Ahojte, som pripraveny mat dieťa..., avsak moja partnerka este nechce a uz mame tesne pred 30. Uz jej to hovorim pol roka a ona len ze nie, ze ju bavi praca . Je cas odist? Aj ked mi bude smutno urcite za prezitymi vecami. Neviem ci sa dockam pri nej potomka a natahovat to dalej....
dieťa
Ma pred 30 a stale riesi pracu...prejde par rokov a potom povie ze je uz na dieta stara.Ked som vo vztahu musim pocitat s tym ze moj partner raz bude chciet rodinu...posunut vztah dalej ci uz svadba alebo dieta.
Najskor by som sa s nou o tom porozpravala ako vidi buducnost s tebou.Su ludia ktori dieta pre spokojny zivot nepotrebuju.Netreba im to vycitat ani zazlievat.Treba skor porozmyslat ci ma ten vztah vyznam dalej v nom zotrvat.Stratis cas aj ty a neskor mozes mat problem najst si taku partnerku ktora by sa mohla na to dieťa tesit s tebou.
marika324, koľko máš detí?
Otec1 píšeš len čo chceš ty, že ty sa nebojíš...a čo tvoja partnerka? Dieťa by malo prísť ak ho chcú obaja rodičia a obaja sú naň aj pripravení....V opačnom prípade sa ti môže stať že partnerka po pár rokoch začne byť nespokojná a hľadať iné riešenie ako váš vzťah....Preto nie je riešenie tlačiť ju do dieťaťa, treba sa dohodnúť na čase ktorý bude vyhovovať obom...Ako tu už bolo písané, pre teba sa toho až tak veľa nezmení - na tebe bude hlavne zabezpečiť rodinu finančne. To partnerka bude tá čo bude musieť ostať s dieťaťom doma, tri roky len s dieťaťom doma, minimum času na seba, len domácnosť a dieťa....Po materskej utekať z práce pre dieťa a znovu ostáva väčšia starostilivosť o dieťa a o domácnosť na partnerke....nákupy, varenie, škola, krúžky dieťaťa....ano je to život - ale práve s tým kedy do toho ísť majú súhlasiť obaja...ak ju máš rád, daj je ešte pár mesiacov, ukončiť to môžeš aj potom....veď ak by si ju opustil, nová partnerka by tiež nechcela hneď dieťa....
je to rozhodnutie ženy,.. takže ak ona nechce máš smolu,.. podla tvojho prispevku, ci ju mas nechat ..atd... je zjavné že ju nemáš dosť rád na to aby si s ňou bol aj bez dieťata...
taketo veci si treba ujasniť hned na začiatku vzťahu...
lebo potom je to len strata času,.. ked po 5 či 10 rokoch vzťahu zistite že každy chce niečo uplne iné...
narovinu sa jej opýtaj či vobec chce deti a ak tak kedy či v 35? lebo ked tvrdí ze ju baví bráca tak rataj s tym ze to dieta ak chce bude odkladat mozno do 35... Tak si radšej chodte kazdy svojou cestou..
otecko ako tu bolo uz povedaneje pekne ze chces ale Ona bude tá ktorej bude bývať zle , ona bude tá čo ju všetko bude boliet a zadýcha sa po 3 schodoch... proste muz si ani nevie predstavit co to tehotenstvo je...a porod ani nehovorim....necudujem sa jej ze ma mozno strach a odklada to...nebud sebec a dopraj jej cas kedy sa nato bude citit...muzom sa lahko hovori ale zena je ta ktora si vytrpi cele tehotenstvo so vsetkymi bolestami a naslednu starost od dieta...
..vsak dobre...ja viem, ze sa vsetko zmeni a ??? co sa mam teraz bat ci co??? Nie nebojim sa a preco by som sa aj mal bat. Problemy a radost sa budu striedat, to je zivot. Par rokov sme spolu..., je cas posunut sa....
To nie je len o dieťati, ale hlavne o láske a komunikácii...Rozprávali ste sa o budúcnosti? Vypočul si si aj jej predstavu o tom kedy chce dieťa ona?Povedala, že nechce mať vôbec dieťa alebo len teraz nechce mať dieťa? Ako dlho ste spolu?Ak ju máš rád, skús najskôr nejaký kompromis - dohodu počkať konkrétnu dobu ktorá bude prijateľná pre oboch(do roka?)....Partnerka s tebou jedná na rovinu, mohla súhlasiť že pracujete na dieťati a zároveň brať antikoncepciu. Ak vie že túžiš po dieťati, tak sa skúste dohodnúť a počkať pár mesiacov....Máš tie správne argumenty - má vek na dieťa, môže trvať určitú dobu kým sa jej podarí otehotnieť, do materskej môže stále chodiť do práce(ďaľších 8mesiacov), po materskej sa tam môže vrátiť....
otec1 je krasne dieta chciet ale ine je ho mat. Tvoja partnerka chce este pockat dopraj jej este trosku casu.Lebo ked uz dieta budete mat cely zivot sa vam uplne kompletne zmeni. Pocitaj s tym ze na seba nebudete mat 10 minut casu ze nebudete spavat budete podrazdeny a nervozny. Mat dieta je obrovska obeta a velka starostlivost. Je to uz uplne iny zivot. Aj ja to vidim na svojom zivote ine bolo ked som o nom len snivala a ine ked prisli kazdodenne povinnosti starosti choroby...