Z liekov som sa stala troska...ako z toho von?

Príspevok v téme: Z liekov som sa stala troska...ako z toho von?
Liekysusvinstvo

Ahojte, budem velmi vdacna ked si moj pribeh precitate, a poradite/pomozete mi.. Som v koncoch, nikto ma uz nevie pochopit ani ja samu....
liecim sa na depresiu-uzkosti uz 3 roky, vystriedala som vsetky AD... Nic mi nezaberalo ako malo, mam aj psychoterapiu kt.ani neviem ci pomaha...Neurol mi zaberal a pomahal na dobru naladu, no sice dostaval ma do manii, ale po hospitalizacii som bola v podstate stastna, dobre nasadene lieky, zavislost od Neurolu prestala.... No po 8 mes. mi AD Welbutrin prestali ucinkovat ako mali... Odvtedy som sa stavala bezcitnou, bolo mi vsetko jedno... Musela som ukoncit Vysoku (nebavilo ma to..zistila som ze to nieje to co chcem studovat, no zaroven keby ze niesom tak ovplyvnena liekmi mozno by to bolo ine.. Pamat myslenie max zahmlene...) Je pravda ze psych.mi davala vzdy ine a ine ukludnovaky co sposobili ze som bola utlmena, ale bez nich to bolo horsie (Frisium,Frontin,Elenium,Ansilan aby som prekonavala veci lahsie a uzkost aby nebola)
Komunikacia z ludmi zacala stagnovat... Lebo som sa izolovala, po Brintelixe jak mi nasadila peklo.... O mesiac na to zas zmena na Valdoxan.. Potom kombinacia rano Wellb. Vecer Valdox..
Skoncila som zas s Brintelixom a Valdoxanom...
No a kedze sa citim vygumovana, flegma 1stupna, bez emocii, pocitov, zacala som z roznych zdrojov brat zas Neurol a Frontin na striedacku...aby mi sposobili akontak normalne fungovanie. A zlepsili naladu, viem je to nespravne ale "pomoz si sam, ked na teba sere s prepacenim lekarka"...
No pokusne kraliky musia byt, mam sice najlepsiu lekarku v meste ale uz ma proste odpinponguje pri kazdej navsteve ze uz nemame co kombinovat aby mi bolo lepsie, vysadit zakazala kvoli mojim depresiam... Hlavne myslienkam na smrt, ako z tohi uniknut celeho, kolotoc plny oblbovakov co sa neda zastavit, sem tam pride na mna jedina emocia a to zufalstvo vtedy pride naval placu...Po tom zas som na tom stejne ako predtym, ziadna radost, veselost, uz ani nvm ci som v depresiach abo lenivost kedze som doma len... Pracu si hladam bola som na x pohovoroch, snazim sa ale tie lieky mi nicia osobnost, charakter.
Byvala som vesela, empaticka, energicka osoba, sportovala som, mala som vela znamych no z mojej naivity som sa popalila...prisiel zlom a vsetko sa zmenilo.....
Prazdno v dusi, prazdno v srdci k rodine nedokazem ovplyvnit (iba po Neurole abo Frontine som vesela snaz sa ale doslo to do stadia kedy uz ani to nepomaha, zas som zavislak od tych svinstiev) a kazdym dnom padam padam viac na dno. Nedokazem sa poriadne ani porozpravat, lebo pamat mi vypadava, zabudam, mam mozog akoby zablokovany....nelutujem sa, len hladam pomoc...

Teraz, uz som sa dostala do bodu kedy fakt neviem kudy kam.. som otrok liekov, rodinu s tym nicim, tak chcem naspat tu iskru do zivota, radovat, usmievat sa....
Byt citovo vyprahnuta, bez emocii, a v nutri nic necitit - no uz si pripadam ako psychopat. Chcem zas zit, citit, pracovat a napredovat.... no neda sa, pretvarovat sa ma vycerpava strasne a mam dojem ze moj zivot je bezcenny....

No vedela by som tu toho este vela popisat - no komu sa to chce citat ze ?? :-) vylevy psychiatrickeho pacienta kt. v 23 rokoch sa citi ako chodiaca zombie

Ipsik

A prečo si začala brať tie antidepresíva? Však bezdôvodne to isto nebolo. Keď si mala depresie, tak ako si sa z nich chcela dostať?

Liekysusvinstvo

Vdaka za rozne rady, komentare.
Keby mi niekto povedal predtym, co mi tie lieky vyvolaju vlastne, bludny kruh adciek, benzakov kt.sa neda zbavit..Nikdy by som do ust nedala ani 1 tabletu, No a Nikdy by som si nemyslela ze skoncim na tom po liekoch tak zle. Som ako uplne ina osoba, nespoznavam samu seba, moj ciny a spravanie sa odvija od liekov, cely zivot mi v podstate znicili aj moju mladost, sny... Ostala mi nulova motivacia a vôla nieco robit a bezcitnost...

Phoenix

Tvoja doktorka môže byť sebelepšia, ale ako čítam, tak lieči príznaky, nie príčinu Tvojej depresie. To sú hold typickí doktori - bolí Ťa v krku, tak dáme antibiotiká, ale že máš od Vianoc zapichnutú kosť z kapra v krku ich nenapadne...
Takže si skús sama urobiť analýzu z čoho máš depresiu - poznáš svoj svet najlepšie Ty sama. Psychológ Ti tiež dá len podľa naučenej schémy návod aby si sama došla k príčinám depky.
A donúť sa hýbať na vzduchu aj keď na to nemáš náladu a budeš sa hýbať sama.

peterfk

Hlavne sa odcervi... velmi casto zmiznu depresie... niekedy to trva roky. Presne toto je postup, aby skoncili na psychiatrii plni liekov, ale pritom vacsinu tych problemov sposobuju premnozene parazity. Netvrdim vzdy, len hovorim, ze dost casto... a medicina vobec parazity nehlada, ani nema ziadne sposoby, ako ich spolahlivo odhalit. Takze chcu takto dostat ludi na psychiatriu kde budu dozivotne brat lieky...

hlavne, ze ked niekto chce brat antihelmetika, povedia mu, ake je to svinstvo brat len tak preventivne... a tak precitajte si ten zoznam liekov, co nadopovali do tejto dievciny...!!! to je 3x vacsie svinstvo.

Za mna jednoznacne sa odcervovat, lebo aj mne parazitoza sposibla nemale psychicke problemy, aj poruchy koncentracie, ale ja som k psychiatrovi nesiel, lebo to je ciel... a tam vas uz dorazia, na nespravnu diagnozu... cize nikdy to nevyliecite... tiez som byval veseli, ale parazity znicia aj nervovu sustavu, a ako davam dole tych cervov a postupne sa mi rozvidnieva, zahmlena mysel odchadza, depky, aj chute na sladke... mal som rozsiahlu parazitozu. Myslim si, ze vela diagnoz na psychiatrii a hlavne takychto neopisatelnych psychickych stavov sposobuju parazity.

Ipsik

Pozri sa na to aj z tej lepšej stránky. Keby nebolo tých liekov, tak čo by bolo? Najľahšie je zvaliť vinu na niekoho iného a vybavené. Nič, čo vymysleli ľudia, nemusí byť za každú cenu dokonalé. Ty musíš v prvom rade poznať samú seba a vedieť, čo ti pomáha a čo nie.

jjpp

to je velmi tazka tema a dost ma to zobralo. Zatial len tolko,ze aj z bzd zavislosti sa da dostat. Takze si nerob zbytocne vycitky,hladaj ineho doktora a popozeraj vsetky sem hodene links. Este,len tolko, ze potrebujes okolo seba tych spravnych ludi.To by sa mohlo podarit.Vydrrrrz.

Azzaz

Pridam aj moj prispevok, mam depky a asi uz poriadne, kedze dost casto myslim na smrt... proste uz nechcem zit s tym chudakom, so sebou... ja davam nadej uz iba jednej latke, bude to zniet blaznivo, ale chcem zacat brat Kratom, nie pravidelne, pretoze je to mierne navykove (ale aj alkohol je hoodne navykovy kebyze ho beres denne, tak sa treba pozerat na to takto), ale chcem sa nejako dostat z mojho negativneho kolotoca, ale neviem ako... vzdy si spomenem na to ako zostanem sam navzdy ako nebudem a nerobim veci, ktore by som chcel, ja to ani neviem popisat proste v 23 rokoch sa zo mna stava troska, ktora uz rozmysla aj nad drogami, len aby som sa necitil tak sam, tak odmietnuty svetom... Uz som rozmyslal ze aj ukoncim skolu, ono sa docela tazko uci a este to co studujem ked cely den na mysli mate aky ste strasny chudak... ja som nikdy nic nebral, ani travu nic, na ten Kratom som narazil docela nahodou, je to latka, ktora je zatial legalna, asi z dovodu ze sa o nej moc nevie, kazdopadne ma rozne ucinky, ktore zavisia od odrody a od mnozstva. V malom mnozstve to posobi ako motivator, mas chut do prace, vsetko ta bavi, mas mierne euforicke stavy, v strednom mozstve to posobi ako relaxant, citis sa oddychnuto, znova euforicke stavy, stavy uvolnenia a velkom mnozstcve (12g) to posobi zase ako analgetikum, like na spanie... Pije sa to ako caj. Neviem preco to sem vlastne pisem, nechcem nikoho nabadat na to a asi sa to tazko da zohnat v kvalitnom stave. Ale ja to rozhodne skusim, ak nepomoze toto tak nic. Lieky brat nechcem myslim si ze lieky na depresiu su zlo, telo si na to zvykne a ano bude sa citit ok, ale pride zlom, kedy budes muset zvysit davku....