Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

priateľ chce bábo a ja neviem či som pripravená

Príspevok v téme: priateľ chce bábo a ja neviem či som pripravená
Daenerys24

Ahoj,
už dva roky máme vzťah s priateľom a žijeme spolu. On má 30, ja 22, som v predposlednom ročníku na vysokej škole. Už skoro rok priateľ básni o tom, že by chcel dieťa. Môj názor stále kolíše. Sú dni, kedy s ním súhlasím, a potom dni, kedy sa desím, že by som to nezvládla. Viete, ja som dosť materský typ, a deti zbožňujem, veľmi sa teším, keď ich budem mať. No stále neviem, som ešte taká mladá, kopu vecí som nezažila. Kamarátky majú rozličné názory. Jedna sa z toho tešila, druhá mi radila to nerobiť. Keď som to spomenula mame, tá skoro odpadla. Vravela, že by som najskôr mala doštudovať a chvíľku pracovať. Ozaj neviem, čo robiť. Viem, že mama by som bola skvelá, ale neľutovala by som časom, že to prišlo takto skoro?

0vecka

Messje nj tak tam mas pravdu ale ta sanca je fakt ze minimalna ze sa take nieco stane

ANGEL DEMON nenastrihava sa to vies zle... to sa robilo predtym teraz zistili ze sa to ovela lepsie hoji ked sa to roztrhne same a potom zasije...

Daenerys24

Ďakujem za všetky názory.
Popravde, celá vec má aj druhú stránku, a to je, že mám isté zdravotné problémy gynekologického charakteru, a preto si aj hovorím, že je lepšie mať dieťa mladá, ako nemať žiadne. Nemyslíte?
Skúšala som to s priateľom prebrať, vyjadrila som obavy, že nakoniec ostanem sama, bez peňazí, práce a bývania. Jeho reakcia bola v zmysle, že či tým pádom neverím tomu, že nám to vydrží. Veľmi sme sa neposunuli, a asi sa neposunieme, kým si to nevyjasním sama so sebou. Ale Vaše odpovede mi veľmi pomáhajú, takže kľudne pokračujte v diskusii, budem vďačná.
K svadbe - bavili sme sa o tom, ale ako som si stihla všimnúť, bratislavskí chlapi nie sú veľmi do svadieb hrrrr, takže ja naňho iste nejdem tlačiť, nech sa to stane, keď bude pripravený. Len som mu oznámila, že potrebujem, aby ten vzťah k niečomu viedol, takže do 4-5 rokov ju očakávam.
A posledný komentár, trochu sa ma dotkla poznámka, že sa tu chválim zabezpečeným priateľom. Účelom príspevku bolo podať Vám čo najpresnejšie informácie k radám. Chlapa som si nehľadala podľa peňazí, vlastne som ho nehľadala vôbec, nie som veľmi typ, čo by behal za chlapmi (toto je môj prvý vzťah od 16). Takže tak :)

Hradza

ANGEL DEMON.. tak ty toho moc nevieš...Moja žena rodila tri krát a ani raz ju nenastrihavali..A ani sa vôbec nepripravovala.takisto ani moje dve sestri čo majú po 2 deti...Porodili úplne normálne...

ANGEL-DEMON

orangutanopica.....

nastrihavaju automaticky kazdu zenu,... viem to ako zdravotna sestra..
jedine že sa zena na to pripravy, masiruje si hradzu olejmi,... a vyslovene povie lekárovi ze si to nezelá...

nastrihavaju kazdu rodičku...

Jenna621

Je to od neho poriadne sebecké. On už má všetko - byt, prácu, je zabezpečený, tak prečo to nedopraje aj tebe? Čo máš ty? Nič, ešte ani len školu nemáš dokončenú. Máš už vôbec spravené skúšky za zimný semester? Na to mysli a nie na hlúposti! Ty sa nechceš v práci realizovať, niečo dokázať, zarobiť si vlastné peniaze? On ťa má len ako doplnok svojho sociálneho úspechu, že si môže dovoliť ťa živiť, a aj prípadné decko, ale dokedy ho to bude baviť?

Gavao

Ďalšia naivná študentka, ktorá sa chce pochváliť zabezpečeným priateľom, ktorý uživí ju aj "bábo". Poviem ti, čo ťa čaká: školu nedokončíš, lebo pri decku budeš mať už úplne iné záujmy, potom príde možno ďalšie "bábo", lebo "priateľ si to praje", a ty zostaneš doma a budeš sa starať o decká a o domácnosť a už nebudeš pre neho atraktívna a nájde si ďalšiu (keďže je majetný, je pravdepodobné že si ho nejaká uloví), teba vyhodí zo svojho bytu a ty zostaneš sama bez ukončenej VŠ a bez praxe a bez bývania, ale s 1 - 2 deckami. Toto chceš? Vôbec ti nebude prekážať, že si od neho úplne závislá, keďže asi nemáš nejaké veľké úspory? Len aby sa tu po čase neobjavila téma "Mám 20+ a zostala som sama s deckom, lebo on si našiel inú".

Messje

Ovecka
Kamarat sa zabil pred rokmi na aute.Mali spolu dieta.Uzasny vztah.Boli spolu od strednej.Nemanzelia.Kedze neboli zobrati,ona nema narok na vdovske po nom.

orangutanopica

opravujem sa
Hradzu nie hradu. Hradza je miesto medzi konecnikom a posvou. Nastrihuje sa pri komplikovanom porode a potom sije a dost to boli ako jazvy po cisarskom.
Zeny dost trpia kym decko vynosia a porodia len gynekologovia vsetko zlahcuju

orangutanopica

riad sa sebou nie druhymi. Ak otehotnies ty budes musiet snasat tehot. tazkosti, ty musis to decko porodit a kojit, ty sa v noci nevyspis, ty budes mat zapalene a bolave bradavky, ty budes mat pozasivanu hradu po porode alebo brucho po cisarskom, ty budes snazat tie bolesti. Nie tvoj frajer.
Ide o tvoje telo tak rob ako citi tvoja len tvoja mysel! Ak sa ti decko narodi uz sa nazastavis az do jeho 18 rokoch a ked budes mat dalsie decka pripocitaj dalsie roky.
Si pripravena na to vsetko v 22rokoch?

Dari88

ahoj len ti chcem poradit aby si sa v zivote v prvom rade spoliehala len sama na seba. Najst si pracu a dokoncit si skolu je prve co by som na tvojom mieste riesila. Moja sestra to mala presne tak ako ty nechala vysoku skolu lebo otehotnela frajer jej tiez nasluboval ako sa o nich postara a ked mal maly rok tak si nasiel druhu . Sestra je teraz na dieta sama a je z nej uplne nestastna zena. On sa o maleho absolutne nezaujima existuje pre neho len jeho nova znamost a uz aj zabudol ze ma syna. Takze sa nedaj obalamutit recami... mas na dieta aj tak kopu casu...