Chcem poradiť ako mám ísť na priateľku keď jej chcem dohovoriť, aby lepšie teda zodpovednejšie hospodárila s financiami.Bývame spolu,je dva roky po vysokej zamestnaná a už sa asi 5 krát stalo,že tesne pred výplatou prišla, že či jej nepožičiam 50ku na bus a tak.Obaja dávame na domácnosť mesačne 350 a z toho sa platí nájom, jedlo a bežný chod domácnosti.Zarába okolo 850 v čistom a nevie proste s tým vísť.Mám ju strašne rád a záleží mi na nej, len toto pozorujem ako problém.Každý má nedostatky aj ja, za rok a pol ma celkom prerobila z bordelára na to, že už trafím kôš na prádlo a umyjem tie šálky po káve, len mám pocit, že aj keď bude zarábať 1000,1500vždy to rozfláka, netvrdím, že z toho platu má ušetriť polku, ale dá sa z toho podla mna fungovať, nežijeme v Ba ani Ke kde sú náklady vyššie, je to väčšie krajske mesto.
Nevie hospodáriť
Rozflakat 500 eur mesacne a este mat odvahu pytat si dalsie to je silna kava.
Tu by som rozmyslala ci s yakym clovekom sa oplati riedit buducnost
Takej sa opytat co bude ked pridu deti ...taka nevie co to je.To pre nu nic neznamena
neviem111111 tuto info som si nefsimol ze to bolo len 4x z toho povodneho prispevku som pochopil ze to robi skoro stale
nedrbe vam tak nahodou vsetkym? za dva roky si 4x pozicala 50 eur, ktore evidentne vzdy vratila a na dalsi mesiac sa evidentne teda aj vedela uskromnit, kede mu tie peniaze vratila a uz vysla. je mlada, nie je vydata, nema deti, preco by si nemohla nieco z penazi ktore si zarobi aj uzit a minut pre svoju radost? a vam mudrym sa nikdy nestalo, ze ste mali vyratane veci a ste sa niekde dvakrat v obchode pozabudli a kupili nieco drahsie ako ste chceli? alebo ze sa vam rozpadli topanky, potrebovali ste novy kabat a uz vam to ten mesiac nevyslo kvoli inym vydavkom, ale z dalsej vyplaty ste uz nemali problem to potiahnut?
toto vobec neznamena, ze je blba, ani ze je chora, ani ze si bude brat uvery ani nic podobne. proste funguje normalne ako sa jej chce a kym pridu deti si svoje peniaze mina (na normalne veci, ziaden gembling, drogy ani nic) bez toho, aby musela pocitat a obracat kazdu korunu. takych rokov ju zrejme pri detoch caka dost, tak nech si teraz uzije trocha volnosti
cyklista 26, ak niekto rozfláka celú výplatu (zdôrazňujem slovo ROZFLÁKA) a ešte ťahá peniaze od partnera, to neni kóšer. To už neni o tom, že kočka nevie hospodáriť, ale toto má stúpajúcu tendenciu - bezhlavo míňať, hlavne nech sa ukážem v nových, pekne mastných topánočkách. Taký človek je schopný zobrať si i pôžičku, aby mohol viac a viac míňať. Dávaj sakra bacha! Proste buď je kočka chorá, závislá na nakupovaní alebo, prepáč za výraz, blbá. Všetko má svoje hranice a toto je pre mňa už ZA.
Ehm, vy plánujete aj deti niekedy? Lebo s takouto ženskou, čo sa nevie vmestiť do kože... neviem neviem. Mne sa to nepáči. A tvoj postoj, kedy opatrne, jemnučko, ako povedal 0večka, so strachom? jej niečo naznačíš, prípadne je dáš najprv padika potom stovečku, nech chúďatko malé neni hladné a potom z toho budú tristovečky. Nebuď blb, to neni normálne! Spýtaj sa jej ako si predstavuje fungovanie, keď prídu deti (tam sa treba nie len uskromniť ale i trošku myslieť na dieťa, jeho potreby, nie len na seba!! myslieť trochu dopredu na výdavky - na september sa treba finančne naozaj pripraviť dopredu a pod.)
A súhlasím s Jaxom a 0večkou do bodky. Toto sú dôležité veci. Kočka je jednoducho mimo a ty sa ešte cítiš zle, že si nemal pichať do osieho hniezda? Wtf? Ak si to nevyjasníte K TVOJEJ SPOKOJNOSTI, tak potom si presne ten typ chlapa, čo si zaslúži aby ho ženská vycucala a obrala o všetky peniaze. Lebo ako dobrý havko, budeš pri nej len spokojne krútiť chvostíkom a nikdy sa neodvážiš povedať nie, nebodaj že sa ti niečo nepáči. Nuž, čo už. Ale veľa vecí máš vo svojich rukách, nemusíš len nečinne prizerať a vyhadzovať ešte i tvoje peniaze von oknom (keď ich vyhadzuje partner).
hehe1 - ked ju nepoznám... ako aj ty, tak by som si nikdy nedovolila hovoriť o niekom že je sliepka.
Snažím sa vžiť do jej situácie - Možno jej to len fakt nevychádza nech sa snaží koľko chce.
Keby mi toto povedal muž, tiež by som sa urazila - na chvíľu, nie síce v tom pravom slova zmysle, ale odmlčala by som sa a uvažovala by som nad tým, čo urobím s tým, čo som si od partnera vypočula. Hrdosť by mi nedovolila, aby som si chybu nahlas priznala. Prudérna a konzervatívna výchova mi hovorí, že žena je hospodárka, gazdiná a má mať všetko pod palcom, a ak to niekde škrípe a ona je na to upozornená...tak áno do určitej miery je to urážka, ak muž povie...že to nerobím dobre....tak neviem ... skús si to u nej zažehliť a odsleduj dalšie mesiace, či jej tá pauza poslúžila na úvahu, či len na upevnenie si hrebienka na hlave
Clovece najdi si normalnu zenu, hento je sliepka, bez urazky,.Aku buducnost s nou chces mat? Este sa aj urazi a teraz co myslis, ze robi? Caka, ze prides za nou a budes sa jej pchat a ospravedlnovat... Normalne jej daj ultimatum, povedz nech sa konecne sprava ako dospela, nie ako rozmaznane decko, co preondie kazdu korunu. Potom je tu este druha moznost, co neodporucam, zacni robit to, co ona, ze ci sa zbada, ale nezbada. Bohuzial toto su dnesne zeny, ale radim, bud sa zmeni, ale dovi/dopo. Nestracaj cas dlho, zivot je kratky.
adria V úvodnom príspevku som sa vyjadril k nedokonalosti, k nedostatkom. Každý človek ich má, ja, ona, ty všetci. Viem, prečo sme spolu, lebo sa obaja milujeme, dopĺňame, máme veľa spoločného. Tak ako ona prerába mňa aj ja by som ju rád trocha pretvoril. Je to o súžití, ovplyvňovaní to ja všetko chápem.
Len toto som fakt asi otvoril jej pandorinu skrinku, preto sa je to tak dotklo, aj keď sme to rozdebatovali, ale vidím, cítim, že to v nej ostalo. To napätie vnímam ja som empatický človek.
Jax viem kam to dáva, nesype, nehrá ide to čisto na spotrebu ja si to práve uvedomujem a viem to,len sa snažím nájsť cestu ako ju usmerniť. Nie som sprostý, keď vidím pár nových topánok, o dva týždne ďalší, taký kostýmček trendy rám na okuliare. Pracuje v bankovníctve a viem, že tam si ženy na výzore potrpia. Len chcem docieliť, aby to bolo s mierou. Brat mi povedal, že také ženy proste sú, nech má 1k, 2k všetko dá na spotrebu.
Hnevá ma to aj preto, že toto som pri nej ešte nezažil, také to napätie vzduchoprázdno. Boli škriepky, výmeny názorov to patrí do zdravého vzťahu, len sme po dvoch hodinách boli zase v objatí. Teraz je to už neúmerne dlho.
cyklista26 cize tvoje riesenie je nefsimat si to... super :-D mam taky pocit ze sa jej bojis... to ja by som nemal problem jej povedat na rovinu co si o tom myslim a ziadne naznacovanie
Nemal si otvarat tuto temu? Vztah je prave o takychto temach, ci sa s nou chces bavit len o pocasi a tvarit sa ze je vsetko ok?
Vobec nepises, na co tie peniaze mina, pravdepodobne to ani sam nevies. To vobec nie je ok. Ak planujete spolocny zivot, tak by ste mali mat do istej mieri vsetko spolocne a nie ze ona niekde zahodi 9kil a este si aj poziciava dalsie. V dnesnej dobe to pokojne moze aj hodit do automatu alebo stiahnut nosom a ty nic nevies a este sa aj bojis opytat...
Cyklista. Nikto nie je dokonaly. Ani ty nie. Tak ako vidis na nej ty tento nedostatok neduh, vidi aj ona na tebe zas nieco ine, co vadi prekaza zas jej na tebe. Vztah laska je aj o prijati toho druheho, vediet sa dohodnut, spolu komunikovat, o tolerancii respektovani sa navzajom. Mozete na seba navzajom posobit a vplyvat. Vytazit z toho dobreho co vo vas oboch je - maximum. Len ty vies , ci ma ona v sebe viac toho kladneho dobreho pozitivneho, nez toho zleho. Hodnot ju ako celok. Keby si cakal na ideal, zrejme by si sa nikdy nedockal a ostal bys sam. Lebo kazdy jeden clovek ma dake tie muchy nedostatky ai