Z liekov som sa stala troska...ako z toho von?

Príspevok v téme: Z liekov som sa stala troska...ako z toho von?
Liekysusvinstvo

Ahojte, budem velmi vdacna ked si moj pribeh precitate, a poradite/pomozete mi.. Som v koncoch, nikto ma uz nevie pochopit ani ja samu....
liecim sa na depresiu-uzkosti uz 3 roky, vystriedala som vsetky AD... Nic mi nezaberalo ako malo, mam aj psychoterapiu kt.ani neviem ci pomaha...Neurol mi zaberal a pomahal na dobru naladu, no sice dostaval ma do manii, ale po hospitalizacii som bola v podstate stastna, dobre nasadene lieky, zavislost od Neurolu prestala.... No po 8 mes. mi AD Welbutrin prestali ucinkovat ako mali... Odvtedy som sa stavala bezcitnou, bolo mi vsetko jedno... Musela som ukoncit Vysoku (nebavilo ma to..zistila som ze to nieje to co chcem studovat, no zaroven keby ze niesom tak ovplyvnena liekmi mozno by to bolo ine.. Pamat myslenie max zahmlene...) Je pravda ze psych.mi davala vzdy ine a ine ukludnovaky co sposobili ze som bola utlmena, ale bez nich to bolo horsie (Frisium,Frontin,Elenium,Ansilan aby som prekonavala veci lahsie a uzkost aby nebola)
Komunikacia z ludmi zacala stagnovat... Lebo som sa izolovala, po Brintelixe jak mi nasadila peklo.... O mesiac na to zas zmena na Valdoxan.. Potom kombinacia rano Wellb. Vecer Valdox..
Skoncila som zas s Brintelixom a Valdoxanom...
No a kedze sa citim vygumovana, flegma 1stupna, bez emocii, pocitov, zacala som z roznych zdrojov brat zas Neurol a Frontin na striedacku...aby mi sposobili akontak normalne fungovanie. A zlepsili naladu, viem je to nespravne ale "pomoz si sam, ked na teba sere s prepacenim lekarka"...
No pokusne kraliky musia byt, mam sice najlepsiu lekarku v meste ale uz ma proste odpinponguje pri kazdej navsteve ze uz nemame co kombinovat aby mi bolo lepsie, vysadit zakazala kvoli mojim depresiam... Hlavne myslienkam na smrt, ako z tohi uniknut celeho, kolotoc plny oblbovakov co sa neda zastavit, sem tam pride na mna jedina emocia a to zufalstvo vtedy pride naval placu...Po tom zas som na tom stejne ako predtym, ziadna radost, veselost, uz ani nvm ci som v depresiach abo lenivost kedze som doma len... Pracu si hladam bola som na x pohovoroch, snazim sa ale tie lieky mi nicia osobnost, charakter.
Byvala som vesela, empaticka, energicka osoba, sportovala som, mala som vela znamych no z mojej naivity som sa popalila...prisiel zlom a vsetko sa zmenilo.....
Prazdno v dusi, prazdno v srdci k rodine nedokazem ovplyvnit (iba po Neurole abo Frontine som vesela snaz sa ale doslo to do stadia kedy uz ani to nepomaha, zas som zavislak od tych svinstiev) a kazdym dnom padam padam viac na dno. Nedokazem sa poriadne ani porozpravat, lebo pamat mi vypadava, zabudam, mam mozog akoby zablokovany....nelutujem sa, len hladam pomoc...

Teraz, uz som sa dostala do bodu kedy fakt neviem kudy kam.. som otrok liekov, rodinu s tym nicim, tak chcem naspat tu iskru do zivota, radovat, usmievat sa....
Byt citovo vyprahnuta, bez emocii, a v nutri nic necitit - no uz si pripadam ako psychopat. Chcem zas zit, citit, pracovat a napredovat.... no neda sa, pretvarovat sa ma vycerpava strasne a mam dojem ze moj zivot je bezcenny....

No vedela by som tu toho este vela popisat - no komu sa to chce citat ze ?? :-) vylevy psychiatrickeho pacienta kt. v 23 rokoch sa citi ako chodiaca zombie

divocina1

ja sa práve cítim po liekoch ako niekto úplne iný teda splnila som si svoj celoživotný cieľ :-) Doktorovi som povedala že som krásnou královnou zo Sáby ( po našom sybila) lebo dokážem predpovedať budúcnosť :-) nebyť piruliek už tu niesom :-) ktovie kde by som sa stratila :-) future looks good :-)

Monika 1641

Ahoj moja. Je veľmi smutné čítať také riadky, pretože si mladý človek, ktorý má celý život pred sebou. Obyčajne mladí ľudia hľadajú samých seba a aj preto vznikajú rôzne deštruktívne myšlienky. Chce to zmeniť uhol pohľadu.
Nemusíš byť stále na liekoch, v prvom rade porozmýšľaj, čo Ťa baví a čo Ti robí radosť. Venuj sa tomu, pri čom sa budeš cítiť príjemne. Veľmi vhodné je mať psíka alebo zvieratko, o ktoré sa budeš starať. Dajú Ti toľko citu, že sa pomaly budeš cítiť stále viac príjemnejšie. Pozri sa okolo seba, komu by si mohla pomôcť a koho by si mohla potešiť. Radosť z toho ťa dvihne hore.
Urob si cieľ, čo by si v živote chcela robiť alebo sa venovať. V hlave máme rôzne myšlienky, ktoré sa nám tam uložili a šramotia už aj od detstva. Tvoj pôvod myšlienok bude mať niekde príčinu - buď si niečo zažila alebo ťa niečo emočne zasiahlo. To sa dá postupne dostať z hlavy von. Dôležité je, aby si to chcela zmeniť Ty. V knihe " Čo Vám hovorí Vaše telo od Inny Segal sú opísané rôzne emócie a ochorenia, ktoré z toho vznikli. Je tam aj jednoduchá a účinná metóda, ako sa všetkého postupne zbaviť. Kúp si knižku a vyskúšaj, prečítaj si tam aj o depresii. Vráti sa Ti pokoj, chuť a harmónia do tvojho tela. Je veľmi vhodné doplniť to aj bylinkami, ktoré harmonizujú celý organizmus. S tým Ti rada poradím, stačí, ak sa ozveš na www.zdravieinakokg.sk. Tiež Ti odporúčam cvičiť Tibeťanov. Nájdi si to na internete. Cvičením sa telo odblokováva a depresie miznú. Prajem Ti veľa šťastia a už teraz Ti viem povedať, že si výnimočná, nestrácaj čas zlými myšlienkami, pretože Tvoj život je krásny,aj keď to tak momentálne nevidíš. Maj sa pekne Monika

jjoe

Po prvé nebrať lieky bez predpisu, o ktorých lekár nevie. Budeš na nich len závislá. Prípadne si nájsť iného lekára. Prípadne vyskúšať aj nejaké dietne obmedzenia a doplnky výživy (Bylinné preparáty výťažky z pukov rastlín, napr. na: www.zdravysvet.sk). Možno Dr. Ľuba Albertová, má dobré referencie. Je to ale psychologička. Držím palce...

lienockama

davaju sa na pol roka portom sa vysadzuju. na nervy su Bvit, pozri si potraviny, ktoré obsahuju.
kazde lieky maju vedlajsie učinky ak sa preženu, relaxacia, kupel do vane. masiruj si s olejom celé telo na uvolneni, pobyt v prirode, rozmýslani o pekných veciach usmev, komedie pozeraj, stretavanie s pozitívnymi ludmi, nie s tými čo hovoria o chorobách.
sport, prechadzka, divadlo, su aj lacné, kreslenie, nemusíš sa združovať.

DrJK

Východna Eúropa je smetisko pre západné Farmaceutické firmy a Brusel.Nedávno bolo stretnutie V4, kde konštatovali, že nám predávajú druhotriedné potraviny, ktoré by západ vyhodil pre prasatá.
To isté sú aj lieky.
Dotácie,ktoré nám dávajú z EU, nariadili nám na prežratie a na chodníky.
Mali sa použiť na vývoj a výrobu kvalitných liekov, na vlastný priemysel a poľnohospodárstvo.
Preto sa nečudujte, že je Vám z tých liekov zle, keď Vás lekári kŕmia liekmi pre prasatá.
Človek neni zviera !!! Je to bytosť, ktorá potrebuje cit a lásku ku svojmu životu, ženy sú na to viac citlivé.Ak chceš pomôcť napíš.

Brigita232

ty mas teda vydrz, 3 roky sa "liecit " u psychiatricky a brat kopu liekov, ked sa necitis lepsie, pokial tam zostanes a budes tu lekarku pocuvat dalej, takto prezijes cely zivot, ak to vydrzis..... Najvyssi cas aby si si nasla nejakeho alternativneho terapeuta a zacala sa liecit inak.Som si ista ze pricina tvojich problemov nie je v psychike, ale v zaneplesenom tele toxinmi, parazitmi, tazkymi kovmi. Iste mas vela casu, skus si googlit nieco v tvojom okoli, kto takto lieci. Pozri si na you tube prenasky Dr. Klingharta, vola sa to "Nie sme chori, sme traveni 1.2 a 3. cast" . Tento lekar lieci podobne pripady a zistil, ze vsetky choroby psychicke maju fyzicky povod a naopak, tie co sa javia fyzicke maju povod v psychike. Pozeraj to pozorne. Mozno sa ti vyjasni a najdes riesenie na svoje problemy, drzim palce.

Ipsik

A skúšala si existovať aj bez liekov? Depresia sa lieči dva roky. Však si mladá, tak neviem, ako si sa k tej depresii dopracovala? Mala na teba zlý vplyv rodina?