Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Spoločné bývanie a financie

Príspevok v téme: Spoločné bývanie a financie
Fuly

Dobrý deň,
potrebovala by som názor niekoho nestranného ohľadne bývania s priateľom.Je tu veľa podobných tém,ale potrebujem poradiť konkrétne na môj prípad.Nikdy som nebola zástancom toho,aby chlap živil ženu.Preto som aj priateľovi navrhla predtým,ako sme išli spolu bývať,aby sme išli s podnájmom, aj stravou napoly.Momentálne je ale situácia taká,že kvôli sťahovaniu som nechala prácu,priateľ má celkom pekný príjem,ja ani polovicu z toho.Trošku ma to začína hnevať,lebo strašne veľa míňa,z toho nášho,aj zo svojho.Nevie si nič ušetriť,čo ja nechápem,lebo z takého príjmu,by si každý vedel ušetriť minimálne 200eur,on to nevie.Mne teraz šetrenie nevydá,čo ma aj trápi.Vždy som si vedela niečo našetriť.Problém je aj ten,že ja som moc šetrnlivá a on moc míňa.Takže hospodáriť sa nám moc nedarí,lebo každý máme nato iný názor a pohľad.Nechcem začínať hádky a preto som radšej ticho.Už neraz sme o tom diskutovali,vždy sa to na pár dní vyrieši a potom sme zas tam,kde sme boli.Dosť ma to trápi.Do toho mi ešte aj priateľ začal vyčítať peniaze.Že on platí naftu a problémy s autom.Pričom na začiatku hovoril,že tieto veci zacvaká on.No teraz mi to vyčíta.Ja som sa obmedzila kvôli všetkému s kupovaním drogérie,kozmetiky,oblečení.Je pravda,že mám niečo našetrené,ale to beriem ako železnú rezervu.On také niečo nikdy nemal a nechápe,prečo z toho nechcem vyberať peniaze.Je to ťažké,lebo sme v tomto úplne iné typy.Hnevá ma to a bojím sa,že raz hrniec prekypí a ja sa zoberiem a odídem.Aké máte vy skúsenosti?

hehe1

fuly, tie prispevky o tom, ze su to jeho peniaze a ze je ok ak ich vsetky minie si nevsimaj, ono sem pise mnozstvo hlupakov, bez okolkov....
vztah s takymto clovekom nema zmysel, ak ho mas ty, dospeleho ucit ako setrit :D pre boha ziveho a co je on nesvojpravny? no ekonomicky zjavne....
jemu je prednejsia jeho zavislost pred tebou, nechapem naco stracat cas a mladost v takomto vztahu....

neviem111111

suhlasim s kafe, stavkovanie by som netolerovana tiez a je to rozhodne ine nez co si napisala predtym, co vyznelo stylom ze si kupi rajo smotanu namiesto clever a podla teba vyhadzuje

kafe

Fuly a prečo to priateľovi toleruješ?? Ak sú peniaze v spoločnej kase RAZ určené na STRAVU, ako ti to priateľ vysvetlil, že míňa na stávkovanie? Proste nie, tie peniaze tam pekne krásne musí vrátiť a bodka. Bez diskusie. Na tom ste sa predsa nedohodli.
A ano, stávkovanie a brať pre seba zo spoločných peňazí je niečo úplne iné, to si mala napísať hneď na začiatku, že také niečo robí. Pre mňa je také niečo vážny dôvod na rozchod.

Vieš, z tvojich slov skôr vidno, že nie raz si rozmýšľala to skončiť. Ale z nejakého dôvodu sa tohoto chlapa držíš ako kliešť, akoby bol jediný na svete.
1. popros ho aby dva mesiace platil nájom a stravu on, kým si nájdeš lepšiu prácu. Uvidíš čo ti na to povie, ako sa zachová, zaksichtí... a bude to len jedna z mnohých kvapiek, ktoré asi už naplní pohár.
A nerozhoduj sa hneď, teraz, okamžite... proste niekedy to chce čas, ty dospeješ k rozhodnutiu, že NIE, toto neni ono, chceš žiť trochu inak a pokojne, kľudne sa rozídete.

zita 05

Fuly, až teraz som si prečítala Tvoj predposledný príspevok. Pôsobíš ako veľmi rozumná baba. Neopakuj moje chyby. Ten môj ani negembleril a o rodinu sa nedokázal po finančnej stránke postarať, aj keď zarábal oveľa viac ako ja. Jednoducho je to vec priorít. Aj on má dnes družku a žije s ňou už niekoľko rokov, ale ešte aj matrace si museli kúpiť na pôžičku - aby si vedela do postele čo zdedili po rodičoch. Ale je tak spokojný. A netrápi ho, že zarába toľko, že by si tie matrace mohol kúpiť aj každý mesiac.

zita 05

Ďakujem, Fuly, ja viem, len niekedy to tak na mňa príde... A veľmi rada by som vystríhala aj mladé baby pred podobnými skúsenosťami. Ale hold, skúsenosť je vraj neprenosná. Škoda!

Fuly

zita 05 tak to gratulujem,že si vymenila takého chlapa za oveľa lepšieho.Myslím,že nad tými stratenými rokmi sa už netreba pozastavovať.Hlavné je,že to šťastie si ťa našlo.:)

zita 05

0vecka, neviem, akú máš typológiu, ale toto je fakt. Tak to bolo a ešte kadečo iné. Dĺĺĺho by sa dalo rozprávať. Ale už je to všetko preč, chválabohu. Teraz - už pár rokov - mám najlepšieho chlapa na svete, ktorý je aj skvelým "otcom" mojich detí. Škoda len, že nie je ich otcom odmalička. Žiaľ, čas nezastavíš a stratené roky nevrátiš.
...ale stále lepšie neskoro, ako nikdy. Či?

Fuly

Asi fakt nestačí napísať iba časť všetkého toho. Priateľ okrem iného aj stávkuje. Najprv stávkoval zo svojích peňazí,teraz začal brať z nášho. Ešte raz to napíšem,ja sa mu do jeho peňazí nestarám... Tak tu,prosím vás,neobmieľajte to,že ho nenechám si so svojimi peniazmi robiť,čo chce.On ma poprosil,aby som mu pomohla začať sporiť,tak ako to viem ja.No bolo to len vtedy,keď sme sa už pohádali tak,že som myslela,že to skončím.Takže len také keci.Mne je fakt jedno,čo si kúpi.Sú to jeho peniaze.Ale,aby mi začal vyčítať,že ja mu na niečo nechcem prispieť,tak to je moc.Alebo na opravu auta,na ktorom sa vozí väčšinou on.Ja v ňom sedím iba,keď ideme niekde,kde on chce ísť spolu so mnou. Ale asi škoda vôbec tejto diskusie,lebo ako to tu už bolo písané,keď je baba na peniaze - je zlatokopka, keď sa snaží si sama na seba zarobiť,aby jej chlap nemusel kupovať - je držgroška. Škoda len,že chlapi nie sú s ničím spokojní. Mám pocit,žeby boli jedine vtedy,keby žena živila ich - najlepšie bohatá,krásna,múdra,šikovná žienka domáca a dračica v posteli. Nemám slov na dnešnú dobu.

semtex

Ja by som vyskúšal experiment či by sa tieto vzťahové problémy vyriešili mávnutím čarovného prútika keby ste mali tie toľkokrát omielané peniaze.
Figa borová by sa vyriešila. Vzťahové trenice sú len o Vašich nárokoch a povahových manieroch. Peniaze sú len taká zásterka na ospravedlnenie. Peniaze sa válajú všade kam sa pozriem a žasnem nad otázkami prečo odmietam zakázky. Lebo mám dosť, lebo nechcem, lebo život nie je o mamone. Najviac spomínajú peniaze tí čo ich nemajú alebo ich nevedia zarobiť. Dvaja sú spolu ale nekomunikujú nevedia to nechcú to ale vždy sú za tým "peniaze".