Zomreli mi 3 psy, som na dne

Príspevok v téme: Zomreli mi 3 psy, som na dne
Forever young

Zdravim, neviem co mam robit so sebou. Neviem robit ziadnu cinnost v domacnosti, neviem robit totalne nic. Len plakat a dookola pozerat fotky a videa. Neviem sa s tym zmierit, neviem ako, najradsej by som bola, keby si smrt zobrala mna a moje psiky nechala zit. :( Ako ste sa vyrovnavali so stratou milacikov? Ja som stratila troch psov, ktore som poznala od steniat, dlhe roky, vsade so mnou chodili, spali so mnou a teraz ostali len prazdne misky a jeden psik, zo styroch ostal len jeden. :(

dobre uz bolo

cital som tu niektore prispevky a ja citim so zakladatelkou temy...pretoze je prirodzene smutit za psom..pes neni vec ani hracka je to zive stvorenie ktore ma dusu a vacsie srdce a viac lasky ako ktorykolvek clovek..a ze pes napadol dieta..ano ked ho clovek tak naucil...pes vzdy vie kde je jeho miesto a vazi si cloveka ale ked sa spravaju niektory ludia ako debili ku svojim psom ako ma ten pes reagovat..bude iba na obraz svojho pana..ale k teme je to velka strata prist o 1psika nie to o 3 velmi stebou sucitim...ja mam jedneho ale dufam ze nikdy ma neopusti aj ked viem ze je to nemozne..je to clen rodiny milujuci clen...a este ty co zastavaju nazor ze pes je len zviera..tak potom co su ludia ktory psi tyraju ako naposledy co som videl odrezu mu usi a daju mu ich zozrat..ktory pes by sa takto zabaval..clovek je zver bezcitna...

vankus

je aj mozne ze si sklamana z ludi a tvoja reakcia je vlastne len reflexiou toho sklamania. ale uz som ticho nedajte sa vyrusovat

vankus

biela kobra to co citujes suviselo z celkovou precitlivelostou na psov ktoru vnimam v nasej spolocnosti a ako sa ludia rozplyvaju nad psami este aj ked zabiju cloveka, alebo su precitliveli zo psov v utulkoch zatial co je na ulici kopec ludi bez domova. toto sa mi ani trochu nepaci. ja netvrdim ze tu je niekto taky len sa vyjadrujem k celkovej nalade v spolocnosti, k tomu ako su ludia cudne nastaveni.

foreweryoung. ok umrel v 2012 ale v tom prispevku kde ho spominas je vidiet ze je tam suvislost kedze ho spominas a prichodi ti to ako "privela" sama v tom duchu vyjadrujes. nedaj sa zmiast druhymi ja ti vazne nepisem ze ty si ujeta lebo smutis za psami. len ti pripominam ze aha pozri mozno si precitlivela kvoli inym udalostiam, alebo mozno este kvoli niecomu co si ani nespomenula. a pripominam to lebo si si prisla pochopitelne vyliat srdce, to chapem neboj sa. nie som bez citu. ber to ako moju reflexiu to je cele.
mi neda nepripomenut ze je fajn uvedomit si z coho tie pocity pramenia a ze mozno si zaroven tak zachovat aj nejaky odstup od smrti zvierat. lebo bavime sa o zvieratach.

Forever young

Ocko zomrel v roku 2012. Psikovia zomreli teraz, a ci je cudne sa viazat na psov? Mne sa to nezda, pes je kolkokrat lepsi kamarat ako clovek. Pes vas lubi za kazdych okolnosti, nepodkopava nohy, neklame. Je to cista dusa. Ked si zoberiem posledneho psika, ktory nam ostal, vidim ako smuti, vcera dokonca plakala, ma nocne mory, atd. A tiez je rozdiel, ked so psami chodite vsade, mate za sebou milion vyletov, spomienok a je rozdiel, ked psika vidite 2 krat denne pri krmeni na dvore. Pri hladani nasich psov som mala moznost stretnut velke mnozstvo zle chovanych psov, jeden husky je tu nedaleko, asi 6 krat sme isli okolo neho a stale len sedi v strede dvora, pripnuty asi na dvojmetrovej retazy. Ked som ho chcela od tej sialenej majitelky odkupit, povedala mi, ze ten pes ma nevycislitelnu hodnotu. Taku ma "hodnotu", ze zije zivot aky zije, husky pre boha, sportove aktivne plemeno. :(

Dan_ia

Keby som na tvojom mieste, tiez by som podobne reagovala. Pre mna je pes clenom rodiny, je so mnou stale a hlavne ked mi je smutno. Kolkokrat psi su lepsia stvorenia ako ludia.

Biela Kobra

vankus:
"aby sa ludia tak viazali na psov.... co ste uz na hlavu ?!"

A tým končím, nemienim deklasovať takúto vážnu tému hádkami s ostatnými diskutujúcimi.

vankus

Biela kobra nie. Nepisem ze je na hlavu nepodsuvaj mi slova. Pisem ze vo vseobecnosti nie je v poriadku ak si ludia brania viac psov nez ludi a upozornil som ze ku tomu sa vykadrujem vseobecne, nie je adresovane priamo jej. A priamo ju zas upozornujem ze pravdepodobne sa citi tak ako sa citi nie kvoli psom ale kvoli tatinovi. Nikto si to tu nevsimol az ja a nikoho nenapadlo sa spytat na to pretoze by teoreticky mohlo byt prehnane citit sa na dne len kvoli psom. A ako vidis aj prax ukazala... Takze je pekne ze sa staras ale lepsie nabuduce urobis ked si precitas vsetko dva tri krat a porozumies obsahu.
Pride mi od ludi cize od vas malinko zcestne tocit o strate zvierat, aj ked aj to je smutne, ked jej blizky rodinny prislusnik odisiel.

Biela Kobra

vankus, je od teba ľudské, že si si uvedomil tento aspekt, ale toto fakt nie je téma vhodná na poukazovanie na psíčkarov, ktorí nezbierajú po svojich psoch exkrementy, ani na to, že ak má človek rád zviera, tak je na hlavu. To sú tiež tvoje slová. A áno, na zakladateľku témy sa toho naváľalo príliš veľa naraz, aby sa nad tým dalo proste mávnuť rukou a ísť ďalej.

vankus

biela kobra ak ta poznamka patrila mne tak ja nepisem ze je vadna ale narozdiel od teba som jej vyjadril sustrast kvoli tatinovi a dodal som co si myslim o prilisnej naviazanosti na psov co uz samozrejme prehliadas. sory ale myslim ze je vhodnejsie poukazat na to ze jej bolest mozno predovsetkym suvisi s truchlenim za otcom a ten smutok za psami je do istej miery prirodzeny vsak ok clovek si moze oblubit psa ale je to zaroven viac sprievodny jav inej bolesti.

Biela Kobra

O vhodnosti či nevhodnosti by sa dalo veľa diskutovať. Napríklad podľa mňa je nevhodné, keď niekto vpadne do témy človeku, ktorý je momentálne na dne, a povie mu: "Si vadná, že ich takto ľutuješ." Keď niekto nemieni pomôcť, iba prezentovať svoje názory voči osobe, pri ktorej je to absolútne nevhodné, tak nech je radšej ticho.

Forever Young, zaplietla si sa do toho príliš. Podľa toho čo hovoríš, to naozaj vyzerá, ako keby tá pani dohadzovala "stratených" psov na objednávku. Ak máš kontakt na toho pána, čo si prišiel zobrať huskyho, zavolaj mu párkrát a spýtaj sa, ako sa má psík. Alebo otravuj tú pani, prejav záujem - bločky z veteriny aj svedkov z útulku máš, urobila si správnu vec. Ak sa s tým nedá už nič robiť, tak to nechaj plávať, máš momentálne svojich starostí viac než dosť, netreba ti pridávať ďalšie. A nabudúce buď opatrnejšia, rieš takéto veci skôr cez overené organizácie ako vlastnou iniciatívou, prípadne sa aspoň poraď - útulkári si zvyknú vymieňať medzi sebou skúsenosti, ak sa stretnú s podozrivým jednaním majiteľa alebo záujemcu o zviera, možno ten pán alebo tá pani z Maďarska sú známe firmy. Momentálne sa ale venuj skôr sebe, priateľovi a zvyšnému psíkovi, resp. zájdite niekam do útulku, či sa na vás niečo nezapozerá tak, že si to vezmeš domov. Držím palce a ver mi, pomaličky, ale deň za dňom to bude o vlások lepšie.