Dlhoročný vzťah a tretia osoba

Príspevok v téme: Dlhoročný vzťah a tretia osoba
JaNeznama

Ahojte, prosím o radu,lebo sama neviem čo ďalej.Potrebujem nato Váš názor.Mám dlhoročný vzťah, priateľ je fajn,vzťah je fajn,sex je fajn,ale niekedy mám pocit, že už nastupujeme do stereotypu....Doposiaľ som to však brala tak,že to asi tak má byť a
brala som aj tento náš vzťah za poslednỷ a nikdy som neuvažovala o tom,žeby som priateľa podviedla,opustila.Neuznávala som to.
Ale teraz prišiel zlom...Spoznala som niekoho...Čím častejšie ho stretávam tým sa viac zamotávam a aj on...Keď ho stretnem prežívam v sebe niečo iné,niečo čo už som dlhú dobu necítila...Tento človek ma priťahuje tak silno...Nejde len o sexuálnu príťažlivosť, je to niečo iné.Teraz však čo ďalej?Som zúfala..Nechcem byť sebec a ťahať niekoho za nos, ale nechcem ani urobiť chybu...Mám pocit, že už ani neviem triezvo uvažovať...Prosím o radu a prosím žiadne pubertálne reči, nie som násťročná, len neviem uvažovať triezvo :-(

JaNeznama

Kecyra: ďakujem ti pekne, máš úplnu pravdu, sama sa musím rozhodnúť a urobiť ten krok, na rade som ja. Či to bude správne rozhodnutie, sama neviem, ale dám si čas kde budem tuho premýšlat...ako ďalej...Nechcem byť zlá, ale rozum hovorí ostať pri priateľovi ale srdce asi - zvoliť si novú známosť....Uvidíme čo bude. Ale ďakujem Kecyra za múdre slová...kto mi môže dať správnu odpoveď keď nie ja sama...Ďakujem.

Kycera

Hehe, tak prepáč, ale môžeš si za to SÁM!!! Hehe je citoslovce, nemá rod a ja nie som jasnovidec, aby som vedela, kto sedí na druhej strane počítača.

Kycera

Pozri, dievča, nik z nás Ťa neodsudzuje. Nespravila si NIČ odsúdeniahodné!!!
Si v zložitej situácii a máš zmätok v hlave aj srdci. Skús pochopiť Hehe. To, čo Ti napísala, môžem z vlastnej skúsenosti potvrdiť, stereotyp sa po určitom čase dostaví.
Máš pravdu, srdcu sa nedá rozkázať a stať sa to môže každej z nás v hociktorej fáze života. Ide mi len o to, aby si sa zachovala čestne voči sebe, svojmu partnerovi, aj tomu tretiemu. Karty sú rozdané a na ťahu si TY!
Čo spravíš, je len na Tebe a nebude to ľahké... Tak Ti prajem, aby si sa rozhodla správne a aby to bolelo čo najmenej!!! : )

JaNeznama

Kycera máš pravdu, musím si to ujasniť v hlave sama...Aj keď momentálne sama neviem...A neodsudzujte ma prosím...nemyslím, že to ss to nikomu inému nestalo...

JaNeznama

Hehe1: ja nevravím,že stereotyp nie je aj v manželstve a nemyslím si, že nie som pripravená na vážny vzťah...keby som nebola tak by som s ním nebola tak dlho, nemyslíš...V našom vzťahu bolo všetko, starosti, šťastie, a podobné veci čo vo vzťahoch bývaju a vždy sme to prekonali...Bola aj możnosť ho podviesť, ale nikdy som to neurobila, pretože som vedela, že chcem len jeho a chcem ho na celý život...
Myslíš, že mňa táto situácia nemrzí? Že som chcela aby sa mi niekto iný priplietol do života? Vieš ako sa snażím na neho zabudnúť, na toho nového a žiť život ako som žila? Ale keď HO stretnem zase všetko je späť...Ja nechcem ublížiť nikomu, ani priateľovi, ani jemu...Nechcem sedieť ani na dvoch stoličkách...Len to neviem vyriešiť...Neviem či som sa do toho nového zamilovala, alebo ako to vlastne je...Srdcu sa rozkázať nedá a možno to je len ošiaľ, lebo tento nový sa ku mne správa inak...Tak ako keď je človek na začiatku vzťahu zamilovaný...
A priateľ ma nenudí, to nemôžem povedať, len sa zo vzťahu asi vytratilo niečo čo bolo kedysi...

Kycera

Hehe Ti to dobre napísala! Ak Ty nevieš, čo chceš, ako to máme vedieť my, povedz? Jedno mi je však jasné, pre život potrebuješ neustále nové vzruchy, adrenalín. Stereotyp sa dá prekonávať aj inak... Tak si urýchlene ujasní v hlave, čo chceš a podľa toho sa rozhodni. Konaj tak, aby si to spätne nemusela ľutovať.

hehe1

a ked budes raz vydata, tiez to bude stereotyp? kazdy vztah je urcitym sposobom stereotyp, ak niesi schopna to vydrzat, tak niesi pripravena mat skutocny vztah... a ked sa das dokopy s tymto, tiez sa zacnes nudit po case?