Bulimia ma ZNICILA

Príspevok v téme: Bulimia ma ZNICILA
znicena2017

Kde zacat, som v tom uz asi 4roky? Na zaciatku slo o schudnutie, neskor sa ozvalo vyhladovane telo a bola som v tom. Zacala ZRAT ako take zvieratko piate cez deviate mysliac ze laxativny caj mi pomoze. Som obycajna klamarka,doma klamem tvarim sa ze jem "zdravo"snazim sa aj taky styl dodrziavat, lenze akonahle najdem doma sladkosti + som sama doma tak je to moj koniec sveta, trepem do seba vsetko! Chlieb,maslo,cestoviny,kolace,ovocie,jogurty,med,ovsenu kasu,maso cokolvek naco si mozog zmysli..a potom vzdy pride vytriezvenie a je mi zle a klamem a vyhovaram sa preco nejdem tam a tam.. ako sa z tohto dostat bez toho aby o tom vedeli rodicia? V skratke zhrniem moj stav; 20 rocna krava,ktora sa neznasa, prekvapujuc studuje lekarnictvo a popritom stiha revat na skusky a prejedat sa(momentalne skuskove takze prejedanie na dennom poriadku), vyska 166 vaha 62,moc to na mne nevidno ze tymto trpim ale mna to ZOZIERA ZVNUTRA pretoze vacsinu casu stravim prezieranim a potom rozmyslanim a potom nic nestiham a klamem! :-( som zo seba nestastna NEDOKAZEM o tom nikomu povedat ale uz nrviem co mam robit :-( kebyze to niekomu poviem som strasne sklamanie pre rodinu, hanba, spina vsetko negativne neznasam sa ale chcem uz vystupit z tohto kolotoca lenze neviem ako!! :(

znicena2017

Diania31
Ahoj, ja to mam presne rovnako - tiez ked sa citim sama atd. tak to robim najcastejsie, no na druhej strane som to schona spravit aj ked som velmi stastna a spokojna (preco to fakt neviem, asi to je uz silny zvyk, niekedy podlahnem niekedy nie). A tiez to nechcem rodine vesat na hlavu, nech sa netrapia a aj tak si myslim, ze clovek co to nezazil tak to ani nedokaze pochopit. Myslim, ze mne by pomohla uz len celozivotna kazdohodinova kontrola (co je blbost). AJ ja ti drzim palce, nech si silna, stastna a nech mas len svetlé dni. Treba verit ze to raz porazime.

diana31

Ahoj zničená, bulímia je svinstvo, sama tým prechádzam už 15 rokov, síce mávam obdobia aj niekoľko mesiacov že sa neprejedam,alebo aj prejedam ale nezvraciam, no teraz už niekoľko mesiacov to mám zas, nie každý deň ale niekoľkokrát do týždňa. Tiež som chodila k psychologicke, psychiatricke, brala som AD, skúšala zdravú stravu, vlastne aj teraz skúšam. Lieky už dávno neberiem. Z toho všetkého mi vlastne vychádza, že tie záchvaty u mňa vždy prepuknu keď sa cítim osamelá, nemilovana, nie v najlepšej forme atď.. keď mám dobré obdobia, život beriem ako prichádza, a vtedy sa mám rada, vtedy ma ani nenapadne džgať do seba tie tony jedla a následne zvracať. Takže tu žiadne lieky, lekári diéty ani nič podobné nepomáha, možno len dočasne. Poznám pár báb ktoré aj keď s bulímiou úplne skoncovali, stále riešia jedlo, alebo majú z jedla výčitky. Ja už som sa s tým zmierila že sa tie obdobia u mňa takto striedajú, rodina a priatelia myslia že som z toho úplne vonku, odvtedy čo som prestala brat lieky a navštevovať psychiatrov. A načo aj im to vešať na nos? Zbytočne by sa kvôli mne trápili a to nechcem. Sama sa poznám najlepšie a viem čo a kedy mi to spúšťa. Dôležitá je v tomto prípade sebalaska, no nie vždy sa dokážem mať rada. Je to dlhá cesta, a možno aj keď nikdy neskončí, verím že viac bude tých svetlejších období v mojom živote. Prajem vám ženy všetkým veľa síl, aby ste sa s tým každá vysporiadala po svojom

Znicea2017

Ahojte. Vdaka za prispevky o popisani nizsie,no neviem ci by mi to nejak pomohlo. Za ten rok vam zhodnotim situaciu ako pokracujem. Ako prve asi to ze kvoli PPP som musela odist z VS - nezvladala som prejedanie+cvicenie+hladovky/kompenzaciu/ a ucenie. Dalej ziaden dennik mi nepomahal,skor ma udrzoval v takom napeti cely den, ze co,kedy a kolko budem jest -bolo to len horsie,lebo som stale myslela na jedlo. Moja tvar z toho prejedania vypada otrasne - raz je spuchnuta a dennodenne milion vyrazok. Mam aj svetle dni no tie trvaju velmi malo,napr min tyzden som spontanne vydrzala sa nie ze neprejst ale nepreslo v taky zachvat ako zvycajne. Najhorsie na tom je ze sa prejedam relativne zdravymi vecami - napr nekupujem si fastfoody alebo sladkosti,no ked sa doma objavia sladkosti tak ich v zachvate pojem ale zvycajne ich doma nemame no na tom ano tak nezalezi lebo som schopna prejedat sa ovsenymi vlockami a knackebrotmi. Za ten rok pozorujem aj mierny pokrok - aj napriek spuchnutej vyrazkavej tvari sa neuzatvaram doma ale snazim sa ist von, kedysik som bola schopna v zachvate utekat do obchodu a nakupit si nieco na co som mala chut, uz tolko nerevem a nelezim v posteli ked sa prejem - lepsie povedane uz nemam silu revat. Mam pocit ze to je kazdohodinovy boj a cim viac to v hlave riesim a analyzujem tak tym to je horsie. A najhorsie to je ked som sama doma. Este by som dodala ze pred rodinou hram formu ze je to uz OK,ku psychologicke nechodim -jedna mi dala jedalnicek - je mi na dve veci, a druha mi chcela dat lieky na depresiu tak som to odmietla-necitim sa zeby som mala depresiu.
Takze asi tolko..

AsistentkaAnavi

Ahojte Dievcata,

Sama som si presla vsetkym, co sa ED tyka a podarilo sa mi z kolotoca vystupit, i ked je to celozivotny boj. Ak citite, ze by Vam dobre padlo sa s niekym o probleme porozpravat, napiste mi. Podelim sa s Vami o moj pribeh a pokusim sa pomoct. Moja kamaratska ponuka je cisto nezistna, lebo viem aky narocny je to boj a ako vyzera kazdy narocny den.

Uzmusi-stacit

Ľudia čo máte vážny problém ešte aj toto obdobie , a chcete to zmeniť ako ja . Mohli by sme sa dohodnúť a porozprávať v nejakom príjemnom prostredí . Navzájom si otvoriť oči a ukázať rozne aspekty týchto chorôb . Ak by ste mali záujem tak mi napíšte na mail alebo má poproste o fb .

PROMIA

ja s tým bojujem už asi rok... najskôr to bolo v pohode, bola som šťastná ako jednoducho sa môžem zbaviť skonzumovaného jedla. Ale časom prišli zdravotné problémy, bolesti žalúdka... dokonca som bola hospitalizovaná, no nikto nevedel čo to je, doktori si mysleli že to je slepé črevo... nikoho ani nenapadlo že môžem trpieť bulímiou. Rodičom a okolí som nahovárala, že keď zjem niečo z lepku, vysmážané, sladkosti tak mi zostane zle na vracanie. V rodine máme histamínovú intoleranciu, tak všetci si mysleli že to mám aj ja. Dokonca som bola aj na vyšetreniach a následne som oklamala rodinu že to mám aj ja. Rodičia ma vtedy konečne prestali nútiť do jedenia. Postupom času som našla na internete že veľa ľudí schudlo pri vegánskej diéte, tak som si vymyslela že mi je zle aj z mäsa, vajíčok a mlieka. Takto sa stravujem už asi pol roka... a vždy keď si dám čokoládu alebo niečo nezdravé prídu tie hnusné výčitky svedomia, depresie že budem tučná... Dokonca som si nakúpila aj preháňadlá, niekedy mám pocit že to nikdy nepremôžem... každý deň si hovorím že to je naposledy a stále nič... priznala som sa snúbencovi a príde mi to že on si asi neuvedomuje o čo ide... vôbec to nerieši ani mi nič na to nehovorí... A najhoršie je, že si prídem každým dňom tlstejšia a tlstejšia.

Gima

Psyllium (obaly semien skorocelu indického)

Psyllium obaly semien skorocelu indického – obsahujú obzvlášť veľa vlákniny. Vláknina sa po skonzumovaní v črevách dokáže zväčšiť na niekoľkonásobok svojho objemu ako zátka z psylliového gélu, prechádza hrubým črevom a vyčistí ho.

Počas procesu psyllium vstrebe do seba časť toxických látok, odstraňuje usadeniny, a problematické úseky sa stávajú priechodnejšími. Vďaka svojej mimoriadnej účinnosti sa psyllium javí ako najobľúbenejšia vláknina, nakoľko nielenže znižuje výskyt zápchy, ale napomáha aj znižovanie hmotnosti, detoxikuje organizmus a zlepšuje celkový zdravotný stav.

Vláknina psyllium môže byť veľmi užitočná aj pri detoxikácii organizmu. Pravidelná konzumácia napomáha zachovať zdravie črevného traktu. Organizmus získa viac energie, zlepší sa vstrebávanie rôznych živín, zbaví sa nepríjemných plynov, nafúknutia a toxických látok. Vláknina pri zvýšenom príjme znižuje riziko vzniku rakoviny hrubého čreva, čo dokázali mnohé lekárske výskumy.

Psyllium a jeho výhody

Psyllium zvyšuje objem stolice, zjemňuje jej štruktúru. Stolica s väčším objemom sa ľahšie pohybuje v čreve, čím sa znižuje pravdepodobnosť výskytu zápchy.

Vláknina rozpustná vo vode môže napomáhať pri znižovaní cholesterolu v krvi tak, že znižuje hladinu lipoproteínu (LDL) s nízkou hustotou, takzvaný „zlý” cholesterol. Na základe epidemiologických štúdií zvýšený príjem vlákniny psyllium znižuje krvný tlak, výskyt jednotlivých zápalových ochorení a taktiež chráni zdravie srdca.

Vláknina psyllium spomaľuje vstrebávanie cukru do krvi, čo u ľudí chorých na cukrovku napomáha znížiť kolísanie cukru v krvi. Ďalej znižuje riziko cukrovky typu 2.

Vláknina môže napomáhať aj pri normalizácii telesnej hmotnosti. Pri konzumácii potravy s vysokým obsahom vlákniny čas trávený žutím trvá dlhšie, organizmus má viac času, aby pocítil nasýtenosť, človek už nepociťuje hlad.

Je dôležité poznamenať, že pred prvým požitím vlákniny Psyllium sa odporúča poradiť sa s odborníkom, nakoľko môžu nastať alergické reakcie.

Dávkovanie

Na základe odporúčania National Academy of Sciences’ Institute of Medicine optimálna denná dávka je nasledovná:

do 51 rokov ženy 25 gramov, muži 38 gramov.
nad 51 rokov ženy 21 gramov, muži 30 gramov.

Vláknina a jej najdôležitejšie zdroje

Rôzne druhy obilnín
Ovocie
Zelenina
Fazuľa, hrach a iné strukoviny
Orechy, rôzne druhy jadier a taktiež psyllium

15 druhov, 100% prírodná, rastlinného pôvodu vo vode rozpustná a vo vode nerozpustná vláknina sa nachádza v jednej kapsule vlákninového doplnku Clean Inside. Clean Inside – vlákninový doplnok pomáha očistiť črevá od nahromadených toxických látok, a taktiež napomáha predchádzať tvorbe nových usadenín.

Náhle, vo veľkom množstve skonzumovaná vláknina môže vyvolať aj nepríjemné symptómy.

Vláknina ak je jej obsah v potrave vysoký, má priaznivý vplyv na organizmus, avšak zároveň vláknina, keď sa jej naraz dostane do organizmu veľa, napomáha vznik nepríjemných črevných plynov, vyvolá nafúknutie a kŕče.

Vláknina v strave – množstvo sa odporúča pomaly, počas niekoľko týždňov postupne zvyšovať, aby sa zabránilo nepríjemným príznakom. Keď sa konzumuje vláknina, je veľmi dôležité aj piť väčšie množstvo tekutín (vody).

otazky

Rado sa stalo. Je dobré (a aj potrebné) spoznať svoju chorobu. Aké stimuly vyvolávajú túžbu prejesť sa a ak sa to dá vyvarovať sa im. Nie každému sa ale dá. Vtedy je dobré zistiť, čo pomáha ten nápor zvládnuť. A hlavne naučiť sa s tým pocitom, s tou túžbou pracovať.
Je to nadlho. Ale keď človek pochopí, že bulímiu vlastne nepotrebuje, má našliapnuté tým správnym smerom. Treba si uvedomiť, že síce sa na začiatku zdalo, že mi toho dala veľa, dala mi moje najtajnejšie želania, ale omnoho viac si toho vzala. Pomaličky, po malých kúskoch... a hlavne nenápadne. Nakoniec zistíš, že ti prakticky vzala všetko. Aj to, čo ti pôvodne priniesla.
Preto ti želám, aby si to zvládla. Prvé kroky už máš za sebou. Teraz stačí len vytrvať na nastolenej ceste.

A pevne verím, že to napokon skončí takto: !bulímia
Čo v skutočnosti znamená presný opak. :)