Zomreli mi 3 psy, som na dne

Príspevok v téme: Zomreli mi 3 psy, som na dne
Forever young

Zdravim, neviem co mam robit so sebou. Neviem robit ziadnu cinnost v domacnosti, neviem robit totalne nic. Len plakat a dookola pozerat fotky a videa. Neviem sa s tym zmierit, neviem ako, najradsej by som bola, keby si smrt zobrala mna a moje psiky nechala zit. :( Ako ste sa vyrovnavali so stratou milacikov? Ja som stratila troch psov, ktore som poznala od steniat, dlhe roky, vsade so mnou chodili, spali so mnou a teraz ostali len prazdne misky a jeden psik, zo styroch ostal len jeden. :(

Chrobacik

Az mi srdce trha, ako som citala tvoj posledny prispevok. Je mi to nesmierne luto. Viem ta pochopit, prisla som v zivote uz o dvoch psikov. Ludia, ktori ti pisu, ze nie si normalna, su z takych, ktori nemaju hlboko vyvinute city, nic si z toho nerob, mavni rukou. Sme tu aj my ostatni a my ta chapeme. Pes je clen rodiny, puto medzi psom a majitelom je take silne, ze ti, ktori nikdy psa nemali, to nepochopia. Prajem ti vela sily, posielam pozitivnu energiu. Ver, ze existuje miesto, kam aj psiky odchadzaju, za Duhovy most, tam ich uz nic neboli a netrapi.

prosteprezyvka

Peterfk úplne súhlasím s tvojim príspevkom ja mám zasa skúsenosť že ten kto sa takto chorobne upne na zviera nevychádza s ludmi. Keby autorka napisala ze je na dne zo smrti otca to by som uplne chapala ale psy?? preboha ako moze niekto dat na rovnaku vahu otca a nejake psy. Neviem ci su aj ostatne narody take iste ale na Slovensku ma pes strasne velku hodnotu pre ludi. Nazyvat psa clenom rodiny to mozem aj kadejakeho hada alebo pavuka tak nazvat to mi uz pride troska nenormalne. Ako pise Peter zviera je stavane na zivot v prirode. TO je len sebecky rozmar cloveka tahat zvery do bytov a k sebe... Keby malo zviera moznost volby urcite by zilo radsej v jeho prirodzenom prostredi v prirode.

a_dr1a

Tiez mam velmi rada psy. Odmalicka sme vzdy mali v dome psa (nie vo vnutri, ale vonku). Ja zas nemusim macky)

Treba si uvedomit, ze zvierata su dolezite. Ale zas nic netreba prehanat a klast zviera nad cloveka. Aj ked su ludia neraz horsi ako zvierata.
Mat zviera je OK. Aspon sa dieta no aj dospely clovek nauci nezistnej laske, zodpovednosti starostlivosti povinnostiam discipline organizacii casu ai ai. Lebo vie, ze zviera nie je iba na hranie ci spolocnost ochranu ai, ale ze je to zivy tvor so svojimi potrebami, tvor, ktory treba krmit dat mu pit, umyvat ho starat sa on, pravidelne ho vencit ci je pekne/nepekne-ci sa nam chce/nechce, ze treba s nim chodit na ockovania prehliadky, nakupit mu co treba, ze je to zavazok (vsak nerobime toto raz neskor potom aj pri vlastnych detoch partneroch rodinach?). Takze ako prakticka skola do zivota + k EQ je to vyborne a dolezite.

A netreba zabudat na fakt, kolko vela hl. starych ludi je osamelych opustenych. Ze ovdoveli, ich deti vnucata maju vlastne zivoty a starosti, neraz zabudaju na rodicov starkych, vrstovnici-priatelia uz tiez postupne odchadzaju ai, tak pre takychto ludi je to neraz jediny spolocnik a radost v ich jednotvarnych, osamelych zivotoch. Vsak vacsinu zivota s niekym boli, o niekoho sa starali a zrazu ostavaju osameli smutni sami. Takze vtedy zviera naozaj neraz vacsmi nahradza spolocnost aj cloveka....

Zoberte si teraz, co sa stalo. Dievca prislo o 3psov. Mozno prvy raz sa stretla so smrtou k bytostiam, ktore poznala roky, mala ich rada, boli jej sucastou dlhe roky.
Povedzte. Kde nas toto ucia a kde prichadzame do kontaktu so smrtou??
A pritom je to nieco, co sa dotyka a postretne kazdeho jedneho z nas. Ale nikto nas uz "neuci" ako to ma zvladat, ako k tomu pristupit spracovat to, co ano a co uz nie. Kazdy si tym musi prejst a odzit preboliet si to sam. Mozno dievca prave podstupuje tu "najvacsiu" skolu zivota. Ze nic netrva vecne, uci sa zvladnut a spracovat svoje emocie zial smutok. Mozno si uvedomuje chyby co spravila pri svojich zvieratach, ze sa im mohla mozno venovat vacsmi, travit s nimi viac casu ai ai. Povedzte. Nie je vam to povedome ked vam umrie niekto najblizsi? Ze mate podobne vycitky svedomia aj pri nich? Ze treba v zivote prezivat kazdy 1 den naplno akoby bol posledny, ze sa treba vacsmi venovat blizkym drahym a ktorych mame radi? Ze nic nie je trvale iste nemenne? Ci uz ide o rozchody odchody umrtia. To dievca sa teraz uci niecomu, co ju nikde inde nenaucia. A mozno je to aj dobre. Lebo ak raz z jej zivota zacnu postupne odchadzat umierat aj jej najblizsi ludia, mohlo by ju to potom zlomit poznacit ovela vacsmi a hlbsie.

Peterfk

Deria , vobec nieje pravda, ze ked niekto nelubi zvierata, ze nelubi automaticky ludi. A riesi sa tu, ze ked niekto lubi zvierata, ze nieje rozumne si ich tahat do zivota a viazat na ne, teda skor mi pripada ze to urobi uboziak, kym vyspely clovek to zvladne duchovne sam, alebo riesi len ludi, medziludske vztahy. Ja vidim kopec trosiek, ktore tahaju psi pred sebou, na voditkach, a je ich coraz viac. Zle sa na to pozera.

Ti ludia , co to kritizuju, neznamena, ze nelubia zvierata, len respektuju ich slobodu a nechavaju ich v prirode. Uboziak upne zviera na retaz. Zvierata predsa mozes lubit, a nechat ich v prirode.

styr

boze deria nikto tu neublizuje inym.... len je fakt pravda ze zvieratam sa dnes pripisuje obrovsky vyznam ... na dne mozes byt z toho ze ti umrie clen rodiny ale nie zviera preboha... treba sa naucit zit medzi ludmi a nie mat psa v rodine seberovného ako otca ci dieta a truchlit za nim ako ked ti umrie niekto z rodiny... zviera je zviera... ma rado kazdeho kto mu da nazrat...

Deria

Chori ste vy, co sa cudujete jak telce, ako moze clovek lubit zviera. Ak tu poniektori mate so sebou nejaky problem, aspon sa k teme nevyjadrujte. Co ste vy za ludia? Ked uz nemate vztah k zvieratam, nikto vas nenuti. Ale vidite, ze dievca je hotove s nervami (nehovoriac o otcovi, matke, atd.) a vy jej cez to vsetko dokazete vycitat, ze smuti za svojimi milovanymi zvieratkami? Vobec vam to nedojde, ze vasimi sprostymi komentarmi jej umyselne ublizujete, co je vrcholne bezcitne a bezocive? Ved vy nemate ani trochu respektu pred clovekom, ktory trpi (to je jedno z akeho dovodu) nieto este pred zvieratom a vy tu idete davat rozumy o nejakych medziludskych vztahoch? Najprv sa naucte pomahat a neublizovat inym, potom vas mozno napadne, preco tento svet vyzera tak, ako vyzera.

Forever young

A ked mas psika, to ti nejak brani mat rodinu? Od ranneho detstva som prehovarala rodicov aby mi zaobstarali psika. A raz, ked budem mat deti a poziadaju ma o psika, v case, ked na to budu pripravene ho dostanu. Nieje vacsieho a cistejsieho priatelstva ako medzi clovekom a psom, ale to nepochopia ludia, co ich maju na dvojmetrovej retazy. A nejde tu ani o porovnavanie cloveka so zvieratom, ale o priatelstvo medzi vami, a je jedno, ze jeden z vas je chlpaty. :)

Daniellaa

Je to sice pekne mat rad zvierata chapem ale to ake postavenie maju v spolocnosti v dnesnej dobe psy mi pride chore. Nehnevajte sa na mna ale pes vam nikdy nenahradi dieta, partnera ani rodinu a ja zasa lutujem ludi co si taketo prazdno v zivote kompenzuju psom lebo nedokazu zapadnut do normalnej seberovnej spolocnosti. Vankus je tu tusim jediny kto sa tu dokaze na veci pozerat triezvo.Aj to ze ked sa nieco v dnesnej dobe stane a pes niekomu ublizi tak kazdy obhajuje psa a este utoci na dieta/cloveka ktoreho pes napadol. Ludia prosim naozaj vezmite rozum do hrsti... Clovek bude v dnesnej dobe radsej proti druhym ludom brojit a bude sa zastavat zvierata... tato spolocnost je cela pomylena a normalne mam obavu ako to bude vyzerat v buducnosti.... Niekedy bol pes strazca domu nemal nijake postavenie v rodine ako dnes... ani zvierata sa v takom velkom mnozstve doma nechovali ludia dokazali zit medzi sebou a neupinali sa tak na zvierata ako dnes... a bolo lepsie...