Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

priateľ chce bábo a ja neviem či som pripravená

Príspevok v téme: priateľ chce bábo a ja neviem či som pripravená
Daenerys24

Ahoj,
už dva roky máme vzťah s priateľom a žijeme spolu. On má 30, ja 22, som v predposlednom ročníku na vysokej škole. Už skoro rok priateľ básni o tom, že by chcel dieťa. Môj názor stále kolíše. Sú dni, kedy s ním súhlasím, a potom dni, kedy sa desím, že by som to nezvládla. Viete, ja som dosť materský typ, a deti zbožňujem, veľmi sa teším, keď ich budem mať. No stále neviem, som ešte taká mladá, kopu vecí som nezažila. Kamarátky majú rozličné názory. Jedna sa z toho tešila, druhá mi radila to nerobiť. Keď som to spomenula mame, tá skoro odpadla. Vravela, že by som najskôr mala doštudovať a chvíľku pracovať. Ozaj neviem, čo robiť. Viem, že mama by som bola skvelá, ale neľutovala by som časom, že to prišlo takto skoro?

lienka_1

nemáš sa kam ponáhľať a hlavne keď si si nie istá na 100%, tak by som to nerobila, len kvôli tomu aby si mu urobila radosť.

Bubliii

A jasne, sorry, lebo v jednom z príspevkov písala že je to jej prvý vzťah od 16, čo som si po rýchlo prebehnutí očami mylne prečítala ako že sa poznajú od 16tich.

Alessandra99

Bublii , oni sú spolu 2 roky vo vzťahu, nie 6. To je markantný rozdiel.
(Je to uvedené v prvych vetach zakladacieho príspevku).

Bubliii

Sasdq, ale oproti ľuďom žijúcim v podnájme, alebo aj s vlastnými rodinami u rodičov je na tom lepšie, lebo dokáže splácať hypotéku. Takže nejaký majetok vlastní.

sasdq

Prosím vás, nerobte tu z majiteľa bytíku(možno s ťarchou) majetného, alebo zabezpečeného, kde sme sa to dostali? Dokonči si školu, to je pre teba v tejto chvíli najdôležitejšie, nájdi si prácu, zoberte sa a až potom bábo. On má času habadej a ty takisto.

0vecka

Bubliii iluzie si nerob . my sme rodili v starnbergu akoze mesto prominentov :) a v dvoch chvilach som rozmyslal ci mam spravit cirkus. Ale aj ked spravis tak odist sme uz nemohli a co tam? jednu lekarku sme ale aj tak vyhodili a druha nam rovno povedala ze ju uz vyhodit nemozme lebo su tam len dve :) akoze na sk by to ale bolo asi este horsie

0vecka

Bubliii nj to ma nenapadlo ale takyto poznatok by mohol dost rychlo prejst do celeho sveta nie? najme ked je to o Tom ze ked rodicka povie ze nie tak nie. lebo pride mi to dost brutalne vzhladom na to ze to ani neni lepsie.

inak co sa vdovskeho tyka tak pre mna za mna sa da svatba spravit aj po narodeni co by imho bolo ferovejsie lebo su aj ludia u ktorych je napr neplodnost dovod na rozvod. u mna islo jednoznacne o danove vyhody a to su fakt nemale sumy.

Bubliii

A zabudla som.. Daenerys, ohľadom tvojich gyn.problémov, to si musíš pokecať s tvojím gynekológom.. on ti povie, či je pre teba lepšie otehotnieť teraz, alebo máš ešte pár rokov čas.

Bubliii

Ovečka, ale predpokladám, že tvoja žena rodina v DT, keďže tam žijete a Angel robila sestru tu na SVK. Ja som síce ešte nerodila, ale nerobím si ilúzie, určite je tam lepšia starostlivosť o rodičku ako tu na SVK. Bolo by super, keby sa poznatky vedcov aj konečne presunuli do praxe a paušálne nástrihy boli minulosťou.
Daenerys, mne sa zase nepáči ten postoj tvojho chlapa, svadba nie, ale dieťa áno.. to je tak dnes v móde. Ja neviem, a čo tak aspoň zásnuby? Ste spolu (ak dobre rátam) 6 rokov, to už je čas na to sa posunúť ďalej, ale prečo hneď dieťa? Viem, že nie pre každého je svadba potrebná (Ovečka), ale pre väčšinu žien áno. On ako 30-ročný by sa už nemal báť záväzkov. Len teraz je taká doba, "svadba je staromódna, stojí peniaze, je to zdrap papiera" a pod. Pre mňa je ten papier dôkazom nášho zväzku a chcem dieťa vychovávať s manželom, nie s priateľom. Plus je tam to vdovské, bezpodielové spoluvlastníctvo a pod. Ako sa na to ty pozeráš? Mne to pripadá, že ak ozaj chcete spolu vychovávať deti a plánovať budúcnosť, tak svadba by nemala byť prekážka. Vzťah je predsa o kompromisoch.

0vecka

Daenerys24 sorry ze ti to tak poviem ale ty si padnuta na hlavu? to si cakala ze ked mu povies ze mas obavy ze ostanes sama bez skoly atd ze ti na to povie ze "no je to mozne" ??.. jasne ze kym je vztah ok tak nikto nad rozchodom/rozvodom ani nerozmysla to pride az potom ked sa vztah zacne rozpadavat malokto mysli na toho druheho. akoze min tu skolu si dokonci. to mas ester rok a pol ci kolko