Strach z Ct

Moireal

Mne ked robili CT brucha, tak mi povedali, ze budem citit teplo akoby som sa pocurala. Aj tak bolo. Inak ziadna alergicka reakcia.
S tym oslepnutim neviem veru.

Kycera

Podľa toho, čo si písala, u Tvojej kamarátky sa objavil nežiaduci účinok na kontrast. Preto cítila aj to teplo. Záleží aká kontrastná látka sa podáva a ako je aplikovaná.

Luciina

Este by som sa chcela spytat ako je to s tym teplom pri podani kontrastu. To teplo sa nejak stupnuje ci ako mi to podaju tak mi hned ostane teplo a bude to stale rovnake?

Luciina

No ked som citala predpripavu na vysetrenie tak niekde sa pisalo ze uz 12 hodin pred tym treba uzivat nejake lieky. Mna by vsak zaujimalo ze preco tu v Belgicku nechce ani aby som bola na lacno. Pritom na Sk ked mi to mali robit tak tam mi kazali prist na lacno.

Kycera

Angel-Demon,
a čo ste pichli alergikovi, kt. NESMIE dostať dávku Hydrocortisonu? Stretli ste sa s takým pacientom?

ANGEL-DEMON

ked ide človek na CT s kontastom tak mi sme mu vždy preventívne pichli hydrokortizon, pokial bol pacient alergik tak dvojdávku..
ktovie ako to bolo u tvojej kamošky, či vobec dostala "prípravu" t.j. ten liek pred CT alebo nie...?

Biela Kobra

Tak, že niekedy dopúšťajú kontrastnú látku počas vyšetrenia CT. Vtedy nechajú v ruke ihlu a infúznu hadičku, tak netreba robiť nič, len aby si si tú ruku niečím nepritlačila. Mne totiž naposledy sestrička ruku prevesila cez hranu podložky presne pod miestom vpichu, nevšimla si to, a keď vpustila kontrastnú látku, praskla mi žila. Ale to je, dúfam, ojedinelý prípad.

Luciina

Dakujem vam vsetkym za prispevky. Ide o to ze sa jedna o ct pecene tak musim byt na lacno a bez kontrastu nebudu nic vidiet. Biela Kobra ako si to myslel ze ruku mam mat ihlou hore?