Antikoncepcia

tinuska

prosim vas poradte mi uzivam antikoncepciu prvymesiac zacala som ju uzivat az po kramoch v prvy den a miovat bz ochrany so svojim priatelom som zacala na 9den,antikoncepcia sa vola trinegol,teraz som douzivala tabletky a cakam na kramy ale nechodia dnes rano pri moce som citila palenie v utorok mam zacat uzivat dalsie balenie a dufa ze do vtedy mi pridu kramy.co vy na to??prosim poradte

Nikola0407

Vločka, prečítaj si návod ku tvojim HAK. Tam budeš mať presne napísane, čo môžeš a čo nemôžeš užívať pri HAK. Asi sú rozdielne návody (myslím v tom, čo sa môže popri tom brať) a preto ti nechcú odpovedať.

Vločka

cathy, ja som sa len chcela spytat, lebo mne moja doktorka povedala, ze ak zoberem dake antidepresiva (ako paralen ked ma boli hlava, alebo aj vo vacsom mnozstve zinok napr.) tak by som mohla trochu zacat krvacat. Tak preto sa pytam ci ma dakto s tym skusenosti????
A este daco....antibiotika,po dobrani aj pocas nich dochadza k poklesu ucinnosti HAK?? A treba pouzit este kondom?Ako dlho??

cathy

Paralen by Ti nemal urobit v tomto smere ziadnu skodu, precítaj si v navode HAK, ktore lieky znizuju jej ucinok. Malo by to tam byt vypisané. Su to napr. na depresiu, srdce atd.

Vločka

Berem HAK a uzijem napr. Paralen, ma to nejkay negativny ucinok???? Znizi sa tym ucinnost HA?? Alebo sa to nejak inak prejavi??
Dakujem

Nikola0407

Pri hnačkách a vracaniach sa odporúča použiť aj iný spôsob ochrany. Ale iba ak je to bezprostredne po užití tabletky. Na to, či máš vysadiť svoje HAK a skúsiť iné, alebo žiadne sa opýtaj doktorky. Ona ti najlepšie poradí, ako je to s tvojim organizmom, lebo niekoho to prejde, niekomu sa takéto ťažkosti objavia práveže neskôr. Je to individuálne.

jaja_3

Ahojte,prosim Vas o radu,2.mesiac beriem HAK,ale myslim,ze mi nerobia dobre.Chcem ich brat este 1 mesiac,ci ustupia problemy.Beriem ich pravidelne,ale mavam z nich hnacky,ale davam si pozor,aby to nebolo hned po uziti tabletky,ale napr.po 12 hodinach od uzitia,moze sa aj vtedy znizit ucinok tabletiek?Bojim sa,aby som nebola tehotna,teraz len cakam,aby som po dobrani poslednej tabletky dostala menstruaciu...

Nikola0407

Maruška, tak na teba asi Diane pôsobí inak. Ako tu už bolo spomínané, každá sme iná. Ja som tiež písala len vlastnú skúsenosť a skúsenosti z okolia.
Petra5, Tryquiral som brala dosť dlho. Mala som nejaké ťažkosti. Bolela ma hrozne hlava, žalúdok, nevedela som ani schudnúť ani pribrať (váha sa držala jak kliešť). Nevedela som, z čoho to je, tak som vysadila tryquiral a pomohlo to. Teraz beriem Mercilon a je všetko O.K. Hlava ma nebolí, so žalúdkom už problém nemám a váha šla dolu. Ale ber to tak, že na teba môže pôsobiť inak. Treba vyskúšať a uvidíš. Výhoda je, že sú v porovnaní s inými tabletkami ešte cenovo dostupnejšie:-)