Ahojte, som pripraveny mat dieťa..., avsak moja partnerka este nechce a uz mame tesne pred 30. Uz jej to hovorim pol roka a ona len ze nie, ze ju bavi praca . Je cas odist? Aj ked mi bude smutno urcite za prezitymi vecami. Neviem ci sa dockam pri nej potomka a natahovat to dalej....
dieťa
otec1, nečuduj sa, že nie je pripravená na dieťa, asi nechce byť slobodnou matkou. Keď chceš tak veľmi váš vzťah posúvať ďalej, tak by sa najprv patrilo mať svadbu a až potom hovoriť o dieťati. Fakt, že drzosť niektorých mužov nemá hraníc, už dosť že s tebou strávila päť rokov a ešte by si aj dieťa od nej chcel ? Nemáš právo to od nej požadovať, keďže nie ste manželia. Zamysli sa najprv nad sebou, ja by som takého ako si ty poslala kadeľahšie.
Mal by si ju rešpektovať
Ved co sa jej pytas? Normalne ju nabuchaj. Zo zaciatku sa jej to pacit nebude, ale ak uz bude tehotna, tak sa bude tesit.
jaja práveže je to v absolútnom poriadku, dať jej deadline resp. "ultimátum" a nenechať sa vodiť za nos. Poznajú sa dlhú dobu, ak otázku dieťaťa v minulosti prebrali s výsledkom, že dieťa chcú nie je čo riešiť. Pol roka do nej hustí, koľko jej má dať ešte času? pol roka, rok? Zrazu sa chlapec zobudí a budú z toho čakania roky dva. Ona uprednostní zas job, kariéru a zoberie mu zbytočne roky života a vôbec to nebude považovať za nezodpovedné chovanie. Rácio nadovšetko v takomto prípade, život je krátky aby sa čas venoval nesprávnym ľuďom.
Tam nejde o to aby niekto odsúdil potencionálneho otca alebo jeho partnerku....Ako písal Kýčera, treba tam jednoznačne otvorený rozhovor, ak chce partnerka dieťa o 5 rokov a nebude ochotná robiť kompromis, tak nech si hľadá druhú....Ale ak partnerka momentálne nie je pripravená otehotnieť a jej predstava o dieťati je povedzme o rok, tak by naozaj ten rok mohol počkať.....Je to o rozhovore a kompromise a čo ktorý z partnerov bude ochotný akceptovať....Ak sa nezhodnú o tom kedy mať dieťa a ani jeden nebude ochotný urobiť kompromis, tak je to naozaj beznádejné....Ale rovnako nie je v poriadku ak potencionálny otec povie TERAZ alebo koniec....
Adr1a, ale áno, máš pravdu! Aj také prípady existujú. Vždy je to len o tých DVOCH, o sile ich lásky a hľadaní kompromisov. Žena v tomto prípade viac riskuje, ak chce raz dieťa mať. Tu však vidím ešte časovú rezervu.
Píše : " avsak moja partnerka este nechce a uz mame tesne pred 30". Ešte neznamená, že nechce. Ak by napísal, že nechce, potom by som mu aj sama odporučila rozchod, ale samotné rozhodnutie by som nechala na ňom. Asi si nečítala môj predchádzajúci príspevok. : )
Mám taký silný pocit, že z Teba by bola skvelá mama.
To ludia co maju hypoteku nemozu mat deti?V dnesnej dobe ma uz hypoteku mozno kazda druha mlada rodina a maju aj dieta.
A preco by ked si najde druhu partnerku s ktorou si dobre rozumie by hned ho mala podviezt a mat dieťa s inym?To sa moze stat aj pri tejto.
Chlap dieťa nechce lebo nie je pripraveny,je zle a chudinka partnerka.Chlap dieta chce lebo je pripraveny, ani to neni dobre lebo zase chudinka partnerka.Kedy tu konecne dostane poklonu chlap?
Ahoj Kycera. Z realu poznam dost parov, ktori stale ohladne dietata otalali, nevedeli sa zosuladit dohodnut, odkladali to na neskor, vzdy bolo nieco prednejsie, co sa muselo skor nez dieta a dopadlo to bud tak, ze tie zeny uz mali problem otehotniet, alebo skor pripady, ze sa po rokoch aj tak ti dvaja rozisli a zrazu si nasli novych partnerov, kde do "roka" zrazu vsetko islo ako po masle: spolocny zivot zasnuby svadba dieta rodina ai.
Otec, máš "ok zázemie", "bývanie bez hypotéky"... Ale vieš čo? Je to váš vzťah, kt. nie je ok, tam vám to škrípe.
Ak chceš so svojou partnerkou dieťa, je potrebné dať najskôr tento do poriadku. OBAJA by ste mali viesť úprimný rozhovor, rozhovory a na rovinu si povedať všetko, čo máte na srdci. Slušne, v pokojnej atmosfére, počúvať sa, bez výčitiek... Hľadať to, čo vás spája. Tam, kde máte odlišné názory, tam nachádzať kompromisy.
Vieš, vzťah nie je o tom, čo chceš TY, ale o tom čo chcete VY. VY DVAJA.
Ak vzťah ukončíš, môžeš naraziť na ženu, kt. Ti Tvoje prianie splní. Okamžite! Bude to však Tvoje dieťa? Na fóre sa to priam hemží takýmito ženami, ale aj v reálnom živote.
Nie, neprajem Ti to!!!
Nemám ani potuchy ako Tvoj príbeh skončí. Si rozumový typ, chce to viac citu a z tej razantnosti treba ubrať.
Teraz si na ťahu Ty...
neviem111111 ja by som jej dal tiez min rok cas... ak nic nebude tak s i s nou pohovorit a dat este cas par mesaicov a ak sa nepohne tak si najst inu