Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Mám slevit ze svých nároků?

Príspevok v téme: Mám slevit ze svých nároků?
Dick

Sice jsem psal, že už tady nebudu psát, ale změnil jsem to. Úvahy už nechci, ani ta stará témata, které jsem řešil stále dokola.

Dost dlouho jsem se hledal, přemýšlel o sobě, jsem dost hloubavý, ale nikterak zvlášť chytrý. Dokonce mi dělala problém i škola, nebyl jsem moc dobrý žák ani a na základní škole ani na střední. Na univerzitě se mi nedařilo, rychle jsem ji opustil, a pochybuji, že se tam někdy vrátím. Snad umím trochu psát, tak to dělá dojem, že jsem něco více než ve zkutečnosti jsem.

Psal jsem tady o IQ, protože jsem měl potřebu se svěřit, a případně získat informace od někoho povolanějšího ohledně významu této veličiny.

Někde ve věku 17 let, jsem si ho zkoušel dělat, a vyšlo mi IQ 95-97, slabší průměr, takže žádný zázrak, Až teď později, jsem si dělal testy na internetu, dosahoval jsem IQ 95-108, do byly první pokusy, potom jsem zkoušel dělat i jiné testy, a měl jsem i podstatně vyšší hodnoty, ale ty první pokusy byly takové, jak jsem napsal, nemá smysl si namlouvat, že když jsem v nějakém testu měl 125, nebo 130, nebo 148, tak je to mé IQ, není. Takže nejsem tak chytrý, jak si někteří myslí, možná že v něčem umím přemýšlet, k něčemu mám předpoklady. Vždyť i na prvních testech na univerzitu, jsem měl tak malý percentil, jen necelé 4, byly to testy obecných studijních předpokladů. Maturitu jsem udělal s určitými komplikacemi, ale spíše jsem zmatkoval při přípravě, měl jsem strach, že to nestihnu, zkouška už tak těžký nebyla, ale v dřívějších dobách bych na ni mohl zapomenout, šel bych na učňák. V některých předmětech jsem se sice dost zlepšil. ale to by zvládl každý, mě to bavilo. Možná jsem byl i trochu více zasněné, senzitivní a citlivější dítě, ale byl jsem i vzpurný a emotivní, co jsem dělat nechtěl, s tím jsem brzy skončil. Prostě jsem byl problémový.

Proč mě to vlastně zajímá? Protože hledám příčiny, proč jsem byl neschopný ve škole, proč mi tak dlouho všechno trvá, a to i v životě, proč jsem nerozhodný?

Toužil jsem po studiu, ale asi nemám k němu předpoklady. Jsem snad trochu kreativní, snad trochu umím psát, mohl jsme něco dělat s hudbou, kreslit. Ale možná, že by pro mě byla ideální více praktická činnost, že bych byl šťastnější. Protože jsem na sebe navalil velký náklad snů a tužeb, a asi nejsem schopen je naplnit.

Takže jsem uvažoval, i když mám maturitu, ale jen na soukromém gymnáziu, to klasické bych nezvládl, a už vůbec bych se tam nedostal, já se nepodceňuji, já to vím, byl jsem takový už ve škole, ne nejhorší, ale zdaleka ne nejlepší. Uvažoval jsem zvolit něco praktického, nějaké řemeslo. Otázka je, čemu všemu bych se dokázal naučit, v čem bych se uplatnil? Čeho je dnes nedostatek? Uvažoval jsem o odjezdu do ciziny, to stále platí, ale nejprve musím něco zvládnout tady. Stejně jsem v české republice vykořeněný, jsem taková genetická směs.

Opravdu se nechci vyjadřovat ke svým původním příspěvkům, řeším jen tento problém a to u sebe, vhodné uplatnění pro mě. Vhodnou práci a také místo k životu, možná je to pro mě důležitější, než nějaká kariéra, o které jsem původně snil, už nejsem dávno dítě, ačkoliv tak můžu někomu připadat.

Díky za radu a pochopení.

Dick

Messje, myslíš, že by mělo smysl ještě studovat, třeba dálkově+i to řemeslo (to asi nebude těžká škola, nějaký zkrácený obor)? Jeden typ jsem měl.

Ten zbytek bych si nechal, jako možnost později.

V opačném případě mě bude čekat cizina, ale to asi stejně nebude tak rychle, za prve trochu vypilovat angličtinu+ještě něco k tomu. Jedno ale vím jistě, že z místa kde žiji teď, se pohnu po novém roce.

Dick

klik, tak tady nemůžeme znát důvody proč. Mnoho z nás kolikrát řekne, že nechce žít, ale tito lidé to udělají, pokud je to tak jak píšou.

Já jsem kdysi asi jako každé dítě byl veden k tomu, abych něco dělal. Atletika, tenis, ale na sportovní škole-atletika, i když jsem se tam dostal, se mi nelíbilo, špatně jsem zapadal do nového kolektivu, naštěstí jsem se díky určité okolnosti vrátil zpět. Více mě lákala hudba, ale zase jsem neměl rád přísnost učitelů oni to myslí dobře, ale ne každý to snese, začalo to flétnou, měl to být klarinet, hezky jsem zpíval, už v dětství, ale to byl ještě hlásek, sopránek. Později už přišli žesťové nástroje (trubka, pozoun, tuba), kontrabas, ale ve skutečnosti mým jediným snem, je klavír a varhany, tak kostel si asi nepořídím.

A zeď k tomu člověku, sportovci jsou většinou drsní, alespoň co jsem zažil, sebestřední, ale to i umělci, ale jak vidíš, tak mohou být i výjimky, toto je ta tragická výjimka. Ale já o tom případu nic nevím.

Dick

klik, díky, snad si pomáháme. asi mám potřebu více psát, než o těch věcech s někým mluvit. Ale ty své sny, to jsem projednával i doma, takže žádné tajnosti to nejsou.

Na nějakou školu, vzpomínky, to kdekdo zapomene, nebo se alespoň snaží, ale u mě to tak nejde.

Takže ano, rád si vyslechnu různé názory, i ovecky, on je realista.´, myslí to dobře, ale v něčem s ním úplně nemůžu souhlasit, ale to je asi normální.

Takže zakládání nových témat to asi opravdu dělat už nebudu, toto si nechám. To druhé, to byla spíše reakce. Ta stará, to už je pryč.

klik

Dick, kludne pis, nikomu to nevadi, ak mas nahodou pocit ze ano. Ovecka ti tiez dobre radi, tak racionalne. Urob si kratkodoby plan, napr. len na zajtra. A mimochodom, pomahame si vsetci navzajom. ;)

0vecka

"že plán už se rýsuje" a to je tvoj Problem... rozmyslas ale nekonas... Problem je aj konat a nerozmyslat ale ty si zu rozmyslal dost a preto konaj!

Dick

0vecka, dobře napsané, až na to, že nejsem kuřák cigaret, a co se týče piva abstinent nejsem, ale lépe je vůbec nepít-potom jsou z toho deprese, ale to píši jen na okraj.

Napsal jsi to zcela realisticky, teoretizuji, protože ten skutečný svět. mi připadá buď složitý, zmatený, nebo nezajímavý, nebo povrchní, tak si možná raději idealizuji, to si myslím.

Pracovat na sobě, ano, možná mě bude jednou štvát, že jsem to neudělal dříve, ale to byl asi nějaký můj osud, prostě to tak mělo být.

Těch zdánlivých chyb bylo hodně, spíše tím, že mi mi nevyšli ty věci, které jsem hodně chtěl, mohl jsem to zkoušet dál, ale nestalo se, teď hledám. Zároveň však píšu, že plán už se rýsuje, že udělám to co jsem chtěl, že všechny ty věci prostě vyzkouším, a potom uvidím, to zase nejsou tak nerealistické věci. O tom jsem přesvědčen. Dříve jsem žádný teoretik nebyl, co jsem chtěl dělat, jsem dělal. asi jsem si přestal věřit. Já jsem vůbec neřešil sebe, brzy s tím už skončím, už je čas. Je třeba změna. Už mi to řeklo více lidí.

0vecka

Dick nehovorim ze sa mas zamestnat ale ze mas Makat (na sebe, na Tom aby si sa vyhrabal so sraciek)

musis si definovat svoje problemy. Ale nie tymto vypisovanim tychto bachoriek. Take definovanie ti nemoze trvat viac ako jedno pivko popripade dve-tri cigarety. Nemusis ani definovat vsetky svoje problemy ale aspon dva tri hlavne.

potom si vypracuj plan ako ich vyriesis tiez to nemoze trvat az tak dlho. Taky plan musi byt realisticky teda ze ho urcite zvladnes dodrzovat. a potom ho realizuj.

Podla toho co tu vypisujes si teoretik, typ ktory vie o vsetkom kecat ale k nicomu sa neodhodla a v Tom ti vypisovanie nepomoze.

a nejake kecy o Tom ze niesi taky typ atd su nezmysel. Kazdy mame Talenty na nieco ine ale v konecnom dolesdku aj ten najtalentovanejsi ktory svoj Talent nepestuje neam sancu protim priemernemu ktory ho rozvija.

Dick

klik, dobře, donutím se udělat vše proto, abych už tady nemusel psát ty své pocity, aby se to změnilo. Jestli někde půjdu, tak myslím že především něco dělat, to máte pravdu, potom se rozhodnu co a dál.

Jinak díky za rady.