anjelik * a kafe - opäť ste nesklamali :)
To čo som chcel ja napísať malo mať trošku iný význam, ako ste vy pochopili ale tie Vaše príspevky sú úplne super a nebudem do tejto témy radšej zasahovať :) So všetkým čo ste napísali súhlasím a nemám k tomu čo dodať.
Rôznorodosť je ozaj úplne top a bez nej by bol život úplne nudný :)
kafe - zaujímala by ma len táto jedna veta - ,,To sú tie možnosti, ktoré si vyberáme, teda vlastne ja si vyberám, ty nie ,,
Neviem čo si tým myslela, a bol by som veľmi rád, ak by si mi to objasnila :)
Moireal, musíš uznať, že to dievčatá opäť super napísali :) nemám ani čo napísať.
Len jedno by som sa ťa chcel spýtať? Naozaj chceš žiť presne taký ten ,,normálny,, život ako niekto kto rieši presne také isté problémy, ako milióny ďalších ľudí? Prečo myslíš, že je S. Hawking ešte stále medzi nami? Prečo myslíš, že si tu ty? Poslanie? Pretože by ťa ten bežný život jednoducho určite neuspokojoval, možno by ti ponúkol chvíľkový pocit relatívneho šťastia a spokojnosti ale čo potom? Koľko ľudí sa rozpráva so svojím schizofrenickým ja? A koľkí s ním hrajú karty?
Ostrovčeky, o ktorých píše anjelik * sú síce fajn, ale človek ich nedokáže vytvoriť ak nemá materiál. Predstav si, že si na pustom piesočnatom ostrove, kde nie je vôbec nič. A ty chceš odtiaľ preč. Čo urobíš? Nič si predtým nepoznala. Nevieš, že existujú stromy, , tráva, že existujú lode, na ktorých sa dá plávať po tej vode...
Ak nevieš, že niečo také existuje, tak si to nedokážeš ani zhmotniť a môžeš sa len slepo hádzať do tej vody. Ak nepoznáš nič iné okrem choroby a bolesti, tak si nevytvoríš niečo bez nej, niečo kde budeš zdravá a šťastná. Nie je to možné, možno vo fantázií, ale ty si to potrebuješ vytvoriť sama v sebe a toto je hlavný dôvod, prečo veľa ľu´dom nepomôžu rady. Ak niečo nepoznáš, tak sa môžeš len domnievať aké to je. Vieš o niekom, kto by túžil byť nešťastný alebo smutný? Nie, ale otázkou ostáva prečo? Pretože všetci by sme mali byť šťastní a mali by sme po niečom takom túžiť. Opäť je tu otázka prečo? Ak nespoznáme nešťastie, tak odkiaľ vieme, že chceme byť alebo už sme šťastní? Odkiaľ vieme, že túžime po láske ak sme ju nikdy nezažili? Nič z tohoto nevieme zhmotniť pokiaľ nevieme o čo sa jedná. Ak je niekto chorý od narodenia, tak nevie čo je to byť zdravým. Ak niekto nemá kamarátov, tak ich ani nepotrebuje, pretože nevie aké je to ich mať. Ak dieťaťu povedia, že princezné v rozprávkach sú krásne, múdre a dobré a že draci sú zlí, tak tomu všetci uveria. Ale naozaj také boli tie princezné a boli draci zlí?
Nedokážeš si vytvoriť tie ostrovčeky o ktorých ti anjelik * píše. Maximálne si o nich pokecáš so svojim schizofrenickým ja presne tak, ako aj ja. No je tu ešte jedna premenná vďaka ktorej dokážeš oklamať svoju myseľ. Existujú dve cesty, buď spoznáš to, čo chceš dosiahnuť a uvidíš svet z pohľadu tej druhej strany ( ak človek neprežil na vlastnej koži, tak väčšinou nevie vôbec nič) Sme síce inteligentné bytosti, ktoré dajú na rady iných, ale ak ti niekto ako malému dieťaťu, ktoré nikdy nevidelo oheň povie ,,oheň páli, nechytaj sa ho,, tak čo urobíš? Aj tak ťa musí popáliť a ty sa ho aj tak chytíš, aby si pochopila. To je prvá možnosť.
No a druhá možnosť cez pochopenie. Buď ísť cestou nevedomosti, alebo poznania. Premýšľať nad všetkým, nad každou myšlienkou, pocitom, situáciou....a mnohými premennými, ktoré ťa obklopujú a ktoré berieš ako bežnú súčasť života.
A najlepšie je ak skombinuješ oba tieto spôsoby. Nedokážeš si síce vytvoriť ostrovček o ktorom píše anjelik *, ale budeš šťastná na tom, ktorý máš priamo pod nohami a ktorý tu je ako v tvojich snoch, tak aj v realite, ktorej neutečieš ak prestaneš snívať.
veľa by som o tomto mohol písať, ale je to nadlho...
Moireal - ak by to bolo na teba ,,priveľa,, tak ver, že by si to nezvládala s takou ľahkosťou, s akou to zvládaš. Možno by to mňa alebo tuto tie dve dievčence okamžite položilo. Ale ty žiješ, ideš, dokážeš sa tešiť :)
ja som dospel k záveru, že som si určite toto všetko vybral, pretože ,,normálny život,, ( aj keď neviem celkom presne, aký to je) by ma najskôr nebavilo žiť :D