Kde zacat, som v tom uz asi 4roky? Na zaciatku slo o schudnutie, neskor sa ozvalo vyhladovane telo a bola som v tom. Zacala ZRAT ako take zvieratko piate cez deviate mysliac ze laxativny caj mi pomoze. Som obycajna klamarka,doma klamem tvarim sa ze jem "zdravo"snazim sa aj taky styl dodrziavat, lenze akonahle najdem doma sladkosti + som sama doma tak je to moj koniec sveta, trepem do seba vsetko! Chlieb,maslo,cestoviny,kolace,ovocie,jogurty,med,ovsenu kasu,maso cokolvek naco si mozog zmysli..a potom vzdy pride vytriezvenie a je mi zle a klamem a vyhovaram sa preco nejdem tam a tam.. ako sa z tohto dostat bez toho aby o tom vedeli rodicia? V skratke zhrniem moj stav; 20 rocna krava,ktora sa neznasa, prekvapujuc studuje lekarnictvo a popritom stiha revat na skusky a prejedat sa(momentalne skuskove takze prejedanie na dennom poriadku), vyska 166 vaha 62,moc to na mne nevidno ze tymto trpim ale mna to ZOZIERA ZVNUTRA pretoze vacsinu casu stravim prezieranim a potom rozmyslanim a potom nic nestiham a klamem! :-( som zo seba nestastna NEDOKAZEM o tom nikomu povedat ale uz nrviem co mam robit :-( kebyze to niekomu poviem som strasne sklamanie pre rodinu, hanba, spina vsetko negativne neznasam sa ale chcem uz vystupit z tohto kolotoca lenze neviem ako!! :(
Bulimia ma ZNICILA
*Pecivo a rafin.cukor ze su zle
Vsade citam ako je pecivo a rafinovany cukor,vyhybam sa mu a paradoxne prejedanie mi sposobuju tieto jedla + myslienka ze su zlé.
O tomto sposobe som uz citala, lenze napriklad ja som vylucila v mladosti z jedalnicka sladkosti a pecivo, a odvtedy to beriem ako zakazanu potravinu, len ide o to ze ja som si sladkosti zakazala lebo mam z nich hroznu pleť, neviem ako ich mam do jedalnicka zaradit tak aby som ich jedla v normalnom mnozstve, nedokazem sa s tym stotoznit ze napriklad si dam kazdy den neviem tri kocky cokolady,proste mam to v hlave nastavene ze ked si uz dam tie tri kocky tak to znamena ze uz ju mozem zjest celu,neviem ako to prekonat..aj ked viem, ze tu plet mam preto hroznu, lebo sa prejedam a tie tri kocky cokolady by v skutocnosti mojej pleti neublizili,ale neviem sa s tym stotoznit
Jedlo je pre teba trest.
Diéty v tomto prípade nepomôžu. Pr nich máš pocit, že sa musíš obmedzovať a tento pocit vyvoláva potrebu sa prejesť. Sú babenky, ktoré takto dokážu nejaký čas žiť, ale vždy (!) to skončí na počiatočnom bode.
Skús si spísať povolené a nepovolené potraviny. A uviesť k nim dôvody. A postupne z tých nepovolených uberať a pridať ich ku povoleným. Vždy si vyber jedno jedlo a snaž sa naň zvyknúť. Pozor, čo v tebe vyvoláva a prečo Všetko si to spisuj.
Rob si jedálny denník s týmito údajmi: čas jedenia, miesto jedenia, čo a koľko, pocity, ktoré jedlo vyvolalo, kompenzácia, pocity, ktoré viedli ku prejedeniu, pocity po kompenzácii.
Jedz 5-6x denne v pravidelných intervaloch. Režim dodržuje a v prípade, že sa preješ (režim nedodržíš). A v žiadnom prípade nekompenzuj. Dáva to pocit, že sa nič také nestalo, veď som to vykompenzovala.
Niekedy je to horšie. Pretože ide síce o nižšiu kalorickú hodnotu, ale o objemovo veľké množstvo.
Ovecka, strach z priberania je len symptóm.
znicena2017 to zu by som zasiel k odbornikovi imho nemas nieco v poriadku... inak z tej brokolice az tak nepriberies Kilo ma tolko kalorii co pollitra koly
Proste-ja
Mas pravdu, kompenzujem cvicenim + senny caj ten ale nie pravidelne,lebo viem ze je navykovy..
0vecka
Napriklad dokazem zjest aj 3baliky brokolice, alebo neviem pol kila cvikly..povies si dobre ma to nizku kaloricku hodnotu, ale nie je to zdrave a normalne
znicena2017 neviem si predstavit ze sa prezeries zeleninou... ta ma taky maly kaloricky obsah ze by som skoro povedal ze z vynimkou fakt kalorickych zelenin ktorych ale fakt neni Vela je to nemozne... psychoöog je vzdy dobrou volbou ale na tvojom mieste zacnem ako prve normalne jest ziadne diety...
Ovecka, ďalší dôkaz do zbierky, že o tom nič nevieš. Kompenzácie nie je len grcanie.
To je u bulimičiek bežná prax. Za tie roky, čo si na tomto fóre, by si to už mal vedieť.
Po každom bulimickom excese nasleduje diétovanie. A to z rôznych príčin. A častokrát nie je ani dodržané. A "zdravé stravovanie" je tiež bežná prax.
Takže prosím ťa, neraď babe s bulímiou veci, ktoré fungujú u "zdravých" ľudí.
Ovecka
Ano mozno hladujem ale nie nasilu napr kedy som jedavala na ranajky pravidelne ovs vlocky desiata ovocie obed klasika poobede ovocie a vecer bielkoviny, necitila som sa hladna pri tom mozno moje telo bolo hladne ale na pocite som to necitila. Myslim ze to bude na 98% v mojej hlave a nie hladom ale neviem ako to riesit..
Nechcem lebo by to bola hanba, klesla by som na dno pred celou rodinou, to radsej budem cely zivot zit ako bulimicka akokeby sa o tom mala dozvediet moja rodina.
Tie stavy pozorujem ked mam hlavne stres zo skoly, dalej ked sa pozriem do zrkadla a vidim aku mam strasnu plet a ako som pribrala tak mi to sposobuje dalsie prejedenie, nechapem preco, dalej snazim sa cely zivot zdravo jest, presla som roznymi dietami alebo tzv. Nie dietami ale ako vsetky tvrdia -"je to zivotny styl" ..asi tazko zivotny styl ked som vystriedala fakt vsetky. Uz som aj macingovu alebo vegetarianstvo ale neverili by ste dokazem sa prejedat aj zeleninou, nechapem ci moja dusa je taka prazdna. Pri tom mam fakt vsetko co clovek k stastnemu zivotu potrebuje, ale mam pocit ze si to nevazim (?) Ani seba si nevazim ked si takto ublizujem