vysoký tlak

Kycera

Iren,
ak si teda skúsila jedenkrát vynechať hormón a cítila si sa lepšie doobeda, znamená to, že potrebuješ upraviť dávkovanie alebo jeho zmenu. Máš tých problémov viac, preto Ti odporúčam, aby si si vypýtala žiadanku na vyšetrenie do NEDÚ v Ľubochni, kde Ti spravia diagnostiku podľa Tebou nahlásených problémov.
Do mája je ďaleko, začni konať, príp. zájdi späť k svojmu endokrinológovi a povedz mu, že máš problémy so srdcom, vysokým tlakom,...
Neviem, aký hormón berieš a ani aké dávky. Ak berieš každý deň rovnaké, mohlo by Ti pomôcť, ak by si každý druhý deň brala nižšie. To ale preber so svojím lekárom. Drž sa!

Iren 1

Kycera,
tlak sa mi nelepší, kolíše no viac menej je stále okolo 150-160/90.110
Mám aj aritmiu a to má zásadne obťažuje . K internistovi som objednaná na máj, tak dovtedy by som si rada pomôcť, lenže čím, lebo asi som všetko vyčerpala.Možno ako si mi napísala,že nech nezoberiem hormon na š.ž. ale ani to nepomohlo, len doobeda srdce bolo kľudnejšie a po obede to začne.
Postupne som všetky doplnky odstránila, no bez zmení na tlak.
Ja hovorím, že ma hormon úplne zničil, bodaj by som ho nikdy nezačala brať, ale cesta naspäť je už zarúbaná po toľkých rokov.

dievcakrasne

kycera je dievca.
pečen sa sama od seba regeneruje, to nič nie je to sa vstrebe,
netreba všade vidieť problém. lekari nechodia po lekaroch pre istotu.
normalnustravu.osropestrec je praveže na regeneráciu pečene.
skus žihlavu. dobru stravu

Kycera

Iren,
mrzí ma, že som Ťa nezastihla skôr. Nečakane sa tu objavil spoločný kamarát z Paríža, pozval celú spoločnosť, ledva sme sa odtiaľ vymotali. Boli medzi nimi aj lekári, mohla som sa popýtať.
Skús si pustiť relaxačnú hudbu, trebárs aj hovorené slovo majstra Chudíka - Cesta k uvoľneniu, druhá strana je hudba. Nájdeš na nete. Nerob nič, oddychuj a zajtra ráno si nedaj hormón. Chystáš sa ku kardiológovi alebo endokrinológovi? Pevne dúfam, že si už v poriadku. Drž sa!

Iren 1

Kycera dík, že si na mňa nezabudla, naďalej sa pridržiavam tvojich rád.
Tlakomer som si objednala Omron.
Ak mi môžeš ešte poradiť k chveniu srdiečka, je to taký zvláštny pocit, chvenie a búšenie srdca, čím ho skľudniť do zajtra, to pôjdem k Dr.
Dík!

Kycera

@ Pečeň z liečby nateraz vynechaj a venuj sa tlaku. Ak sa Ti ho za ten čas podarí upraviť alebo znížiť na primeranú hodnotu, tak sa môžeš začať venovať obličkám. Ak nie, potom mu musíš dopriať viac času. Pridáš si len JEDEN produkt na ne a sleduješ tlak minimálne 3 dni. V prípade, že tlak neovplyvní smerom nahor, môžeš si pridať ďalší produkt. A takto budeš postupovať ďalej. Ak sa však objavia komplikácie, tak daný produkt okamžite vynechaj a čakaj ďalšie tri dni, kým si nasadíš iný.
Je tu taká možnosť, že ten vysoký tlak Ti spôsobuje "niečo, jedna vec", čo užívaš alebo kombinácia viacerých. Nebola by si prvá a ani posledná, kt. by mala na daný produkt opačnú reakciu! V prípade, že Ti to pôjde ako po masle, tak sa začni venovať pečeni. Presne v takých istých krokoch ako pri obličkách.
V mlganí oleja môžeš pokračovať aspoň 2x denne : ráno na lačno (ak stihneš, ak nie tak v priebehu dňa) a večer po poslednom jedle (pred spaním).

@ Zapper, vďaka! : )

Kycera

Iren,
každý tlakomer treba po istom čase dať kalibrovať, aby meral presne. Aj ten nový, čo si chceš kúpiť alebo si už kúpila.
Najpresnejšie merajú aj tak ortuťové, kt. používajú lekári. Aký tlak lekár nameria záleží od viacerých premenných. Niekto má "syndróm bieleho plášťa", t.z. že len u lekára má vysoký tlak! Záleží aj na ktorej ruke sa tlak meria, rozdiely medzi ľavou a prvou rukou zvyknú byť aj 20 torrov.
Výška tlaku závisí od doby, kedy sa meria (ráno je najnižší), ovplyvňujú ju aj predtým vypité tekutiny, jedlo, strach, námaha (chôdza), rozčúlenie, rozhovor, zvonenie telefónu, cikanie,...
Vysoký tlak je záležitosťou OBLIČIEK!!!

Čo sa týka mojich rád, tak sa ich drž len vtedy a dovtedy, ak Ti pomáhajú. : ) Kiežby som Ti vedela pomôcť viac. Iné by bolo, ak by si mala len tento problém a boli by sme dennodennom kontakte.
Ak máš výsledky ŠŽ v poriadku, znamená to, že si dobre nastavená na liečbu.
Momentálne by som Ti odporučila toto : vynechať všetky čajíčky a doplnky stravy aspoň na týždeň a pravidelne merať tlak skôr ako užiješ liek. Druhýkrát o 3 až 4 hodiny (vtedy je na vrchole účinku) a potom ešte raz večer. Hodnoty si zapisuj a spriemeruj. Dodržiavaj pravidelný čas a ruku drž vo výške srdca.

zapper

Iren, ale ja som netvrdil, že š. ž. nemá súvis s nadľadvinkami, má.
Funkcia štítnej žľazy je v úzkej spojitosti s funkciou nadľadviniek. Stresom rastie hladina adrenalínu a kortizolu, avšak vysoká hladina kortizolu negatívne pôsobí na funkciu štítnej žľazy.
Keď sa stres stane chronický, nadobličkami produkované stresové hormóny ( adrenalín a kortizol) sa dostanú do konfliktu s hormónmi štítnej žľazy, ktorého dôsledkom môže byť chronická obezita, vysoký krvný tlak (hypertenzia), vysoká hl. cholesterolu, výkyvy krvného cukru a mnoho iných zdravotných problémov.
Nezabudnem opomenúť, že nadľadvinky regulujú TK.

Okrem iného by som ťa chcel upozorniť na imelo, lebo ak si ho kúpila, tak nevieš, v ktorom období sa zbieralo, takže rada je, zbierať si ho sama, sušiť, a takto vysušené použiť...

Ďakujem za manželku a nedeľu, obe som zvládol, takže vysoký TK je dosť obšírnejší, ako sa popisuje na nete, inak manželka mala pobláznené hormony...

Marosko-n

prečítajte si o vode všetko a uvidíte ako nás ta voda zo špinavého vodovodu ničí. Pasteur, Paul Brag ,Benjamin, a tie vody v plaste to je všetko vysoký tlak a iné chroby,ani najmodernerjší MGplasmatic pre tú zlú vodu nepomôže.Sme všetci zahlienený a zakameňovaný nerastami.
Jedna pani, mala Tak 120 /180 tep 115 v kľude. tak musela prestať piť zrnkovú kávu a povinne piť len BLV vodu, a tlak za 2 týždne sa ustálil na Normál.

Iren 1

Zapper, vďaka za tvoj príspevok - imelo som včera kúpila v zdravej výžive.
Pre tvoju informáciu na zaping som sa samozrejme prezvedala vo svojom okolí, zatiaľ bezúspešne.
O štítnej žlaze viem toho veľa a mám načítané aj hodne zahraničných linkov, ako nemeckých,anglických aj poľských nevynímajúc našich.
Bola som ten týždeň na kontrole na endokrinologií a výsledky super, možno vďaka aronie, ktorá obsahuje jod ktorí nám s autoimunitnym ochorení nedoporučujú a súvis obličiek a nadobličiek so štítkou má súvis, inak by to odborníci na metabolizmus a tí ktorí sa zaoberajú ochorením š.ž. nepísali.

Vďaka za odobrenie mnou vybraného tlakomeru - teraz ho majú za dobrú cenu.
Prajem aj ja tebe krásnu nedeľu a manželke nech sa jej tlak upraví, no málo je mužov čo sa tak o svoje manželky starajú.