vysoký tlak

Iren 1

Kycera, veľmi ti ďakujem že sa so mnou zaoberáš.
Nie nečakám, že mi hneď odpíšeš nakoniec ani ja tu na nete nie som od rána do večera.
No pekné....ešte si ma aj pochválila a to ma tiež poteší.
Vidíš ako správne papať para orechy, to ma nenapadlo ani som o tom nevedela a už som dostala aj sedemdecové sklo nalúpaných vlašských orechov a z toho linku čo si mi poslala som sa inšpirovala so zeleninových šalátov a ako si urobiť do zásoby nálev a predpripraviť očistenú zeleninu .
Pestrec mám ako olej, tak aj drvený a postupne pridávam,tlak síce klesol, ale nie tak ako by som potrebovala, teda okolo 120-130...je ešte okolo 140 ale aspoň už nie 170 /100.
Kycera,slnečnicový olej má asi hodne omega 6 a na AI. š.ž. by nebolo asi žiadúce ho teraz používať, no ale pokiaľ budem len na omega 3 tak asi nevyvážené medzi 3-6. a či?
Cesnak beriem na večer aj magnezium, ale spánok je blbý ,ale to vraj štitkarky majú. Čaje striedam, ale pijem hlavne obličkové ako som už napísala.....štítna žlaza nebude fungovať bez zdravých ľadvín aj nadľadviniek no a ešte aj ten čaj z hlohu,myslím, že sa navzájom znesú.
Tak ak ťa niečo napadne, tak napíš ja budem len rada.
Peknú nedeľu prajem.

kassana

Mnou vyskúšané a fungujúce:
1. Mať pravidelný denný režim, snažiť sa dodržiavať rovnaký čas ( strava, spánok, pohyb, relax).
2. Každodenný pravidelný pohyb aspoň rýchla chôdza.
3.Vhodná strava bez soli a s obmedzením cukru.
K tomu prírodné prípravky, kupujem na mojezdravie.sk lkvb6 3x pol tabl. denne a cesnak s petržlenom 2x1 tableta denne - veľmi dobré na tlak, choresterol a nadváhu.....aj iné.
V lekárni si kúp čajovinovú zmes Alvisan a pi 2-3x denne šálku. Malo by sa ti polepšiť už po niekoľkých týždňoch.

Kycera

Netreba,
ahoj! Správne položená otázka! : D
To, čo si popísala súvisí s meridiánom močového mechúra. Jeho dráha je najdlhšia a najkomplikovanejšia. Začína pri vnútornom kútiku OKA, stúpa hore cez čelo na temeno, odbočuje do UCHA a mozgu. Odtiaľ sa spúšťa dole a na šijovom svale vytvára dve vetvy. Vnútorná vetva kopíruje CHRBTICU ku krížovej kosti a v oblasti pása sa spája s obličkami a MOČOVÝM MECHÚROM. Vonkajšia vetva prebieha vedľa a v jamke za kolenom sa obe spájajú. Pokračujú ďalej až na vonkajšiu stranu PATY, po vonkajšej hrane chodidla a končia na nechte malíčka.

Si dobrá, viac než dobrá, dokázala si dať do súvislosti tieto symptómy. Aj toto sú fyzické prejavy energetickej nerovnováhy močového mechúra a môžu sa objaviť na hociktorom priebehu jeho dráhy (opísala som len dráhu viažúcu sa k daným problémom).
ahoj A áno, existujú ľudia, kt. každá strana tela reaguje inak!

netreba

Ahoj :), viem, že sa dobre orientuješ v čínskej medicíne, tak by som sa chcela spýtať, či môžu spolu súvisieť tieto problémy: svrbenie päty (navonok nič nevidno), bolesť krčnej chrbtice, nepohyblivá tvrdá uzlina na zadnej strane krku, šumenie v ušiach, neostré videnie- všetky tieto problémy len na ľavej strane tela. Ďakujem!

Kycera

Iren,
pre Teba si čas vždy nájdem, len Ti nedokážem zakaždým odpovedať hneď. : )
Vidíš, čo všetko popíšu, príp. nepopíšu a človek aj tak zareaguje po svojom. Ja mám tieto informácie o drvenom pestreci , nie oleji, ale účinky by mali byť rovnaké : www.vasbylinkar.sk.

Odber krvi na histamínovú intoleranciu robí alergiológ. Opýtala som sa na to, pretože jedna moja známa prudko zareagovala na pestrec a na stránke nebola žiadna informácia o tom, že je to kontraindikácia u ľudí s touto dg.

3-omega kyseliny získaš lacnejšie aj z čerstvo zomletého ľanového semena a majú na zdravie aj iné pozitívne účinky.
Statíny ani neber, cholesterol sa dá krásne upraviť stravou a aj pestrec by Ti mal s tým pomôcť. Para orechy sú fajn, stačia 2 - 3 kusy, ale môžu obsahovať alfatoxíny, tak pred marinovaním by si ich mala dať najskôr do vody a nakvaplať tam Citrovital (lekáreň)!
Tú istú službu by Ti mali spraviť aj vlašské orechy 5 - 8 kusov a 2 PL iných semien - ľan, slnečnica, tekvica,... Denná dávka dokopy 30 - 60 g aj s orechmi. Konzumovať to treba zvlášť, sú výbornými zdrojmi zdraviu prospešných omega kyselín.

Si dobrá, sama sa aktívne podieľaš na zlepšení svojho zdravotného stavu a pritom používaš aj hlavu. A to sa mi na Tebe páči! : )
Chcem Ťa upozorniť, aby si sledovala všetky doplnky stravy a čaje, aby sa Ti nebili s liekmi. Iste vieš, že tie sa nesmú piť dlhodobo, ale po istom čase ich musíš obmieňať.
Skús po okolí rozhodiť siete, či nenatrafíš na niekoho, kto má Super Ravo Zapper. Mohla by si vyskúšať frekvencie na svoje zdravotné problémy.
Mrkni sa aj na nové slnečnicové oleje (D, omega kyseliny). Dávam Ti do pozornosti túto stránku, sú tam skvelé, zdravé a lacné recepty od lekárky, kt. sa venuje detoxu :www.skolaverejnehozdravia.sk Na zníženie TK pomáha aj cesnak, môžeš si ho dopriať napr. večer.
Dúfam, že tlak máš už v poriadku. Ak si ešte na niečo spomeniem, ozvem sa Ti aj sama. Drž sa! : )