Ahojte, som pripraveny mat dieťa..., avsak moja partnerka este nechce a uz mame tesne pred 30. Uz jej to hovorim pol roka a ona len ze nie, ze ju bavi praca . Je cas odist? Aj ked mi bude smutno urcite za prezitymi vecami. Neviem ci sa dockam pri nej potomka a natahovat to dalej....
dieťa
Upokojim ta trosku, ked uz si sebec podla tu pritomnych. Keby to bolo naopak (ona chce, ty nie) tak by si bol stale ty sebec, pretoze myslis len na seba ako teraz :-)
muzom ten pocit urcite nechyba verte mi... maju to v zivote ovela lahsie...
mám dve tehotenstvá za sebou - žiadne ranné nevoľnosti, ani odpadávanie, ani opuchnuté nohy, proste NIČ, moja skúsenosť - je to prechádzka. V 6. mesiaci som sa sťahovala do iného podnájmu - madrace, osobné veci, všetko som si ponosila sama. AJ TAKTO to niektoré ženy môžu mať. Kojenie na začiatku bolo fakt strašné, bolelo jak sviňa, ale ten pocit potom, keď si bradavky zvykli.. to sa nedá opísať. To čo žena MôŽE zažiť a chlap nie, je jednoducho krásne.
Neviem, prečo to niektoré ženy vnímajú tak strašne, ako bremeno, niečo čoho sa treba báť (a strach aj tak hovno pomôže). Cítiť dieťa vo svojom tele je výsada. To môžem iba ja a chlap sa môže len kukať, on to cítiť nemôže. Ak si ženy chcú tehotenstvo a starostlivosť o dieťa sťažovať svojim blbým postojom (že je to strašné a neskutočne ťažké, namáhavé), je to len a len ich hlúposť. Rozumná žena si dokáže uvedomiť - takto to proste je, žena to má ťažké na začiatku, chlap musí zas finančne potiahnuť decko na strednej, VŠ, prípadne na štart do života. Zvládli to milóny žien predo mnou, zvládnem to i ja. Netreba z toho robiť, horor ani drámu. Proste to za všetkú tú bolesť a obetu stojí.
preto dokazem pochopit ze zena sa musi na materstvo citit.. a neodsudzujem partnerku autora. Chapem ju
Nie, to sú iba dva pohľady na tú istú vec.
zita to je realita bohuzial. Ja tiez milujem svoje dve deti ale tiez viem ze materstvo je velmi narocne a najviac si to odnasa zena. Nedavam nikomu na nos ruzove okuliare o tom ake je to dokonale. Tot vse.
marika324, ja mám tiež dve deti. Je mi ľúto, že svoje tehotenstvo vnímaš takto. Tiež som mala ranné nevoľnosti, v noci som nemohla spať, lebo nohy som musela mať vyššie ako hlavu, muža som mala takého, že sa za to zo mňa ešte vysmieval. Od šiesteho mesiaca som mala také opuchnuté nohy, že do pôrodnice som išla v šľapkách, lebo som sa nezmestila ani do manželových mokasín. Po pôrode ma cievkovali, v pôrodnici mi povedali, že môjmu decku rýchlo rastie hlava - lebo všetci vtedy oslavovali primárove meniny. A tak ďalej a tak ďalej. Ale ani napriek tomu by som ani jedno svoje tehotenstvo, ani jeden svoj pôrod ani jedno svoje dieťa nevymenila za nič na svete. A poviem Ti, nikdy mi nebolo chlapov ľúto tak, ako keď sa mi narodilo moje prvé dieťa, lebo nikdy nezažijú ten pocit...
Tie co tu fandite partnerke zakladatela...najskor ste si vybrali zleho partnera a otca pre deti.Pretoze ja poznam skutocne vela chlapov ktori zenam pomahali od momentu kedy otehotnela
Pisete akoby mat dieta bola choroba.Tak si to odnosi a odrodi a?Ktora na to zomrela?
Tento človek je pravdepodobne zene pomahat pripravený.
A ja napisem za seba ze starost o dieta vobec nie je nic tazke.Ja som si to užívala. Su to vsetko len vyhovorky.Zena ktora svoje dieta miluje sa nebude sťažovať ze musi v noci vstavat a je unavena.To dieta to rodicom 100x vráti
ja to vidím tak, že je čas odísť. Mať dieťa určite neni IBA rozhodnutie ženy, na to sú vždy DVAJA. Splodiť dieťa bez chlapa jednoducho nejde, to sa ženy môžu aj na maternicu postaviť, nepôjde to. Kto sa asi tak stará o matku (aby mala čo jesť a následne ona mohla kojiť dieťa), no predsa jej partner a otec dieťaťa. Každý má trochu inú úlohu ale ani jedna neni dôležitejšia ako druhá. Chlap má rovnaké právo kecať do toho KEDY dieťa chce ako žena. A ak sa ich predstavy nezhodujú, nič strašné, proste sa rozídu a je to. Ale posunúť vzťah po rokoch je úplne normálne, priam žiadúce.
Chlap ktorý chce dieťa, mať rodinu je nedostatkový "tovar". Určite sa neboj, že by si mal problém nájsť vhodnú, šikovnú babu. S priateľkou sa porozprávaj, kedy asi by teda ona dieťa chcela a ak je časový horizont viac ako rok, nemá to význam. To je sakra dlho.
ja mám dve deti a dobre viem co vsetko si zena prejde. Preto nezazlievam autorovej partnerke ze ma mozno strach s toho co ju caka. Tehotenstvo nieje o tom krasnom co sa pise na internete v clankoch ale o tom ze zeny sa to dotkne ovela viac ako muza...muz nebude kojit nebude mat sestonedelie...nebudu ho boliet prsia...nezadycha sa po 2 schodoch..nebude vracat kazde rano...a odpadavat..muz sa maximalne nevyspi ked bude dieta v noci plakat...ale bude chodit do roboty...ziadna fyzicka zmena... autor temy by sa mal viac vcitit do svojej partnerky..a mat trocha pochopenia...