Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

priateľ chce bábo a ja neviem či som pripravená

Príspevok v téme: priateľ chce bábo a ja neviem či som pripravená
Daenerys24

Ahoj,
už dva roky máme vzťah s priateľom a žijeme spolu. On má 30, ja 22, som v predposlednom ročníku na vysokej škole. Už skoro rok priateľ básni o tom, že by chcel dieťa. Môj názor stále kolíše. Sú dni, kedy s ním súhlasím, a potom dni, kedy sa desím, že by som to nezvládla. Viete, ja som dosť materský typ, a deti zbožňujem, veľmi sa teším, keď ich budem mať. No stále neviem, som ešte taká mladá, kopu vecí som nezažila. Kamarátky majú rozličné názory. Jedna sa z toho tešila, druhá mi radila to nerobiť. Keď som to spomenula mame, tá skoro odpadla. Vravela, že by som najskôr mala doštudovať a chvíľku pracovať. Ozaj neviem, čo robiť. Viem, že mama by som bola skvelá, ale neľutovala by som časom, že to prišlo takto skoro?

0vecka

karissa a saq ja nehovorim ze si nema odzit len dovod ze deti este nie lebo chcem cestovat a podobne mi pride dost divny. Ono je to aj dnesnou dobou pred par rokmi sa nedalo aj tak nic robit okrem toho ist do krcmy robit a tak. Ftedy sa deti rodili zu 20 rocnym dnes je to skor rarita. Ale beriem to z financnych dovodov a s dovodov ze je dobre ak su obaja rodicia samostatny a neni to potom o zavislosti vesinou matky od otca.

karissa

Ovecka moje tvrdenie je take iste ako tvoje len z opacnej strany.....tiez nemozes tvrdit ze v 50tke je kazdy fit ked ma vnucata a neskor ked maju sa ich nedoziju.....ja som len chcela kedze je to mlada baba aby si vzala do uvahy aj tuto stranku lebo v poslednom case mam v okoli viac a viac slobodnych mamiciek a nikdy nevie co sa moze stat takze je lepsie niektore veci si odzit ine odlozit kvoli vzdelaniu a nebyt odkazana na chlapa rodicov v horsom pripade stat

0vecka

karissa inak toto je imho dost kratkorake videnie ze si clovek chce este uzivat. Lebo clovek zije urcity cas a ten cas nezmizne porodom. cize ak ma zena dieta v 20tke tak si moc sice zatial neuzije ale v50tke zu bude mat vnucata a ostatne sa ich mozno ani nedoziju popripade budu na Tom zdravotne tak ze si ich neuziju. Dost to vidim na niektorych ludoch ktory sa napr dozili vnucat az v 70tke a zu ani nevladzu ich ist navstivit ak byvaju v inom meste. Zatial co 50tnici este maju elan obcas ich postrazia ale zase ich nemaju na krku stale takze si ich este uziju

karissa

Co viem vsetky zeny tiez neboli pripravene na dieta ani neviem ci sa da na take nieco vobec vopred pripravit odhliadnuc od financii.....dieta jednoducho nabura tvoj stereotyp je na teba plne odkazane a ty a tvoje sny potreby chtiac nechtiac ustupuju do pozadia a ak rozmyslas ze si toho vela nezazila mohlo by ta to casom trapit ked tvoje spoluziacky si budu budovat karieru cestovat a pod.........dobra mama je stastna mama takze v prvom rade mysli na to co chces ty a nie priatel toho snad nezabije pockat este nejaky cas on si zjavne karieru vybudoval ......mozno by pre zaciatok ste si mohli zadovazit psa ( nechcem prirovnavat psa k dietatu aby ste ma nechapali zle) aj ten vyzaduje istu starostlivost cas a aspon by si videla ci by priatel pomahal

0vecka

Bubliii saq ja je tiez pisem nech si spravi skolu a odrobi dva roky.. jedine co nechapem preco by sa mala nevyhnutne vydavat ako pisu tuto dole. Podla mna to vobec nieje take dolezite ako si dokoncit skolu alebo mat aj nejaku tu matersku a pracovne skusenosti. Proste tieto veci sa podla mna co sa dolezitosti tyka nedaju porovnavat.

Bubliii

Ale Ovečka, ty si predsa len muž, takže nemusíš riešiť tehotenstvo, pôrod, kojenie a všetky veci okolo.. takže tvoje rady sú tu trocha irelevantné. Kočka práveže uvažuje múdro, počkať trošku a zabezpečiť sa.. ja ke´d som mala 22 tiež som sa chcela vydávať a chytro deti, tiež som myslela, že som pripravená, chvalabohu sa nič z toho nezrealizovalo, lebo medzi mnou a bývalým to skončilo ozaj škaredo. teraz mám 25 a pomaly už aj mne začínajú tikať hodinky ale myslím, že tiež radšej najskôr doštudujem :D práve z toho postoja, ako si tu prezentoval, že "dáko už len bude" - však bude, ale potom máš všade okolo ľudí nespokojných zo svojím životom a nešťastné vzťahy.. a trpí najviac práve to dieťa.
Zakladateľka sa nemá kam ponáhľať a ako písala Alessandra, keby si bola na 100% istá, tak tu nepíše, ale "pracuje" na dieťatku :D

0vecka

Alessandra999 ty ju vobec nepoznas a teda nechapem ze take nieco mozes prehlasit. Co ked je to proste taka nerozhodna osoba a takyto postoj bude mat aj v 50tke? Podla mna blbost Vela ludi sa neciti na to ale evolucia to zu tak zariadila ze ked to pride tak sa zu nejako postaraju. Ja som sa tiez az tak necitil a ked to prislo tak ozili vsetky pudy...

0vecka

kometaprelieta akoze neuviedla si ziadny dovod len to papierovanie a typujem ze to budu max 2 Formulare a hotovka... inak ano ja som ja a zakladatelka je zakladatelka akurat ze ty si tiez ty a casy ked sa ludia museli zobrat aby dostali byt su zu prec (nastastie). Manzelstvo je len prezitok z cias ked to inak mozne nebolo. Neboli DNA testy atd takisto ako dnes sa nemusis pozriet na kostolnu vezu aby si vedela kolko je hodin tak sa nemusis ani vydat ked chces deti.

Alessandra999

Daeneris - ty ešte NIE SI PRIPRAVENA mať dieťa.

Bez ohľadu na to, že si študentka, bez ohľadu na tvojho zabezpečeného priateľa , nie si na to pripravená (po psychickej stránke). Ak by si bola, v žiadnom prípade by si nemala vnútorné rozpory a nepísala by si do žiadneho fóra.

Tu nejde o to, že sa nevieš rozhodnúť či si dať v cukrárni čokoládový alebo ovocný zákusok, tak si nechas poradiť od priateľa.

V živote musí človek robiť veľké rozhodnutia a pokiaľ o danom rozhodnutí nie je 100% rozhodnutý, presvedceny a urobí danú vec len kvôli okoliu alebo si povie ' skusim toto ' vo väčšine prípadov to dopadne zle.

Tvoja mamka ti dobre radi aj ľudia tu ( dokončiť školu, práca) a dávaj si pozor, pretože 22 je vek, kedy si ľahko zmanipulovatelna ( I keď si to človek častokrat neuvedomuje) a tvoj priateľ má na teba veľký vplyv.

kometaprelieta

ovca ty si ty a autorka je autorka. Pre mna za mna nezen sa. Ale ja ako starsia a skusena jej chcem len dobre lebo som si tu situaciu presne prezila a viem co to bolo za papierovacky vybavovacky kto je otcom a podobne. Ja by som si ani nespravila dieta s muzom co somnou nechce mat svadbu deti nech sa narodia pekne do rodiny. Lebo dnes su ludia strasne volny a potom to tak dopada ze vsade je sama slobodna matka muz si najde bez problemov druhu zenu. Ako nehovorim ze v manzelstvach to tiez tak nieje ale je to predsa len lepsie ako zit nadivoko s tym ze nevies co nahodou bude zajtra. Autorka je mladucka tipujem ze vela skusenosti nema no svet nieje ruzovy. To ze ma partner vsetko co potrebuju a vyzera vsetko idealne neznamena ze to tak aj bude. Co ak bude tehotna uz a on si bude chciet uzivat? Nema nic odrobene cakal by ju 200 eurovy rodicak ako studentku a moze ist spat k rodicom. Pekne nech si dievca dokonci skolu zamestna sa nasetri si a svadba... a az potom dietatko. Dieta je obrovsky zavazok a clovek nato musi byt pripraveny.