Chytá má zúfalstvo, stav, kedy padám asi na dno. Neviem si nájsť prácu! Pripadám si ako keby každý vedel niečo robiť a mal snahu len ja nie. V krátkosti moja situácia ... mam strednú odbornú školu s maturitou (obchod a podnikanie) tri roky VS (hútnictvo) neukončila som, nedalo sa, vrátiť sa nema zmysel ani nechcem) registrovala som sa na UP v 2012 a odvtedy som tam. 4,5 roka na UP hanba neskutočná a neviem to zmeniť. Nie žeby som nepracovala vôbec, po troch mesiacoch od registracie som si našla absolventskú prax v realitke administratíva (napln práce ctrl c+v) skončila mi ale ostala som tam 2,5 roka na čierno s prísľubom od nich že už riešia trvalú zmluvu/projekt vezmu ma a ja hlúpa som im verila. Keby aspon z toho bol doklad na UP že ano nejaká dohoda bola ale proste nič. Potom ma prepustili a do mesiaca som si našla dobrovolnícku prácu tiež v administratíve (napln práce ctrl c+v), bolo to na pol roka a už to bude rok čo som doma zadarmo. A len chodím po pohovoroch. Skúšam administratívu ale moja prax je nedostatočná, skúšam aj také ako sú predavačka (ale nemam prax s predajom a pokladnou čo mi aj bolo povedané že na takú poziciu nemam šancu keď nemam ani len základy), už aj na vrátničku som podávala a nič. Asi 4 x krát som bola na zaúčaní a napokon aj tak vzali iného. Fakt netuším čo mam robiť. Jediné čo mu sa vyhýbam je linka. Nezvládnem ťahať 12ky a nočné (mám taký problém že ak som celú noc hore ráno mi je zle a som mimo). Mám 27 rokov, žijem u rodičov z toho pracuje len mamka aj to za minimálku, oco je tiež na UP ale pred dochodkovým vekom a tiež ho nikde nechcú. Chcela by som pomôcť ale kdee? Ako? Ani len na obyčajnú brigádu nemam predpoklady, lebo tam berú len študentov. Mam to overené písala som agentúram aj zamestnávateľom. Čo robiť? Ako to zvládnuť?
Plus, môžem si vybaviť dávku v hmotnej núdzi čo je tých 60 eur ale podľa niekoho to treba odpracovať podľa niekoho nie. Neviem či by som sa dokázala tak prekonať aby som šla robiť VPP s niekým čo na dávkach dostane 400 eur a robí to isté čo ja pričom mam školu a aspoň ako takú prax.
Je mi pomoci? Alebo som fakt beznádejný prípad? Keď nič, tak aspoň som si vyliala dušičku.
Neschopnosť nájsť prácu
Teba uz aj odtialto vyhodili pre tvoju arogantnost a tipujem aj zo zamestnania.
A preco nezverejnis plat, ked si uz verejne opisala svoju pribuznu a jej zivot? :))
Ano, si spokojna a preto sa chodis ventilovat na internetove forum, urazanim a nadavanim inym. Vies komu rozpravaj tukakabel ....
Hracc,
držím Ti palec, nech Ti to tak frčí aj naďalej!
gramblava, a nehovor mi, že teraz chceš argumentačne skĺznuť ešte nižšie, ako si...to nemá úroveň-merať si , kto má väčšieho, tss-tss...to robia tak chlapci v sprche po zápase. Sklamala si ma.
gramblava, môj plat je moje tajomstvo a určite ho nebudem zverejňovať na internetovom fóre :-)))) ale ďakujem za opýtanie, som viac ako spokojná.
Nevies ani len opisat spravne nick?
A teba preco tak strasne rozculuje tvoja pribuzna? Co ta je do toho? Nie je to jej vec?
Jasne, ty pozries a vies vsetko o cloveku. No kolko zarobis moja? Ani 1/3 z toho, co ja.
Vyjadrim tiez nazor z mojho pohladu v mojej robote. Vystudoval som VS, po statniciach som sa hned zamestnal v malej firme u nas v meste (do 40 000 obyv.). Je nas do 10 ludi. Mojmu sefovi je uplne jedno ci ma clovek VS alebo nie, aku strednu ma vystudovanu, aku ma prax a aky jazyk vie. Tych 60€ je uplne realnych u nas za jeden den (7,5h), nie za mesiac pre 27 rocnu!
A viete co chce sef? Snahu robit a naucit sa dva programy na pc :-) kazdeho pol roka dava inzerat na profesiu a ti ludia co chodia na pohovor, z toho si nevyberie nic. Ziadna snaha o pracu, nikoho nebavi robit. Teraz po dvoch rokov konecne prijal dalsieho cloveka. A jeho plan do buducnosti? Dufa, ze aspon v 2018 najde ako tak dalsieho jedneho.
K teme byvania u rodicov, aj ja byvam u nich ale peniaze im davam ako za najom garzonky u nas v meste.
Mesačný princ štipendium nebolo možné? ty si typický príklad ufňukanca čo hladá dôvody a nie spôsoby tak si ďalej plačkaj a opakuj zázračnú formulku keby ste vedeli a bla bla bla
gramblava, netuším, o čom točíš, ale toč pokojne naďalej. Nič to nezmení na fakte, že moja zdravá príbuzná sedí 5 rokov po škole na riti doma, ani len v domácnosti nepomáha a cicia prachy zo svojich rodičov.
Čo sa mňa týka, mysli si, čo chceš.
Čo sa týka teba, podľa mňa žiadnu prácu nespostredkovávaš, ale si niečo podobné ako spomínaná moja príbuzná, preto ťa tak veľmi páli, čo som o nej napísala.