Ahojte, som pripraveny mat dieťa..., avsak moja partnerka este nechce a uz mame tesne pred 30. Uz jej to hovorim pol roka a ona len ze nie, ze ju bavi praca . Je cas odist? Aj ked mi bude smutno urcite za prezitymi vecami. Neviem ci sa dockam pri nej potomka a natahovat to dalej....
dieťa
ovecka, suhlasim s tebou a tiez nevidim vyznam v tychto zabomysich vojnach, kazdy clovek je iny a nic sa neda takto zaskatulkovat.
casovy udaj je uz v hlavnom prispevku - "Uz jej to hovorim pol roka". podla mna jedine riesenie situacie je sadnut si s nou a opytat sa jej na konkretny casovy udaj kedy dieta chce a potom zvazit, ci je to pre neho prijatelna doba. podla mna je celkom normalne, ze kedze je to rozhodnutie 2 ludi, nemusi prist naraz a napr. ten rok moze trvat aj tomu druhemu kym tam dospeje.
Lenka06 to mas odkial ze sa v minulosti az tak nepodvadzalo ako teraz? v minulsoti sa na to skor neprislo neboli mobili takze to nebol Problem ututlat. takisto otcovstvo sa nedalo urcit takze to bol uplny raj pre nevernikov.
a tieto boje pohlavi kto ma co tazsie ma vzdy pekne seru.... su zenske ktore lamentuju ked sa porezu pri krajani zemle... a su chlapi napr ako ja :) co som si pri sekani dreva zasekol do prsta presekol slachu.. strcil prst do ust a dalej sekal jednou rukou kym neprisla moja ftedajsia a zacala strasnu hadku ze s tym musim hned do nemocnice... toto fakt nemozes povedat ze chlapi su padavky a zenske nie alebo naopak... kebyze si to mozem vymenit tak v pohode si odrodim
co sa zakladatela tyka tak fakt mi tam chyba udaj o Tom ako dlho ju uz na to dieta lame...
Ja som bola v podobnej situacii a rozhodla som sa tak, ze som sa s dotycnym muzom kvoli tomu rozisla) Takze ak vies co chces, mas svoje tuzby sny ciele priority - chod si za tym, chod si za svojim
rad by som lenku a ostatne podobne zmyslajuce damy usmernil, ze tie ich "istoty" v minulosti tu nikdy neboli. nikdy nebola priaznivejsia doba v historii ludstva ako dnes. ze chlap opusti zenu kvoli mladsej?? pred 70 rokmi ho pre nic za nic mohlo odprasknut gestapo a doma ostala vdova s 5 detmi. pred 100 rokmi bola v plnom prude prva svetova. dalsie storocia do minulosti ani nejdem rozpravat, same vojny, choroby, s obzivou to tiez nebolo ruzove, ked nebola uroda tak by ste schcipali od hladu. len to take vase pranie ktore vzdy ofrflete trvalo cely den na ladovej vode v potoku, dneska je problem nahadzat pradlo do pracky a zapnut ju. slecinky ste velmi spohodlneli, keby vas praprababicky poculi, tak by vas vyfackali jaku hanbu zenam robite.
dneska ked zenu opusti chlap, tak sa vie viacmenej celkom solidne postarat o seba a deti aj sama. NIKDY v historii toto nebolo mozne, s vynimkou poslednych 60 rokov.
netvrdim ze chlapi na tom nie su rovnako. sama sracka, ktora sa nie je schopna postarat o zenu, deti, najradsej by len doma matke pri riti sedela do 40ky a nechala sa obskakovat. a ked tu konecne napise jeden pravy CHLAP, ktory vie o com je zivot a chce decko a bohuzial je doma so spohodlnelou slecinkou, ktorej decko by len kazilo pohodlie a karierne plany, tak mu napisu slecinky, ze je sebec, lebo ona by chuderka sa musela starat AZ o jedno decko :-D s panom bohom tento svet :D
Poviem Ti len toľko, že nevenuj dlhé roky svojho života žene, ktorá nechce dieťa ak ho ty chceš. Ja som dal jednej 9 rokov.
Toto moje dlhé otáľanie s rozhodnutím vycúvať z takéhoto nespečateného vzťahu vyhodnocujem ako doteraz moje najväčšie životné zlyhanie.
Akýkoľvek dobrý vzťah bez čerešničky na torte v podobe detí nemá v dlhodobom celoživotnom horizonte ak sú tam neni zdravotné komplikácie zmysel.
Vyznie to možno sebecky ale v tomto buď sebec bez výčitiek a daj jej deadline ak ho prešvihne, nie je čo riešiť a nenechaj si ďalej kradnúť svoj život.
nechci po nej dieta ak sa sama nato neciti, je lepsie nemat dieta ako by ho mala mat pre teba nasilu a byt zlou matkou. Nie kazda zena tuzi stat sa matkou. Len kolko krkavcich matiek je co svoje deti opustili, potratit nechali, nestaraju sa o ne atd.
nechce, nechaj ju tak. Nic, co je nanutene nerobi dobrotu. Clovek ma vlastnu volu a tu ma aj tvoja partnerka. Do 35-40 ma este cas. Za par rokov sa moze toho zmenit.
...netrep..pisem tu ako chlap...ked nemas co k teme povedat...tak si daj dovidenia
Vymyslena tema od nasej forovej vymyslacky vztahovych problemov
moja sestra mala tento rok maleho ma 33 a vsetko v uplnom poriadku...nemala ziaden problem...
Ja suhlasim do istej miery s tym, ze zeny spohodlneli ale plati to aj pre muzov. Technicky pokrok nekonci a kazdy clovek chce mat stastny a pohodlny zivot. Prv sa ludom o takom ani nesnivalo. Neboli socialne siete, neboli celebrity. Neporovnavali sa a nehlodal v nich cervik pochybnosti o sebe a svojom zivote. Kazdy chce drzat krok s dobou, ktora doslova diktuje, co mame mat, aki mame byt a pod.
A s tym suvisi aj natlak podavat vsade vacsi vykon. Za pohodlie sa plati a niekedy aj ta najvyssia cena a tou jepsychicke zdravie.
Ludia boli kedysi skromni a vydrzali toho ovela viac, lebo jednoducho nevedeli, ze niekto ma viac ako oni a netrapilo ich to.
Obdivujem ludi, ktori idu s dobou ale nestracaju vlastnu tvar. Malokto to dokaze. Bud je clovek uplny rebel proti spolocnosti alebo je jej otrokom.
Mat vek do 30 rokov nieje az taka tragedia, ak ste financne zabezpecni a vase zdravie vam sluzi. Moja sesternica mala dieta v 32 a vsetko bolo ok.
Drzim vam palce v najdeni kompromisu alebo najdeni tych partnerov, ktori budu mat tie iste ciele. Nieje to lahke. Povacsine sa treba prisposobit dolezitym obmedzeniam.