Z liekov som sa stala troska...ako z toho von?

Príspevok v téme: Z liekov som sa stala troska...ako z toho von?
Liekysusvinstvo

Ahojte, budem velmi vdacna ked si moj pribeh precitate, a poradite/pomozete mi.. Som v koncoch, nikto ma uz nevie pochopit ani ja samu....
liecim sa na depresiu-uzkosti uz 3 roky, vystriedala som vsetky AD... Nic mi nezaberalo ako malo, mam aj psychoterapiu kt.ani neviem ci pomaha...Neurol mi zaberal a pomahal na dobru naladu, no sice dostaval ma do manii, ale po hospitalizacii som bola v podstate stastna, dobre nasadene lieky, zavislost od Neurolu prestala.... No po 8 mes. mi AD Welbutrin prestali ucinkovat ako mali... Odvtedy som sa stavala bezcitnou, bolo mi vsetko jedno... Musela som ukoncit Vysoku (nebavilo ma to..zistila som ze to nieje to co chcem studovat, no zaroven keby ze niesom tak ovplyvnena liekmi mozno by to bolo ine.. Pamat myslenie max zahmlene...) Je pravda ze psych.mi davala vzdy ine a ine ukludnovaky co sposobili ze som bola utlmena, ale bez nich to bolo horsie (Frisium,Frontin,Elenium,Ansilan aby som prekonavala veci lahsie a uzkost aby nebola)
Komunikacia z ludmi zacala stagnovat... Lebo som sa izolovala, po Brintelixe jak mi nasadila peklo.... O mesiac na to zas zmena na Valdoxan.. Potom kombinacia rano Wellb. Vecer Valdox..
Skoncila som zas s Brintelixom a Valdoxanom...
No a kedze sa citim vygumovana, flegma 1stupna, bez emocii, pocitov, zacala som z roznych zdrojov brat zas Neurol a Frontin na striedacku...aby mi sposobili akontak normalne fungovanie. A zlepsili naladu, viem je to nespravne ale "pomoz si sam, ked na teba sere s prepacenim lekarka"...
No pokusne kraliky musia byt, mam sice najlepsiu lekarku v meste ale uz ma proste odpinponguje pri kazdej navsteve ze uz nemame co kombinovat aby mi bolo lepsie, vysadit zakazala kvoli mojim depresiam... Hlavne myslienkam na smrt, ako z tohi uniknut celeho, kolotoc plny oblbovakov co sa neda zastavit, sem tam pride na mna jedina emocia a to zufalstvo vtedy pride naval placu...Po tom zas som na tom stejne ako predtym, ziadna radost, veselost, uz ani nvm ci som v depresiach abo lenivost kedze som doma len... Pracu si hladam bola som na x pohovoroch, snazim sa ale tie lieky mi nicia osobnost, charakter.
Byvala som vesela, empaticka, energicka osoba, sportovala som, mala som vela znamych no z mojej naivity som sa popalila...prisiel zlom a vsetko sa zmenilo.....
Prazdno v dusi, prazdno v srdci k rodine nedokazem ovplyvnit (iba po Neurole abo Frontine som vesela snaz sa ale doslo to do stadia kedy uz ani to nepomaha, zas som zavislak od tych svinstiev) a kazdym dnom padam padam viac na dno. Nedokazem sa poriadne ani porozpravat, lebo pamat mi vypadava, zabudam, mam mozog akoby zablokovany....nelutujem sa, len hladam pomoc...

Teraz, uz som sa dostala do bodu kedy fakt neviem kudy kam.. som otrok liekov, rodinu s tym nicim, tak chcem naspat tu iskru do zivota, radovat, usmievat sa....
Byt citovo vyprahnuta, bez emocii, a v nutri nic necitit - no uz si pripadam ako psychopat. Chcem zas zit, citit, pracovat a napredovat.... no neda sa, pretvarovat sa ma vycerpava strasne a mam dojem ze moj zivot je bezcenny....

No vedela by som tu toho este vela popisat - no komu sa to chce citat ze ?? :-) vylevy psychiatrickeho pacienta kt. v 23 rokoch sa citi ako chodiaca zombie

Angie104

No, na úvod musím povedať, že takéto stavy sú u ľudí v 20.-25. rokoch čoraz častejšie. Neviem čím to je, žijeme v strašne rýchlej, nátlakovej dobe plnej dezilúzií.

Zážitky z detstva sú podľa mňa tým hlavným spúšťačom, akoby si nemala tieto traumy vnútorne vyriešené. Ale tak ja nie som odborník. Len dedukujem z vlastnej skúsenosti. Ja mám 24 rokov a u psychiatra sa liečim len 3/4 roka. Ale úplne sa stotožňujem s tvojimi pocitmi. Úplná flegma, apatia, bezcitnosť...ako následok toho, že nás veľa ľudí zradilo a zneužívalo. Môj postoj k AD sa mení čoraz k horšiemu. Mne vôbec nepomáhajú (len 200 mg Sertralínu na ako-také fungovanie), mám brať aj Valdoxan, ale ten ma po 2 mesiacoch tak zruinoval že som ho svojvoľne vysadila. Neviem či by som šla na hospitalizáciu byť tebou. Asi by som si chcela vedieť pomôcť sama. Lebo neustále spoliehanie sa na doktorov a lieky nevedie k ničomu. V konečnom dôsledku si to TY SAMA, ktorá má moc vyriešiť svoje problémy.

Asi je tento môj náhodný kec k ničomu, ale úprimne ti držím palce a posielam veľa sily. Sme mladé a musíme si pomáhať navzájom

Brigita232

Srdiecko je to je fajn, ze tebe zabrali hned prve AD a fungujes aj bez vedlajsich ucinkov. Prispievatelka tu ale pise, ze uz skusila vsetky, vratane kombinacii a nezabralo jej nic, je mozne, ze problem je inde v tele, ako len v nedostaku serotoninu. Ja sa jej nedivim, ze ze zufala po tomto vsetkom a to nie je ojedinely pripad. Tiez som mala pred rokmi nejake problemy a vyskusala troje lieky a nic, tak som pochopila, ze to nema vyznam . A ked som postretala v cakarni tych zufalych ludi ako silou mocou vyhladavali "obet" , komu by vesali na nos svoje problemy , aj ked som o tom nemla zaujem, povedala som si dost, v podstate mi ti zufalci pomohli, pretoze roky chodili psychiatrovi a stale im bolo zle, vyprahnute duse, ked som sa ich dvoch pytala, ci ich to bavi takato "liecba", ze oni neveria nicomu len liekom Tak som im porpiala vela stastia v dalsom trapeni.MOzo im to tak vyhovovalo, byt na invalidnych dochodkoch doma v mladom veku a spat a trpiet a nehladat inu pomoc.

Srdiecko001

Fakt nemám šancu to tu všetko prečítať, ale tak náhodou všetci tí čo tu kritizujete antidepresíva, tak mne AD náhodou veľmi dobre zabrali aj mi veľmi pomohli, skvalitnili život a aj keď viem že nie som úplne z toho von, ale mám skúsenosť už cez osem rokov s týmto takže viem čo píšem a určite netreba počúvať také rady typu, že všetky AD vyhod do koša atd. Na liečenie takýchto porúch treba hlavne trpezlivosť a čas, sama som písala že kým niektoré AD záberu to trvá aj 3 mesiace a nedá sa k tomu pristupovať tak že všetky lieky a psychiatria sú odpad ale keď niektoré druhy pomoci nezaberajú, tak sa treba liečiť takto.

jjpp

Peterf,
super napad. Odcervime sa vsetci a bude nam hej. Napis cim (produkt) alebo
ako.
Na rozdiel od pani, co ti radila hospitalizaciu a tam najdene nove priatelstva, tak
ja si myslim, ze len uplne krajne riesenie. Ty nepotrebujes priatelstva s ludmi,
ktori su este vac chori jak ty. Este sa tam zamiluj do schizofrenika a mas vystarano
na cely zivot.
Znizovat sa da aj ambulantne, oni vedia, ako na to. ale najdi si ineho dochtora.

VzdyJeNadej

Za depresiami a úzkosťami treba hľadať hlavne fyzický problém.
Ja sa ani nečudujem, že nemáš žiadne pocity. Po tých liekoch ani nič cítiť nemôžeš, iba veľku otupenú prázdnotu. Si mladá život pred sebou, možno si v minulosti zažila veci, ktoré tebou otriasli a spôsobili ti bolesti na duši, ale nie je škoda stráviť s depresiami zbytok celého ešte niekoľko krát dlhšieho života čo ťa čaká ? JE ! tomu ver, že áno ... A píšem ti to ako človek, ktorý si prežil svoje trápenie s úzkosťami a depkami. Brala som AD, neurol som zapíjala alkoholom, no kadejaké kombinácie. Nič nepomáhalo. Až zmena stravy a vysadenie všetkého toho sajrajtu ma vrátila späť do života. Na vyšetreniach mi zistili, že mám v tele nedostatok horčíka čo mi spôsobovalo množstvo fyzickych a psychickych problémov. Skús si o tom niečo prečítať.

srdiecko001

Nemám čas čítať celú diskusiu ale z tvojho príspevku mi príde, že sa stále niekam ponáhlaš a pomoc by si proste chcela hneď ale niekedy to proste nejde takto, ja takisto viem, čo sú to roky strávené u psychiatra a na ADeckach a tiež mám 23, čo keby si sa snažila riešiť vecí z rozvahou, lebo tvrdíš, že si vystriedala veľa ADeciek a po kolkych dnoch, tyzdnoch si to s nimi vzdala po 2 týzdnoch, po mesiaci? a ono takto to nefunguje, ja som cakala kým mi AD uplne zaberú aj 3 mesiace, niekedy nie je zlé si ísť poležať na psychiatriu lebo predsa je tam viac odborníkov, viac hláv a možno by vedeli že čo s tebou. Tiež by si tam spoznala mozno vela podobných osudov tebe, čím by si nadviazala nové priateľstvá a mala sa o svojich problémoch s kým porozprávať. Tiež by nebolo zlé okrem brania liekov a cakania na zazrak, skusit chodiť aj na psychoterapie, kde su zase ini odbornici a možno by ti dokazali pomoct.

Ipsik

Teraz nehovorím o emóciách, ale o psychike. Keď sa už cítiš lepšie, tak by si mala znížiť dávky na minimum, nemusíš kvôli tomu chodiť do nemocnice. Dá sa to aj ambulantne. Čo sa týka toho ostatného, tak asi každý dostane v živote poriadne naložené. Ľudia si ubližujú aj vtedy, keď na to nemajú žiaden dôvod.

Liekysusvinstvo

Ipsik :
Poviem ti to tak, predstav si ze nepocitujes ziadne emocie, pocity no nic. Je to 1000 nasobne horsie ako to bolo s depresiami - vredy som citila aspon ajked bola na dne.. Hocico by som spravila aby som opat citila. Mam psika, priatela, skvelu mamu, rodinu a necitim k nim nic.. Prazdno..
Ubija ma to

Liekysusvinstvo

Zacala som brat lebo stal sa incident co ma prudko zasiahol, bola som ku kazdemu mila, laskava no tiez sproste naivna, zradili ma vsetci o kt. Som si myslela ze su moji priatelia. Nieco sa tahalo uz z minulosti (mala s dost tazke detstvo a dospievanie, psych.teror zo strany otcima, neustale bitky a nadavanie..). 8 mesiacov som bola v depresiach, nejedla som, nechodila do skoly len plakala, pila a spala... Zacala som najprv terapiami no bezuspechu tak zacal kolotoc a vystriedala som asi 12 druhov AD ! Niektore mi sposobili maniu - a hned nalepka ze bipolarka... Davali mi dokonca aj lieky na schizu..
Takze tak
Rozmyslam, ci sa nedam dobrovolne hospitalizovat aby mi odstavili lieky vsetky do bodky...No mam dojem ze tam do mna dalsie svinstvo daju
Fakt si neviem poradit