Dlhoročný vzťah a tretia osoba

Príspevok v téme: Dlhoročný vzťah a tretia osoba
JaNeznama

Ahojte, prosím o radu,lebo sama neviem čo ďalej.Potrebujem nato Váš názor.Mám dlhoročný vzťah, priateľ je fajn,vzťah je fajn,sex je fajn,ale niekedy mám pocit, že už nastupujeme do stereotypu....Doposiaľ som to však brala tak,že to asi tak má byť a
brala som aj tento náš vzťah za poslednỷ a nikdy som neuvažovala o tom,žeby som priateľa podviedla,opustila.Neuznávala som to.
Ale teraz prišiel zlom...Spoznala som niekoho...Čím častejšie ho stretávam tým sa viac zamotávam a aj on...Keď ho stretnem prežívam v sebe niečo iné,niečo čo už som dlhú dobu necítila...Tento človek ma priťahuje tak silno...Nejde len o sexuálnu príťažlivosť, je to niečo iné.Teraz však čo ďalej?Som zúfala..Nechcem byť sebec a ťahať niekoho za nos, ale nechcem ani urobiť chybu...Mám pocit, že už ani neviem triezvo uvažovať...Prosím o radu a prosím žiadne pubertálne reči, nie som násťročná, len neviem uvažovať triezvo :-(

Kycera

Nič sa nedeje, je to v poriadku, aj ja osobne som sa tu premenovala na Kýčer. : D
Je to len prezývka, dôležitejší je však obsah Tvojho príspevku. Som rada, dievčatko, že Ti v hrudi bije srdce, si slušná, vieš používať "zázračné slovíčka", máš rozum, aj ho používaš, morálne zásady, empatiu, pochopenie... Vždy ma poteší, ak v dave ľudí objavím výnimočnú bytosť. : )
Ako vidím, Minikonka ma excelentne zastúpila. : ) Súhlasím so všetkým, čo napísala a hovorím - áno!!!
A nedá sa nesúhlasiť ani s tým, čo hovorí Medikamentus.
Kiež by som vedela, s kt. budeš šťastná, ale neviem... Jedno však viem, že TY si zaslúžiš byť ŠŤASTNÁ!!!

minikonka

JaNeznama,
tak ako píšeš nižšie, bude najlepšie sa s priateľom úprimne porozprávať, povedať mu čo Ti chýba ako sa cítiš a ako po toľkých rokoch vnímaš Váš vzťah...Podľa mňa Ti naozaj niečo z jeho strany chýba, len to zrejme zatiaľ nevieš pomenovať, inak by Ťa ten druhý človek tak nezaujal...Sama musíš prísť na to, čo to je...
Čo sa týka toho druhého, bude fér, ak bude vedieť, že máš dlhodobý vzťah. Ostatné už bude potom na ňom..
Ja osobne verím, že žiadne stretnutie v našom živote, ktoré sa nás hlboko dotkne, nie je NÁHODNÉ. Má sa stať, aby nás niekam posunulo, či pomohlo zamyslieť sa nad našim životom. Udialo sa to teraz aj Tebe, ako znamenie, že niečo v poriadku nie je a treba to riešiť :-)
Odporúčam byť hlavne fér k sebe a obom chlapom, tak ako som písala vyššie - jednať úprimne a na rovinu.
Držím Ti palce. V prvom rade by som dala šancu terajšiemu vzťahu, ak to nepôjde, nič sa nezmení a ten druhý tu stále bude, nemáš už čo riešiť. Ono aj tým, že tomu druhému objasníš, že máš vzťah - sám sa prejaví a sama uvidíš o čo mu konkrétne išlo / ide..
Želám Ti všetko dobré!

medikamentus

Pokial nie ste manzelia a nemate potomstvo nie je ziadna katastrofa, ak sa cestne s priatelom rozides a zacnes si novy vztah.
Je to mozno smutne, ale po case si ma sancu aj on najst vhodnejsiu partnerku a tento tvoj novy naozaj moze byt ten pravy.
Ludia sa predsa schadzaju a rozchadzaju, nikde nie je napisane, ze ten prvy vztah je ten navzdy.
Musis byt hlavne cestna voci priatelovi a aj sama k sebe.
A je aj mozne, ze ti ani toto nevyjde, ze urobis chybu, ale taky je zivot. Ziadnu zaruku ti na fore nikto neda, rozhodnut sa musis sama.

JaNeznama

1nikol111 neviem či aj on je ten typ, takých poznám veľa a nevšímam si takych...vlastne ani jeho som si nevšímala, z jeho strany to prišlo prvé...Neviem či ma chcel len ako zábavku, alebo sa aj on zamiloval, nemôžem ho teda ani súdiť...

JaNeznama

Michallinca: premýšlala som a nie nie som...
Stastnazena: ďakujem...priateľa poznám niekoľko rokov, veď sme spolu niekoľko rokov a nikdy ma neudrel a taktiež sa neopíja..Ty si si toho musela prežiť strašne veľa...

JaNeznama

Kecyra: ahoj:-), ďakujem pekne, že si na mňa myslela a som rada, že ma aj chápeš...premýšľala som nad tým a myslím si presne to isté čo aj ty. Asi to nebude ani ten stereotyp, možno len trochu, ale hlavne skôr to, že stojíme dlhšie na jednom bode mrazu....
Ako vravíš mŕtvy bod....Sme spolu oveľa viac ako 5rokov a nemôžem povedať, že by som ho chcela niekedy opustiť...Ja som teda nehľadala ani inú známosť, prišlo to samo a ON ma tak pobláznil, že som bola zmätená..Ale nemyslím si, že by som bola schopná priateľa podviesť,opusťiť, ale aj keby sa stalo, myslím si, že by som si to vyčítala...Lebo ak by mi to bolo jedno, tak by som asi nenapísala na toto fórum...Myslím si...Preto by asi bolo najlepšie sa spriateľom porozprávať o našom vzťahu a posúvať sa ďalej...
Pokiaľ ide o toho čo vstúpil teraz do môjho života, asi by mal vedieť, že mám vzťah a, že šťastie by mal hľadať inde...Myslím si, že to by bolo najlepšie rozhodnutie, čo ty nato?:-)

Jarino41

Aj moju to chytilo, mala tesne pred 40 tkou, ale po šiestich týždňoch jej asi došlo.. Teraz je už všetko v normále, možno ešte lepšie ako predtým. Komunikujeme viac, je spokojnejšia.. Ale stálo to dosť nervov všetkých, neodporúčam zažiť nikomu..

Kycera

@ Hehe, na toto som včera zabudla - : ) !!! Už si zapamätám, že si muž! : )

@ Ja neznáma, premýšľala som nad Tebou a prišla som k takémuto záveru : "Možno si sa len zle vyjadrila, možno sa nejedná o stereotyp, ale o to, že ste uviazli na mŕtvom bode."
Po 5-tich rokoch je už načase vzťah posunúť do vyššieho levelu.
Pomohlo by, ak by Tvoj partner teraz zapol všetky zmysly, uvedomil si, že sa s Tebou niečo deje a ak Ťa nechce stratiť, mal by Ti dať ponuku.
V každom prípade, či sa pri svojom rozhodovaní budeš riadiť hlavou, či srdcom, Ti prajem, aby si našla svoje šťastie!!! : )

1adam

toto su dnesne zeny. Ak maju fajn frajera co nepije nekurvi sa nerobi prolemy s tym je nuda treba hladat inde kde bude ,,vzruso,,...nic si nevedia vazit...