Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Spoločné bývanie a financie

Príspevok v téme: Spoločné bývanie a financie
Fuly

Dobrý deň,
potrebovala by som názor niekoho nestranného ohľadne bývania s priateľom.Je tu veľa podobných tém,ale potrebujem poradiť konkrétne na môj prípad.Nikdy som nebola zástancom toho,aby chlap živil ženu.Preto som aj priateľovi navrhla predtým,ako sme išli spolu bývať,aby sme išli s podnájmom, aj stravou napoly.Momentálne je ale situácia taká,že kvôli sťahovaniu som nechala prácu,priateľ má celkom pekný príjem,ja ani polovicu z toho.Trošku ma to začína hnevať,lebo strašne veľa míňa,z toho nášho,aj zo svojho.Nevie si nič ušetriť,čo ja nechápem,lebo z takého príjmu,by si každý vedel ušetriť minimálne 200eur,on to nevie.Mne teraz šetrenie nevydá,čo ma aj trápi.Vždy som si vedela niečo našetriť.Problém je aj ten,že ja som moc šetrnlivá a on moc míňa.Takže hospodáriť sa nám moc nedarí,lebo každý máme nato iný názor a pohľad.Nechcem začínať hádky a preto som radšej ticho.Už neraz sme o tom diskutovali,vždy sa to na pár dní vyrieši a potom sme zas tam,kde sme boli.Dosť ma to trápi.Do toho mi ešte aj priateľ začal vyčítať peniaze.Že on platí naftu a problémy s autom.Pričom na začiatku hovoril,že tieto veci zacvaká on.No teraz mi to vyčíta.Ja som sa obmedzila kvôli všetkému s kupovaním drogérie,kozmetiky,oblečení.Je pravda,že mám niečo našetrené,ale to beriem ako železnú rezervu.On také niečo nikdy nemal a nechápe,prečo z toho nechcem vyberať peniaze.Je to ťažké,lebo sme v tomto úplne iné typy.Hnevá ma to a bojím sa,že raz hrniec prekypí a ja sa zoberiem a odídem.Aké máte vy skúsenosti?

0vecka

zita 05 to je sila ked podla neho cabajka sracka neni...

nj ale typologicky mi to az tak nesedi.. kazdopadne to asi nemas lahke..

zita 05

Ahoj, 0vecka, žiaľ, naozaj sa mýliš. S tým "mojim" mám dve deti a on by ich mal pokojne aj desať. Ale vieš si predstaviť situáciu, že sme pri raňajkách sedeli štyria - on mal čabajku, lebo, prepáč za výraz, ale citujem "hocijakú sračku on žrať nebude" a deti a ja sme jedli hrianky s čajom? Jediné, čo vo svojom živote ľutujem je, že som svojím deťom nedokázala "vybrať" otca, s ktorým by som bola schopná ich vychovať.

sona333

Cely problem vidim v tom ze autorka ma komplexy z toho ze ma teraz slabo platenu robotu citi sa menejcenna a tento komplex dava vyzrat aj svojmu frajerovi...chcelo by to ak jej tak strasne zalezi na setreni porozhliadnut sa po lepsie platenej praci.... aj ona by bola urcite kludnejsia ..inak moze byt rada ze ma takeho schopneho chlapa... moj ex by sa bol nechal zivit aj mnou este sa na mna urazil ze som mu nepozicala peniaze :-D

prosteosoba1

neviem1111 ma pravdu. Chalan zarobi dobre chce zit uzivat si. Su to jeho peniaze nikoho nevyciciava ma ich odmakane vlastnou robotou Chapem ze na niektore veci treba mat odlozene keby sa stane nieco nepredpokladane ale o com je zivot ze budem tlacit peniaze do ponozky a budem sediet doma nebudem nikam chodit a nic si nedoprajem? Zivot mame len jeden preboha

zita 05

Myslím si, že ak majú dvaja ľudia taký odlišný pohľad na financie, ich spolužitie je veľmi náročné a dá sa predpokladať, že nevydrží. Ak už teraz máte takéto problémy, nerátaj s tým, že sa to zlepší. Bude sa to iba vyostrovať. Ak si budete chcieť kúpiť niečo väčšie, vždy budete musieť ísť do pôžičky, keďže priateľ peniaze neudrží. Keď prídu deti a Ty budeš chcieť dopriať im, ale rozpočet nedovolí, lebo partner... To sú situácie, keď si žena povie, že radšej bez chlapa... Zažila som, poznám to.

neviem111111

samozrejme este dodavam, ze hovorim o ludoch, ktori si mozu dovolit tak fungovat. je mi jasne, ze nie kazdy ma ten luxus a stastie v zivote.

neviem111111

kde je napisane ze zodpovednost=setrenie? ved chlap si mina to, co si sam zarobi. keby bol nezodpovedny, sedi doma na zadku. evidentne je sikovny a vie dobre zarobit. a ked niekto vela pracuje, chce si tie peniaze potom trocha aj uzit, ci uz na vylety, oblecenie, kvalitnejsie/drahsie jedlo a podobne. nie kazdy ma pozitok zo skreckovania do ponozky. su to len peniaze. Presne ako povedal mp, ked vas zrazi auto alebo sa cosi stane - tak vtedy vam uz nasusnene peniaze/nahromadene majetky za tie peniaze budu prd platne. zivot treba trocha aj zit.

hehe1

samozrejme, tazko takto predpokladat, co je medzi vami, ci mu za to stojis, alebo nie... je to proste clovek, nema ziadnu zodpovednost a zije z mesiaca na mesiac, nastavil si svoj zivotny standart a nema v plane ho kvoli tebe menit...
neviem, kolko mate rokov, niekedy je to zalezitost veku, kedy clovek dospeje, alebo pride do stadia, ked sa zmeni, alebo jednoducho ma na haku....
len treba vysledovat, ci ta faza zodpovednosti je vo vyhlade, alebo nie, lebo klasika slovenska je snazit sa niekoho zmenit, hlavne tam, kde to nema zmysel