Iren, čítal som celú diskusiu a česť výnimkám ti tu ponúkajú aj dobré rady. Takže bude zbytočné to opakovať.
Noelinka ti zrozumiteľne popísala činnosť š. z. od produkcie hormónov až po ich reguláciu podmozgovou žľazou /hypotalamus a hypofyza/, a vysoký tlak môže spôsobovať aj nerovnováha hormónov, takže ak si pamätám, písala si, že na š. z. niečo berieš.
Kýčera má rady, ktorými by som sa riadil aj ja, ak by som ochorel, a pri jej radách spomeniem len jednu, na ktorú si sa ani raz nepýtala, zapping!
Skús nájsť vo svojom blízkom okolí niekoho, kto by ti zapper aspoň požičial.
Píšem ti hlavne preto, lebo momentálne riešim vysoký TK u manželky a zakúpili sme tlakomer podobný, ako si dala link, microlife, a môžem potvrdiť, že sú presné, ale...
Ráno, keď vstala tlak 130/90, do hodiny u lekarky150/105, nepochopiteľné však. Pre kontrolu zobrala náš tlakomer k dr. a porovnávala, výsledky TK boli identické, snáď mala strach z bielych plášťov neviem, momentálne sme ho zrazili na normu125/85. Takže áno, ten, čo uvádzaš odporúčam.
Nikto ti tu neporadil kúru z imelá bieleho, ktorý je pecka o. i., aj na TK, ktorý nízky zvyšuje, vysoký znižuje. Je to vlastne jedovatý parazit, prživujuci sa na stromoch. Zbiera sa október, december alebo teraz marec apríl. Pije sa takto po šalkach 6 tyždňov 3x3, 3 týždne 2x2, 2 týždne 1x1.
Príjemnú nedeľu...