Ovocné kapsičky

Kiara6

Samozrejme, že som mu zoznam spravila ale to sú všetky jedlá také, ktoré treba pripravovať. Obhajuje sa tým, že on mu ten croissant dá iba v prípade núdze, keď sa ponáhľa a nestíha mu nič rýchlo pripraviť. Máš nejaký nápad čo mu tam na ten zoznam pripísať, tak aby tam mal niečo a čo sa nemohol vyhovoriť? Som z toho občas poriadne na nervy :D

Lentilka4

@mamita1 Mas pravdu, no myslim si ze dieta v prvom rade napodobnuje rodicov a chce jest to co maju oni. Preto je dobre si dat na jedenie nieco zdravsie a dieta to automaticky napodobni. Predsa len s tebou je castejsie ako s detmi v skolke. Ked to budete praktizovat kazde den a jeden den mu das na vyber medzi tym co ranajkujes ty a tym co jedavaju deti v skolke, myslim si, ze si skor vyberie to tvoje jedlo. Tiez si davam pozor co pred detmi jedavam, ty nie ?

mamita1

možnože aj áno ale to bude až v tom veku kedy si začne uvedomovať čo všetko sa dá jedlom ovplyvniť. vieš lebo keď malé dieťa vidí jesť iné dieťa sladkosti tak chce aj ono a nezaujíma ho, že to nie je dobré keď to papá každý deň, to nie je dospelý človek, ono to nepochopí :/

Lentilka4

@Kiara6 Mozno sa mu len nechce nieco prirpavovat tak mu hodi do ruky croissant a vec vyriesena. Napis mu na chladnicku na pepierik cim moze croissant nahradit a mozno to zaberie :)

@mamita1 U nas to funguje tak, ze mu ukazem cim sa to da nahradit. Ked chce banan v cokolade, ukazem mu a vysvetlim ze obycajny banan je lepsi :) Casom si podla mna aj to dieta zacne uvedomovat, ze si da radsej ten banan ako sladkost.

petrina

@sachovanka je pravda ze to v dnesnej dobe vela mamiciek prehana, uz som zazila aj taku, ktora nechcela dat svojmu dietatu trochu hnedsi banan preto, lebo je vraj v nom potom vela cukru, tak kupovala este zelene a tie mu davala. ked som toto pocula, v tedy som si povedala ze uz ma asi nic neprekvapi. inak si sa aj radila s pediatrickou teda, od kolkych rokov je dobre davat prikrmy? :) zaujmal by ma nazor doktora :)

sachovanka

To je pravda, s tymto suhlasim napriklad aj ja. Ja mam kamaratku, ktora nedava svoje malej odmalicka ziadny cukor, fakt, ze stale na nu dozera ale teraz sa mi uz zacina zdat, ze uz to zacina byt na tej malej vidno, ze vymysla. Ze je pre nu to sladke vlastne "zakane" tak sa k nemu snazi dostat. Treba vsetko teda si ale s mierou

mamita1

to chce podľa mňa každá správna mamina aby jej dieťa jedlo zdravo už do malička. najlepšie je keď je čo najdlhšie kojené, to mu nič nechýba pokiaľ sa aj mama stravuje zdravo a vyvážene, tak z toho materského mlieka má všetko čo potrebuje. potom už ale keď je väčšie hlavne keď si už začne uvedomovať čo majú napríklad v škole na desiatu iné deti alebo v škôlke keď príde po dieťa rodič a donesie mu sladkosť tak býva trochu ťažšie im vysvetliť, že to nie je úplne najlepšie pre nich, také vysoké dávky cukru každý deň. raz za čas okay ale nie stále

Kiara6

@lentilka4 Kiežby bolo aj moje dieťa také, že si dá radšej ovocie ako sladkosť. Nezakazujem mu to, ale ani to nepreháňam, len môj muž je v tomto taký, že mu dá vybrať, a je jasné že si sladkosť vyberie malý skôr ako ovocie. Aj ma to trocha vytáča, lebo na raňajky veľakrát mu kúpi croissant ako niečo zdravšie. Dohováram mu, a pracujeme na tom, aby sa toto často nestávalo.

Lentilka4

Som tiez ten typ mamicky, ktorej zalezi co moj maly zje, snazim sa mu davat stravu taku, aby bola vyvazena, aj ovocie, aj zeleninka, obcas dostane aj sladkost. Je taky zlaty, ze tie sladkosti obcas ani nechce, radasej si vypyta banan, alebo jablko. Mate to aj s vasimi detmi tak ? Ze radsej ovocie ako sladkost ? :)

Lentilka4

Som tiez ten typ mamicky, ktorej zalezi co moj maly zje, snazim sa mu davat stravu taku, aby bola vyvazena, aj ovocie, aj zeleninka, obcas dostane aj sladkost. Je taky zlaty, ze tie sladkosti obcas ani nechce, radasej si vypyta banan, alebo jablko. Mate to aj s vasimi detmi tak ? Ze radsej ovocie ako sladkost ? :)