Mám slevit ze svých nároků?

Príspevok v téme: Mám slevit ze svých nároků?
Dick

Sice jsem psal, že už tady nebudu psát, ale změnil jsem to. Úvahy už nechci, ani ta stará témata, které jsem řešil stále dokola.

Dost dlouho jsem se hledal, přemýšlel o sobě, jsem dost hloubavý, ale nikterak zvlášť chytrý. Dokonce mi dělala problém i škola, nebyl jsem moc dobrý žák ani a na základní škole ani na střední. Na univerzitě se mi nedařilo, rychle jsem ji opustil, a pochybuji, že se tam někdy vrátím. Snad umím trochu psát, tak to dělá dojem, že jsem něco více než ve zkutečnosti jsem.

Psal jsem tady o IQ, protože jsem měl potřebu se svěřit, a případně získat informace od někoho povolanějšího ohledně významu této veličiny.

Někde ve věku 17 let, jsem si ho zkoušel dělat, a vyšlo mi IQ 95-97, slabší průměr, takže žádný zázrak, Až teď později, jsem si dělal testy na internetu, dosahoval jsem IQ 95-108, do byly první pokusy, potom jsem zkoušel dělat i jiné testy, a měl jsem i podstatně vyšší hodnoty, ale ty první pokusy byly takové, jak jsem napsal, nemá smysl si namlouvat, že když jsem v nějakém testu měl 125, nebo 130, nebo 148, tak je to mé IQ, není. Takže nejsem tak chytrý, jak si někteří myslí, možná že v něčem umím přemýšlet, k něčemu mám předpoklady. Vždyť i na prvních testech na univerzitu, jsem měl tak malý percentil, jen necelé 4, byly to testy obecných studijních předpokladů. Maturitu jsem udělal s určitými komplikacemi, ale spíše jsem zmatkoval při přípravě, měl jsem strach, že to nestihnu, zkouška už tak těžký nebyla, ale v dřívějších dobách bych na ni mohl zapomenout, šel bych na učňák. V některých předmětech jsem se sice dost zlepšil. ale to by zvládl každý, mě to bavilo. Možná jsem byl i trochu více zasněné, senzitivní a citlivější dítě, ale byl jsem i vzpurný a emotivní, co jsem dělat nechtěl, s tím jsem brzy skončil. Prostě jsem byl problémový.

Proč mě to vlastně zajímá? Protože hledám příčiny, proč jsem byl neschopný ve škole, proč mi tak dlouho všechno trvá, a to i v životě, proč jsem nerozhodný?

Toužil jsem po studiu, ale asi nemám k němu předpoklady. Jsem snad trochu kreativní, snad trochu umím psát, mohl jsme něco dělat s hudbou, kreslit. Ale možná, že by pro mě byla ideální více praktická činnost, že bych byl šťastnější. Protože jsem na sebe navalil velký náklad snů a tužeb, a asi nejsem schopen je naplnit.

Takže jsem uvažoval, i když mám maturitu, ale jen na soukromém gymnáziu, to klasické bych nezvládl, a už vůbec bych se tam nedostal, já se nepodceňuji, já to vím, byl jsem takový už ve škole, ne nejhorší, ale zdaleka ne nejlepší. Uvažoval jsem zvolit něco praktického, nějaké řemeslo. Otázka je, čemu všemu bych se dokázal naučit, v čem bych se uplatnil? Čeho je dnes nedostatek? Uvažoval jsem o odjezdu do ciziny, to stále platí, ale nejprve musím něco zvládnout tady. Stejně jsem v české republice vykořeněný, jsem taková genetická směs.

Opravdu se nechci vyjadřovat ke svým původním příspěvkům, řeším jen tento problém a to u sebe, vhodné uplatnění pro mě. Vhodnou práci a také místo k životu, možná je to pro mě důležitější, než nějaká kariéra, o které jsem původně snil, už nejsem dávno dítě, ačkoliv tak můžu někomu připadat.

Díky za radu a pochopení.

Dick

Messje, díky za podporu. Provokativní příspěvky není nutné řešit, internet už je takový, schovávají se tady různí lidé, i ti v životě velmi nejistí. Nemusí se každému líbit mé příspěvky, a nemusí je ani číst, to je pravda, a nemusí na ně reagovat. Není důvod být k někomu vulgární, i když někdy ty reakce jsou dost provokativní, ale to je účel, vydráždit. Ale je to zbytečné.

Když o sobě přemýšlím, tak skutečně slevovat nedokážu, právě naopak. Nemám zase tak přehnané požadavky. S tím odjezdem, to je asi to hlavní, a to jsem myslel naprosto vážně, protože to prostředí mě dusí. Je to hlavně má vina, já se prostě těžko přizpůsobuji. nemá smysl tady vypisovat jak je doba složitá, je, jsou i příležitosti, je to jen o mém postoji, mém životě, druhé asi nezměním. Ti co chtějí, ti to časem udělají sami, ti co nechtějí, ti to neudělají nikdy.

Jak jsem psal, je dobré mít více variant, a s tím pracovat, prostě více možností, jiné možnosti později asi sami přijdou, ještě o nich ani nevím. Díky za to fandění, přeji ti též vše nejlepší v životě. A vlastně i všem účastníkům tohoto fóra.

Messje

Dick
Takto to ma byť!!!
A co..niekto tu spamuje temy pod vzdy inym nickom a hra sa na mudreho a dava rady ...
Niekto vzdy pod tym istym nickom zalozi temu.
Suhlasim s kycerou.Vystihla presne slovicko
S noblesou.Nech ti tu ktokolvek cokolvek napisal,nikdy si nebol vulgarny,na nikoho neutocil.Vzdy si komukolvek slusne odpisal a vysvetlil.Taky tu na tomto fore snad ani nie je.
Nemusis reagovat a odpovedat na kazdeho,aj tak to nepochopia.
Nebudes verit ako mi niekedy prides na rozum len tak...Prave preto aky si Dick
Ja ti moc fandím

Dick

Kycera, ne, nenechám se znechutit. Pokud příspěvky budou souviset s tématy na tomto fóru, není je důvod nedat. Ale opakovat už se nebudu, s tím měli pravdu. Víš u mě je asi podobnost s kýmkoliv vyloučena, ale každý jsme individuality. Nebudu slevovat ze svých nároků, naopak, byla to chvíle slabosti, která na mě přišla, je to pryč, naopak, začnu se snažit, jako nikdy předtím. A právě v této zmatené a zvláštní době, aby to neměli ti plánovači "nového světa" tak jednoduché.

Dick

klik. ale myslím že už se začínám rozhodovat, a vypadá to, že nic vzdávat nebudu. Vyzkouším si v životě více věcí, myslím že už nebudu vymýšlet nějaká řemesla, využiji toho co mám, a v tom se budu zdokonalovat, k té umělecké činnosti se musím dostat, bude to boj (sám se sebou) ale musím to překonat. A studium, je to otevřené, a nevidím důvod proč bych se s tomu časem nedostal. Nerozhodnost a to, že vše u mě nějak dlouho trvá, to je taková moje "nemoc", rád bych se s tím už jednou popral, a zbavil se toho. A psycholog? Zo se se uvidí, já jsem dosti složitý člověk, hledám, a hledám i identitu, s tím mi si nepomůže.

Kycera

Dick, hádam sa nedáš znechutiť niektorými "inteligentmi" a z fóra neodídeš?! To by si ma sklamal !!! A čo keď si povedal, že už nebudeš zadávať témy? Tak si si to r o z m y s l e l !!! Máš na to plné právo a navyše vystupuješ s istou noblesou, kt. tým, čo Ťa vyháňajú, chýba. A chýba im toho oveľa viac...
Nebudeš mi veriť, čo Ti tu napíšem. V lete som sa rozprávala s dobrým kamarátom o Tebe a povedala som mu, že ste si veľmi podobní. A to som ani netušila, že aj výškou a váhou. Len dúfam, že Ty si tmavovlasý. : )
A čo sa týka tej "boľavej duši", možno sme sa nepochopili. Možno a možno aj nie. Vnímaví ľudia cítia bolesť na duši (srdci, vo svojom vnútri). Rozhodne si nemyslím, že Ty potrebuješ psychológa, či dokonca psychiatra!!!
Tak sa drž, za žiadnych okoností sa nevzdávaj, nech sa Tvojím téma darí, prajem Ti veľa podnetných príspevkov. V žiadnom prípade sa nenechaj znechutiť a nájdi, čo hľadáš! : )

klik

ja sa tiez dost tazko a pomaly rozhodujem, a pritom kazdy den musis urobit tolko rozhodnuti...a este mam pocit, ze mam stale na vsetko malo casu
pozri, ved ten psycholog bude len tak, nemusis sa tym zavazne riadit, ale mozno aj jedna jeho myslienka, rada ti pomoze sa rozhodnut