Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

priateľ chce bábo a ja neviem či som pripravená

Príspevok v téme: priateľ chce bábo a ja neviem či som pripravená
Daenerys24

Ahoj,
už dva roky máme vzťah s priateľom a žijeme spolu. On má 30, ja 22, som v predposlednom ročníku na vysokej škole. Už skoro rok priateľ básni o tom, že by chcel dieťa. Môj názor stále kolíše. Sú dni, kedy s ním súhlasím, a potom dni, kedy sa desím, že by som to nezvládla. Viete, ja som dosť materský typ, a deti zbožňujem, veľmi sa teším, keď ich budem mať. No stále neviem, som ešte taká mladá, kopu vecí som nezažila. Kamarátky majú rozličné názory. Jedna sa z toho tešila, druhá mi radila to nerobiť. Keď som to spomenula mame, tá skoro odpadla. Vravela, že by som najskôr mala doštudovať a chvíľku pracovať. Ozaj neviem, čo robiť. Viem, že mama by som bola skvelá, ale neľutovala by som časom, že to prišlo takto skoro?

ANGEL-DEMON

a moje byvale spoluziacky zo zakladnej dopadli rovnako... sotva skoncili strendu skolu , nechali sa nabuchat... jedna ostala sama s 2 detmi a druha sa vydala, decko, chlap ju podvadzal, rozviedla..

takze chod si za svojimi plánmi... este sa tolko nepoznáte...2 roky su nič... a pokial planujete rodinu v buducnosti, tak nech si ta najprv zoberie....

ANGEL-DEMON

najprv dostuduj, potom sa zamestnaj, si este velmi mlada... a až po svadbe! deti.. lebo ked najprv decko ti urobi, potom zisti ze ta nechce a ostanes slobodna mamička...
ako mnohé čo sa hrnuli do decka...
co poznam znamu co prve mala v 18 lebo bola zalubena , praštena... potom mala druhe... v 25 bola uz sama s 2 detmi, kazde od ineho chlapa.... lebo praštená....

neviem111111

a myslim, ze ak sa na to ani necitis, tak to nesil len kvoli priatelovi. ak ma taku chut sa rozmnozovat, nemal si narazit mladucku studentku. nic sa nestane ked 2-3 roky pockate, ty si este chvilu uzijes bezstarostneho zivota a on ako 33 rocny chlap bude stale rovnako plodny, takze neviem kam sa nahana.

neviem111111

super, prerusis skolu, dokoncis ju kedy, v 27? a to len za predpokladu, ze dieta budete mat len jedno a nie hned aj druhe, inak to bude kludne aj 29. 29 rocna, ktora ma v skolke dve decka, takze bude musiet kazdu chvilu odbiehat z roboty a byt na OCR a este ani nikdy nerobila. to sa o teba zamestnavatelia potrhaju.

Daenerys24

Aby som Vám odpovedala, čo sa týka zázemia, to nie je problém. Priateľ má vlastný byt, kde spolu bývame (už rok a pol), dobre zarába, má dosť financií, aby nás zabezpečil. Takže keby sme mali malé, tak sa nemusím báť o materiálnu stránku. (Ani nízka materská by vlastne nevadila.). Škola sa dá prerušiť až na tri roky, takže v prípade potreby by som si mohla posledný ročník dokončiť neskôr. A áno, ľúbime sa. Celá moja dilema spočíva v tom, že keď budeme mať dieťa, tak už budem stále naň viazaná. Nechápte ma zle, ja by som sa oň starala rada, milovala by som ho a vychovala by som z neho skvelého človeka. Bola by som z toho šťastná. Avšak už by som nemohla slobodne cestovať, hocikedy ísť von s kamarátkami (nemyslím diskotéky, to už mám za sebou), alebo len celý deň relaxovať pri knihe alebo len tak v posteli. Už by som navždy bola za malé zodpovedná a celý môj život by sa otočil. Preto si stále nie som istá, či ešte nie je priskoro. Zároveň chápem priateľa, on nechce potom vo vyššom veku vychovávať pubertiaka.

0vecka

aspon vysku si dokonci...ono mat dieta nieje az tak narocne ale berie to Vela casu... niekto s nim musi byt non stop... a ak budes kojit tak fakt mozno prvy polrok sa nikam nedostanes.

a tiez by som si na tvojom mieste nieco odpracoval aby si mala matersku netusim ako sa to pocita ale typujem ze z poslednych 2 rokov. inak imho vek na to zu mas z biologickeho hladiska nieje na co cakat

Edisia

Pokiaľ máte k tomu financie k bábu a priateľ má stálu prácu a dokáže sa o teba postarať, tak sa nemusíš báť a choď do toho a pravdaže je dôležité aj to, či sa naozaj ľúbite

denisaf

tvoj priatel si mal najst starsiu babu ak chce dieta nie 22 rocne dievcatko co este nepracovalo.... ja by som teda na matersku rozhodne hned po skole neisla.... nic nemas odpracovane nic nasetrenie ziadne skusenosti,...vies ake by si to mala tazke ked si doteraz vobec nepracovala? zato ze on ma 30 ty sa nemusis do nicoho tlacit...a aj tak tehotenstov sa najviac dotkne teba nie jeho... ona sa len maximalne v noci nevyspi...

sasdq

Prieteľ ani len netuší aká veľká zmena je keď príde "bábo". To nie len pohrajkať sa s ním hodinu po príchode z práce domov. On uživí na pár rokov dve dospelé osoby a dieťatko? Čo výbava, bývanie? Doštuduj, Nájdi si prácu, zoberte sa, zariaďte si bývanie a až potom príde na rad "bábo".