Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Zomreli mi 3 psy, som na dne

Príspevok v téme: Zomreli mi 3 psy, som na dne
Forever young

Zdravim, neviem co mam robit so sebou. Neviem robit ziadnu cinnost v domacnosti, neviem robit totalne nic. Len plakat a dookola pozerat fotky a videa. Neviem sa s tym zmierit, neviem ako, najradsej by som bola, keby si smrt zobrala mna a moje psiky nechala zit. :( Ako ste sa vyrovnavali so stratou milacikov? Ja som stratila troch psov, ktore som poznala od steniat, dlhe roky, vsade so mnou chodili, spali so mnou a teraz ostali len prazdne misky a jeden psik, zo styroch ostal len jeden. :(

Biela Kobra

A co take zle forever young stvara? Co je na tom zle, ze je zodpovedna, ze citi lasku a ze ma predstavivost a strach, ked sa dostane do uzkych? Ze bojuje o to a za to, co lubi? Ze sa nevie zmierit s nespravodlivostou? Naopak, ten, co mavne rukou nad svojim stratenym alebo mrtvym psom, je dusevny chudak. To iste urobi aj nad neznamym clovekom alebo mozno aj znamym ci svojou rodinou, ak z nich nemal nejaky uzitok. Taky clovek nema v skutocnosti rad nikoho, iba seba. Naco je potom na zemi? Forever young mala rada svoje psy, aj ked jej z toho neplynul ziadny prospech. Tak isto, stavim sa, dokaze lubit aj ludi a raz z nej bude skvela matka. Urcite lepsia ako mnohi, co si myslia, ze su korunou tvorstva, a pritom nestoja ani za cent.

Jajajaaaj

Foreveryoung
Ty to nemas v hlave v poriadku.Ludia svojich milacikov miluju,to je normalne,ale to co ty stvaras je na doktora.

Forever young

Niektore komentare su neskutocne "krasne". Viete, ked je vas zivot uzko spety s tym psim zivotom, tak je zial neskutocny. A ano pes nieje clovek, ale ta laska, ktorou vas obdaruje stoji za to. Mna moj husky z detstva lubil z celej rodiny najviac, aspon mamka to stale hovorila. Ked som prisla na vikend ku rodicom, pripadne na "dovolenku" ten pes bol stastim bez seba, ci jeden, ci druhy. Husky Dany po mojom odchode dve dni nejedol, chodil po dome a nestastne zavijal. Nemecky ovciak, ktory najskvor spal v budke, neskvor uz v dome s huskym, stale ked som prisla radsej spal pred dverami domu atd.. Myslim si, respektive viem, ze to nieje len o tom kto komu dava jest. Tie psi boli pri mne, ci som sla na zahradu, ci som sla do pracovne. Ked som sa opalovala na zahrade boli tam, aj ked by im bolo lepsie vo vnutri, chladit sa na kachlickach atd, atd..Tie psi by mi dali aj zivot, keby mohli. Akitu, ked som opustila na 10 minut, tak sa po mojom prichode domov tesila, akokeby som bola mimo rok. To su chvile lasky, oddanosti, ktore sa ani slovami nedaju popisat. A zrazu o psikov pridete, nie klasickou smrtou, s ktorou sa podla mna da o vela jednoduchsie zmierit, ale tragediou. Hlupou sprostou nestastnou nahodou. Vyse 30 dni ich hladate, vsade, ci v Madarsku, ci na Slovensku, 8 az 10 hodin denne v aute brazdite ulice dedin a dufate, ze sa z nejakeho rohu vynoria vase psy. Brodite sa v snehu po kolena po poliach a lesoch, pricom mate za 10 minut premocene totalne vsetko, je vam zima a ste radi, ze ste radi, ale je vam to jedno, lebo hladate svoju rodinu. A takto hladate a dufate, ze mobil, ktory prave zvoni vam povie, ze ich niekto nasiel, ze ich niekto videl. Menstruaciu mate uz druhy krat za mesiac, lebo mate taky silny zapal, ze ste radi, ze si sadnete na zachod, ale stale vam to je jedno. Hladate. Predstavujete si tisice scenarov, preco sa nevratili domov, ale nikdy si nepripustite, ze sa im nieco stalo. Myslite si, ze ich niekto prichylil, ale stale nevidel vas oznam ohladom stratenych psov. Alebo, ze sa skryvaju v nejakej zanudnutej budove, lebo prisla tuha zima a ta im zmiatla stopy a nevedia sa vratit spet. Popritom ako vam zvonia dennodenne telefony a vy idete po sty krat do nejakej dediny preverit ci ten husky co sa tam tula, je skutocne vas. A po 100 krat nieje, no aj tak mu pomozete, lebo dufate, ze niekto takto pomoze aj vasmu. Dennodenne placete, lebo uz nevladzete cakat na nejake dobre spravy a nemate ani najmensiu sajnu kde mate ist, lebo ste uz boli vsade. Potom vam zastane pri dome auto a povie vam, ze sa dopocul, ze hladame psi a on ich videl, videl ich ako ich zrazil vlak. Huskyho a nemeckeho ovciaka. Rozprava po madarsky a vy ste v takom soku, ze polovicu slov ani nevnimate, len sa modlite, aby videl uplne inych psov. Pridete ku kolajam a vykopete si z jeden a polmetroveho snehu bielu akitu inu. O meter dalej si vykopete sibirskeho huskyho. V hysterii prehrabavate sneh a obavate sa, ze najdete aj telo nemeckeho ovciaka. No nenasli ste, aj ked ste kolaje presli aj po odmaku. My sme nehladali psov, my sme si hladali svoju rodinu. Zialbohu sme nasli len smutok. A najhorsie na tom vsetkom je, ze sa tu ludom psi stracaju na dennom poriadku. Majitel neprejavuje ani najmensi zaujem o to, aby si psika nasiel, najdete mu ho a on ani tolko v sebe nema aby si pon prisiel. Pride o 12 dni, akokeby stratil ponozku a nic sa nedialo. Vy by ste aj dusu dali za podobny scenar a pride uplny opak.

Asi pet rokov kupujem na vianoce psikom dobrotky asi v hodnote 30 eur, k tomu styri celofany a robite psie balicky. Dobrotky su prevazne malicke, ale aj tak si date zalezat na tom, aby mal kazdy rovnaky diel, este aj rovnake farby. Sedite pri tom 2 hodiny, ale je vam to jedno, lebo ta radost na stredy vecer je neopisatelna. Otvorite balicky az okolo silvestra, lebo jedna fena sa harala a bola u priatelovych rodicov, tak cakate na jej prichod. Ani len stvrtku nestihli zjest, co zistite po vyse mesiaci a pol, ked sa konecne odhodlate dat to dokopy.

A nikdy nezabudnem ani na to, ako sa na mna vsetko zle pred cca 3 mesiacmi zvalilo a odidete z domu s velmi zlymi umyslami. Ked vas najdu a privedu spet domov a mama vam rano hovori, ze Dany bol od mojho odchodu taky mimo, nervozny, nestastny, chodil hore dole po dome, ciste zufalstvo.

Len dufam, ze existuje psie nebo a raz, ked aj na mna pride cas, budeme opat vsetci spolu, aby mohlo byt moje srdce opet cele. :(

Deria

Forever young, je mi velmi luto, co sa ti stalo. Nevsimaj si hlupych poznamok niektorych diskutujucich, ktori nielenze nerepektuju tvoju bolest ale naopak, snazia sa ti vnutit svoj nazor, ba aj cit a to v nevhodnej situacii. A odsudzovat niekoho za to, ze lubi svoje zviera alebo za nim smuti, mi pripada ubohe. Taki ludia su chudaci, ktori sami nie su schopni takeho citu, tak im vadi, ze ho niekto ma. Zbytocne sa nehovori, ze kto nema rad zvierata, nema rad ani ludi. Typicke pre takeho jedinca je, ze ma potrebu vsade zdoraznovat, ze clovek je nad zvieratom, cim si chce akosi vynutit od inych viac respektu, pozornosti a lasky, teda to, co sam v zivote nedostal. Potom je schopny ziarlit aj na zviera.
Najrozumnejsie a najkrajsie ti napisala Biela Kobra, absolutny suhlas so vsetkym. Zelam ti vela sil.

fazulafilomena

mila pisatelka, necitala som predchadzajuce komenty, pardon, nemam cas sa preklikavat hadkami ci je alebo nieje pes hoden toho alebo tamtoho, ja len rychlucko moj nazor....uplne ta chapem, tiez sme mali od detstva v rodine vzdy psika, proste to patrilo k nasmu zivotu, zijem na dedine a moj pes NIKDY v zivote nebol na retazi, neviem kto tu pisal ze je rozdiel ci vidis psika 2x denne na dvore alebo s nim chodis na vylety...presne tak, je to vzdy o vztahu aky mas k zvieratu a ja mam k svojmu psovi vynimocny, srdecny a hlavne naplneny laskou. V takomto pripade je tazke sa vyrovnat s takou stratou, lebo je to tvor, ktory je v tvojom srdci , nieje to nieco co stratis a nahradis to niecim inym, ani by som sa teraz nehrnula do obstaravania noveho psika, aby to nebolo take ze toto je nahrada. Tvoj smutok je prirodzeny a chce to iba cas nic viac, musi to preboliet a je normalne ze je ti smutno. My sme mali NO a ked chudak uz ako 13 rocny nevladal stat na nohach a museli sme ho dat utratit, tak som plakala nahlas pred veterinarom ked ho uspaval , plakala som za mackou co zrazilo auto, plakala som za skreckom a vobec sa za to nehanbim, je to normalne. Prajem ti aby si ked pride cas nasla toho svojho havinka ktory ta bude potrebovat a budes jeho stredom vesmiru . A nech ta tesi ze tvoje psiky ktore uhynuli prezili pri tebe prekrasny zivot v ktorom boli milovane.

andrea11

ludia preboha spamatajte sa... pes lubi kazdeho kto mu da zrat.... nepripisujte zvieratam nadludske schopnosti... vankus ty si tu fakt jediny normalny... ja neuznavam vobec ze chovat zvierata v byte zviera patri do prirody kde je jeho skutocny domov nie cely zivot niekde v byte... ja zvieratam neublizim ale mam tento nazor... presne ako pises na svete trpi kopa deti a ludi a clovek radsej pomoze psom.. zvierata vnimaju svet uplne inak ako si kazdy mysli... a vrcholom je ked ma niekto psa namiesto dietata /rodiny ... dnesna doba nieje normalna...

Kycera

Dievča,
ja Ti nič múdre nenapíšem. To už spravila Biela Kobra. Chcem Ti len zaželať veľa síl pri prekonávaní bolesti nad stratou Tvojich psíkov. Drž sa!