Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Zmysel a kvalita života?

Príspevok v téme: Zmysel a kvalita života?
kvalitnyzivot

Ahojte,

čo je zmyslom, prečo žijete. Ja nemám dôvod prečo, alebo pre koho žiť. Som ako chodiaca mŕtvola, nič ma nebaví. Ani len práca a s tým súvisí aj kvalita predmetného života, človek pracuje, ale to ohodnotenie na Slovenskú je mizerné, to nie je o žití a užívaní si, ale ledva o prežívaní. Tak sa pýtam na čo žiť, prečo to neskončiť hneď teraz, ako sa trápiť a prežívať?

Moireal

No ja si dovolim tvrdit,ze ked clovek napriklad nema zdravie a to aj napriek vsetkym tym veciam,ktore spominala kafe,tak nema nic. Pretoze nic z toho si clovek nemoze uzivat ak nema zdravie. A tymto nemyslim zdravotne postihnutych ale hlavne ludi chronicky chorych,ktorym sa nezistila presna pricina,ktori vnutri trpia,maju bolesti,ktore nik nevidi a ludia si do nich radi kopnu,ze sa stazuju a mali by skakat 2 metre vysoko.

Pretoze nic nieje horsie ako to ked trpis a druhi ti neveria,lebo nemas prave amputovanu nohu. Znevazovanie emocii je velmi destruktivne. Rovnako ako bahnenie sa v utrpeni.

Mesačný princ

kafe - pekne si to napísala, ale ak by si nemala tých 300 - 400 eur, tak sa nič z toho nedá realizovať, pretože by si musela zabezpečiť deti.

nedá sa to uplatniť na všetkých ľudí. je to napísané celkom pekne ale to je asi všetko. všetko stojí peniaze.

kafe

bože ľudia, máte toľko slobody, TOĽKO VEĽA MOŽNOSTÍ a vy hovno z toho využívate. Je to pre vás málo? Máte čistú vodu, jedlo, strechu nad hlavou, mier, slobodu, možnosť realizovať sa - šport, kultúra, kreativita... Kvalita života neni o peniazoch. To hovorím JA, čo mesačne miniem na domácnosť s dvoma deťmi 300-400 eur. A ešte si užijeme aj kopec srandy.
www.youtube.com
Viem, že je to zbytočné, ale dala som si tú nááámahu preložiť pár slov z videa. Amatérsky preklad: "Severná Kórea je nepredstaviteľná krajina, jeden program v TV, žiadny internet, nemôžeme si spievať, povedať, obliecť alebo myslieť čo chceme. S.Kórea je jediná krajina, čo popravuje ľudí kvôli úradne neschváleným medzinárodným telefonickým hovorom... Nikdy som nevidela príbehy o láske medzi mužom a ženou, žiadne knihy, piesne, časopisy, filmy o láske. Každý príbeh je propaganda na podporu Kim-ovej diktatúry... Keď som mala 9r, videla som verejnú popravu kamarátkinej mami. Jej zločin - pozeranie holywoodskeho filmu. Vyjadrenie pochybností o skvelosti režimu môže zničiť rodinu až do troch generácií - buď ich väzniť alebo popraviť... Myslela som si, že diktátor mi dokáže čítať myšlienky... Môj otec umrel v Číne po tom, ako sme ušli zo S.Kórei a ja som ho musela pochovať o 3h ráno v tajnosti. Mala som 14r. Nedokázala som ani plakať. Bála som sa, že ma pošlú späť do S.Kórei... Videla som ako bola znásilnená moja mama čínskym priekupníkom. Chcel mňa. Mama sa nechala znásilniť, aby ma ochránila... Kráčali sme cez púšť Gobi s pomocou kompasu. Keď sa pokazil, sledovali sme hviezdy. Mongolsko bolo pre nás moment slobody. Smrť alebo dôstojnosť. Ozbrojené nožmi, boli sme pripravené sa zabiť, ak by nás chceli vrátiť späť do S.Kórei. Chceli sme žiť ako ľudia."

Stále je miliarda ľudí, čo nemá prístup k čistej vode. Len za toto, keby ste sa naučili ďakovať denne, že len otočíte kohútikom, nemusíte 2h kráčať ku studni, vážiť si to... dokázali by ste vnímať život trošku inak. A možno ho i využiť akčnejšie. Zážitky s partiou pri opekačke, túra do hôr, beh okrajom mesta, cyklovýlety, kreslenie, spievanie, prešívanie vecí zo sekáča, rybačka, amatérske divadelné spolky... to VŠETKO sú veci dostupné aj nízkopríjmovým skupinám... ČO vám bráni realizovať sa??? Prečo si neviete vychutnávať život, keď ste bohatší ako 80% ľudí na zemeguli? Ste väzni svojej mysle - presvedčení, že nemôžete žiť, lebo nemáte peniaze. Ale máte možnosti. Môžete chodiť na cestovateľké festivaly, keď to nevydá na cestu okolo sveta... čokoľvek po čom túžite sa dá hneď teraz robiť v malom alebo sa na to pripravovať krok po kroku... stačí chcieť a povedať si - dá sa to. Lebo, čo ak sa to dá?

ANGEL-DEMON

EVITA este raz si precítaj ten citát v modrom..

nuz darmo su 2 skupiny ludí: tí ktorí sa narodili a bojujú aby ten život ktorý aj ked je na pču mali krajsi, sa snazia , robia veci ktore ich bavia, nepaci sa ti v práci odíd, chod inde, ked ma niečo nebaví nebudem to robiť a nedotúti ma k tomu ani moja hypotéka na byt... su iné možnosti,...

a potom je tu ta druha skupina ludí ktorí nerobia celý život nič iné iba revú do vankuša, rano pridu do roboty tváriac sa ako keby zožrali všetko nešťastie sveta, ledva sa odzdravia...a prežívajú sotva.. a čakajú na smrť...

to je o čom taký život...?

Marosko-n

Zmysel života by mal byť LÁSKA
Ale pozrite na vynálezcu, kašle na celý svet aj na rodinu a skúma čo ho zaujíma. To isté ak má niekto koníčka ,tak do rána bude pri koníčku niečo robiť,a nevie kedy prestať
Aj Ty si nájdi nejaký koníček a hneď budú aj dva životy málo !

Buki

To je jedniduche. Kto by namna pracoval a zarabal mi nenizky keby tu nebolo takych ako ty? XD Zmyslom tvojho zivota je pracovat aby sa ludia ako ja mali dobre. Mozno ti to nepride ako boh vie co ale je to tak a je to to jedine co mas. Takze nerozmyslaj nad kravinami, to nechaj na nas, a chod spat aby si bol zajtra cerstvucky do prace.