, a či by si zabudla, neviem. Mne sa takto podarilo od jedného chlapa odpútať. Bola som v situácii, že sa dalo ukončiť kontakt. Nejaké mesiace to trvalo, ale stále to bolo slabšie až kým som stretla teraz už môjho manžela. Vtedy ma to prešlo úplne. Nezabudla som naňho, aj si občas spomeniem, ale nie je v tom nič viac, žiadne túžby voči nemu už neprechovávam.
Ale nenechaj to tak. Buď sa prejav ty a začni niečo, ak si vysporiadaná s tým ako žil a nevadilo by ti to. Ja si osobne myslím, že sex bez záväzku je pod ľudskú úroveň a nechá človeka akurát ešte viac prázdnym, čiže ja som tým niečo začať myslela vzťah. A ak nie, tak proste prerezať puto, kontakt, vyhľadať odborníka, ktorý ťa tým prevedie...
na tie pohlavne choroby by som aj zabudla. liecba je velmi nadlho, tu bolo plno takych prispevkov, nevedia sa z toho dostat.
od toho zazitku nemozes ocakavat vela, kedze v tom nie je laska, z jeho strany to bude len take mechanicke, aj to ta sklame.
Aké riešenie? Nič z toho, čo si popísala!!! Prerušiť akýkoľvek kontakt s ním, nepočúvať srdce, ale hlavu!!! Tú si konieckoncov počúvala 8 rokov, tak čo sa zmenilo, že teraz sa chceš rozhodnúť podľa srdca?
Môj názor sa zhodoval s posledným príspevkom od Váhy : "za to tvoje aspon som to skusila draho zaplatis, budes sa citit ovela ovela horsie, zavislost sa prehlbi." Ale ako som napísala, rozhodnúť sa musíš Ty!
malo by ga odradit uz to ze casto strieda sex. partnerov a je na obe pohlavia.... vies kolko rizik mozes podstupit ohladom zdravia?
pohl. prenosne choroby nic ti nehovoria?
Ok. A teda riesenie je ake podla vas? Navstivit "odbornika" a dat si napisat lieky? Alebo rovno vygumovat mozog, elektrosoky atd. Ci si mam dat rovno aj zasit ....
Žiaľ, mám taký istý názor ako Váha. Osobne by som do takého vzťahu neišla. Je to však Tvoj život a Tvoje rozhodnutie.
za to tvoje aspon som to skusila draho zaplatis, budes sa citit ovela ovela horsie, zavislost sa prehlbi.
Kycera mas pravdu, ale horsie to uz asi byt nemoze. Chodit okolo chlapa 8 rokov snivat o nom, nikdy nic neskusit, alebo skusit to a povedat si aj ked to nevyjde, ze aspon som to skusila...