Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Spoločné bývanie a financie

Príspevok v téme: Spoločné bývanie a financie
Fuly

Dobrý deň,
potrebovala by som názor niekoho nestranného ohľadne bývania s priateľom.Je tu veľa podobných tém,ale potrebujem poradiť konkrétne na môj prípad.Nikdy som nebola zástancom toho,aby chlap živil ženu.Preto som aj priateľovi navrhla predtým,ako sme išli spolu bývať,aby sme išli s podnájmom, aj stravou napoly.Momentálne je ale situácia taká,že kvôli sťahovaniu som nechala prácu,priateľ má celkom pekný príjem,ja ani polovicu z toho.Trošku ma to začína hnevať,lebo strašne veľa míňa,z toho nášho,aj zo svojho.Nevie si nič ušetriť,čo ja nechápem,lebo z takého príjmu,by si každý vedel ušetriť minimálne 200eur,on to nevie.Mne teraz šetrenie nevydá,čo ma aj trápi.Vždy som si vedela niečo našetriť.Problém je aj ten,že ja som moc šetrnlivá a on moc míňa.Takže hospodáriť sa nám moc nedarí,lebo každý máme nato iný názor a pohľad.Nechcem začínať hádky a preto som radšej ticho.Už neraz sme o tom diskutovali,vždy sa to na pár dní vyrieši a potom sme zas tam,kde sme boli.Dosť ma to trápi.Do toho mi ešte aj priateľ začal vyčítať peniaze.Že on platí naftu a problémy s autom.Pričom na začiatku hovoril,že tieto veci zacvaká on.No teraz mi to vyčíta.Ja som sa obmedzila kvôli všetkému s kupovaním drogérie,kozmetiky,oblečení.Je pravda,že mám niečo našetrené,ale to beriem ako železnú rezervu.On také niečo nikdy nemal a nechápe,prečo z toho nechcem vyberať peniaze.Je to ťažké,lebo sme v tomto úplne iné typy.Hnevá ma to a bojím sa,že raz hrniec prekypí a ja sa zoberiem a odídem.Aké máte vy skúsenosti?

denisaf

a tak sa rozídete a čo? nebudete prvý ani posledný pár... nato sa spolu chodí aby sa ludia spoznávali... vždy lepšie ked sa dvaja rozídu takto ako ked už sú deti a horšie vážnejšie závazky.... čo tam sa porozhliadnut po lepšie platenej robote milá autorka??

Ja123

Problém je, že nie ste zobratí, to znamená, jeho peniaze sú jeho peniaze, tvoje peniaze a úspory sú tvoje. Druhá vec je tá, že momentálne si asi nezamestnaná a dávky pokryjú ledva 1/2 nájmu a strava. V prvom rade by si si mala nájsť zodpovednú prácu - zvýšiť príjem, prehodnotiť bývanie v podnájme, nájsť niečo lacnejšie, uskromniť sa, môžete sa porozpáravať o financiách, možno má skryté náklady o ktorých ani len netušíš.

Bubliii

Pozri, keď to má "riešenie" trvať 3 dni, to nie je riešenie. Riešenie je natrvalo. Robíš chybu, keď si ticho. Financie sú vo vzťahu dôležité, veď koľko párov sa rozíde práve na tomto? Majte každý vlastné peniaze a z toho nech si každý platí, čo využíva. Chodí na aute iba on? Tak nech si ho platí. Chodíš aj ty? Tak prispievaj sumou, akú uznáš za vhodné. Nájom by som rozdelila tak, aby väčšia suma išla na jeho triko, lebo viac zarába a ty si teraz v nevýhodnej pozícii. Strava detto...
Určite sa s ním na túto tému ešte rozprávaj. Mať rezervu je dôležité, stačí nejaká choroba a pod a nájom platiť treba. Máte obaja sporiace účty? Alebo je aj taká možnosť, založiť 1 sporiaci účet, a každý tam každý mesiac odvádzajte nejakú čiastku (podľa platov). Proste možností je veľa a ak spolu chcete byť a plánujete budúcnosť, určite sa na niečom zhodnete.