Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

co ma asi v hlave?

Príspevok v téme: co ma asi v hlave?
Nevzdávaj sa

vysetlite mi niekto asi najlepsie zena :D co ma dievca v hlave v 23 rokoch, s ktorym uz asi rok mam velmi blizky vztah ktory obnasal to ze mala priatelia podviedla ho dala sa do vztahu so mnou, rozisla sa mala priatelia podviedla ho dala do vztahu so mnou uz na cca pol rok aj ked nie taky uplne ten oficialny vztah potom povie ze konec 3 dni na to ide s niekym inym niekde na druhy den sa stretnes ze co kurva :D stravite spolu cely den ukoneceny sexom na druhy den oznami ze ona chce byt vlastne s nim :D :D :D neziadam radu ako ju ziskat alebo co pytam sa co kurva moze mat v hlave :D pretoze vztahy su zlozite ale toto mi pride chore

vankus

Mesacny, ja nemam kamaratov takze nic :) ale nie srandujem. Pozri vzdy musis chranit v prvom rade seba. Inak si aj ty ako pomocnik zbytocny a nakoniec sam mozes potrebovat pomoc. To ucia aj na kurze prvej pomoci ale da sa to vztahovat aj na ine zivotne situacie. Takze by zalezalo na situacii. V prvom rade by som zistil aka je situacia a mozno by som tam isiel s policiou. Bavime sa ale o extremnej situacii, to je rozdiel nez dlhodoby napriklad psychicky problem. Tak isto by som podal prvu pomoc. Napriklad. To je tiez podobne nahla a extremna situacia a je ina nez nejaky dlhodoby problem.
Na co som ale v podstate poukazoval v tom predoslom prispevku je ze clovek sa nesmie nechat zatiahnut do toho tak ze nakoniec sam potrebuje pomoc. Je to ako ked tahas niekoho z blata. Hodis mu lano ale ak je ten clovek vacsi (analogicky ma moc velky problem na ktory nestacis) tak mas problem ho vytiahnut a nakoniec sa moze stat ze ta stiahne do blata. Videl som to ma vlastne oci v priebehu rokov. Preto sa nehrniem do pomahania a som uvazlivy a mal by byt kazdy. Aj autor temy, aj ty, aj kazdy.

Mesačný princ

Messje - hej. ak hrá jej hru, tak jej ukazuje presne to isté, čo pozná.

Pýtal som sa na to či by si dokázala byť priateľom (kamarátom) človeku o ktorom vieš, že sa vedome ničí? S vedomím, že každú tvoju ,,pomoc,, odmietne, respektíve ju nevníma. Ak ten človek nechce sám, tak nezmôžeš nič, alebo áno? Naozaj by si sa dokázala pozerať na človeka, ktorý napríklad prepadne drogám s vedomím, že nemáš možnosti ako mu pomôcť. Bola by si schopná byť s takým niekým kamarátka?

a_dr1a - veď toto je to...že nechce alebo nemôže (lebo sa bojí)

vankus - teraz ti dám príklad. Ak by ti kamarátka zavolala, že ju doma skoro umlátil na smrť jej starší brat čo spravíš? Nepomohol by si jej inak ako dohovorom? Čo by si v tej situácií spravil?

vankus

adria aj ja som sa ta nieco pytal :-) ale nahaj tak. uz je vela hodin.

emera no to je mozne. mozno sa ma lepsie nez my ;-)

mesacny pomahat treba ako komu ako kedy ako kto. clovek musi byt na to trosku aj vybaveny nejak dusevne, znalostami, ci len na kamaratskej ci vyssej urovni. vo vseobecnosti by som pri takychto vaznejsich problemoch pomahal len tak ze upozornim dotycnu na problem, odporucim niekoho ale viac nic.

inak to posudzovanie kto aky je a preco je osemetne. aj autor sa moze mylit. ale tak zhruba vo vseobecnosti, z toho co ja viem, z mojich skusenosti, plati ze aby sa nejake chovanie, prezivanie dalo oznacit za problem, poruchu, musi to trvat dlhodobo, musi to vyraznejsie ovplyvnovat zivot toho cloveka, musi to skodit, jemu, jeho okoliu, alebo aj aj.

a_dr1a

Dakujem vankus aj princ. Necitam vsetky prispevky.
Teraz som videla, ako reagoval Nevzdávaj sa k tomu mojmu. Takze nie som daleko. Ver, ze ak hladas lasku - hladaj inde. Jej ak chces, pomahaj. Ale je to vopred prehraty boj. Tu ty sam nic nezmozes. Musi chciet ONA. A ona nemoze a zrejme ani nechce.

Messje

Mala som este ako mlada cisty super kamaratsky vztah s jednym kamaratom.Ja som to tu uz raz pisala niekde v téme
Trvalo to nejake roky,kym sme si nenasli "frajerov" a pomalicky ubierali so stretnutí.
Vtedy by som urobila vsetko preto ak by sa ničil,robil hluposti.
Tu ale je jeden rozdiel...nebola som do neho zamilovaná a nespavala s nim.Bolo to ciste kamaratstvo.
Ja som ale napisala...mozes pomahat nadalej,zachranovat,vysvetlovat...ale nie udrziavat nadalej pomer,ked vies,ze to robi s inymi.To je potom aka pomoc?

Mesačný princ

vankus
27.02.2017 20:28:51

Hej, máš v tomto pravdu...v podstate to vidíme rovnako. A áno, záleží to od veľa premenných. preto som písal, že by sem mohol občas prispieť aj zakladateľ.

vankus

adria my sa v podstate bavime ze ci by to u nej mohla byt nejaka zavislost. mohla, nemusela by, alebo mohla by byt aj popri teda dalsich prejavoch :-)
ak jej take nieco je. o alkohol tu vlastne nejde. bol pouzity len ako priklad, analogia. ale nie celkom od veci. mesacny ma pravdu v niecom len kazdy to trosku inak citime. ja som vacsinou opatrnejsi v posudzovani a vzdy zvazujem aj ine varianty, kombinacie. lebo tak to je proste. zalezi na tom co sa stalo, ake vazne, komu... a ci vobec :-D

Mesačný princ

Messje - ďakujem za odpoveď :)

No podľa mňa je priateľstvo medzi oboma pohlaviami možné a všetko je na rozhodnutí daných bytostí. priateľstvo = láska.

Je veľa ľudí čo niečo také ako kamarátstvo či priateľstvo vnímajú ako len slovné spojenie ale musí tam byť láska. Musí mať druhá strana rada toho človeka, aby mohlo niečo takéto vzniknúť. toto som sa nepýtal...toto podľa mňa možné je z tohto pohľadu. Ale hej, aj toto môže byť prekážkou. Skôr ma ale zaujíma či by ťa ako kamarátku nezraňovalo to, ako sa kamarát ničí? Ako odmieta pomoc (nevníma ju) alebo napríklad, že sa nemôžeš na neho spoľahnúť...Nezdieľate spoločný čas ako kamaráti...neviem. Skôr by ma zaujímali tieto premenné?

a_dr1a - alkohol sme sem dali len ako príklad.