Ahojte
prosim Vas mam ist na Ct a velmi sa bojim tej kontrastnej latky. moja kamaratka na chvilu z toho oslepla. Lekar povedal ze to sa obcas stava. Potom pila vela vody a preslo to. Ale aj tak sa velmi bojim. A dalsia vec ze jej velmi horelo cele telo.
Strach z Ct
Zdravim ukaze ct aj to co neukazala mag.rezonancia???
A ked mi daju ten hydrokortizon tak sa nemoze objavit ta neziaduca reakcia?
Mne ked robili CT brucha, tak mi povedali, ze budem citit teplo akoby som sa pocurala. Aj tak bolo. Inak ziadna alergicka reakcia.
S tym oslepnutim neviem veru.
Podľa toho, čo si písala, u Tvojej kamarátky sa objavil nežiaduci účinok na kontrast. Preto cítila aj to teplo. Záleží aká kontrastná látka sa podáva a ako je aplikovaná.
Este by som sa chcela spytat ako je to s tym teplom pri podani kontrastu. To teplo sa nejak stupnuje ci ako mi to podaju tak mi hned ostane teplo a bude to stale rovnake?
No ked som citala predpripavu na vysetrenie tak niekde sa pisalo ze uz 12 hodin pred tym treba uzivat nejake lieky. Mna by vsak zaujimalo ze preco tu v Belgicku nechce ani aby som bola na lacno. Pritom na Sk ked mi to mali robit tak tam mi kazali prist na lacno.
Angel-Demon,
a čo ste pichli alergikovi, kt. NESMIE dostať dávku Hydrocortisonu? Stretli ste sa s takým pacientom?
Tak, že niekedy dopúšťajú kontrastnú látku počas vyšetrenia CT. Vtedy nechajú v ruke ihlu a infúznu hadičku, tak netreba robiť nič, len aby si si tú ruku niečím nepritlačila. Mne totiž naposledy sestrička ruku prevesila cez hranu podložky presne pod miestom vpichu, nevšimla si to, a keď vpustila kontrastnú látku, praskla mi žila. Ale to je, dúfam, ojedinelý prípad.
Dakujem vam vsetkym za prispevky. Ide o to ze sa jedna o ct pecene tak musim byt na lacno a bez kontrastu nebudu nic vidiet. Biela Kobra ako si to myslel ze ruku mam mat ihlou hore?