Chcem poradiť ako mám ísť na priateľku keď jej chcem dohovoriť, aby lepšie teda zodpovednejšie hospodárila s financiami.Bývame spolu,je dva roky po vysokej zamestnaná a už sa asi 5 krát stalo,že tesne pred výplatou prišla, že či jej nepožičiam 50ku na bus a tak.Obaja dávame na domácnosť mesačne 350 a z toho sa platí nájom, jedlo a bežný chod domácnosti.Zarába okolo 850 v čistom a nevie proste s tým vísť.Mám ju strašne rád a záleží mi na nej, len toto pozorujem ako problém.Každý má nedostatky aj ja, za rok a pol ma celkom prerobila z bordelára na to, že už trafím kôš na prádlo a umyjem tie šálky po káve, len mám pocit, že aj keď bude zarábať 1000,1500vždy to rozfláka, netvrdím, že z toho platu má ušetriť polku, ale dá sa z toho podla mna fungovať, nežijeme v Ba ani Ke kde sú náklady vyššie, je to väčšie krajske mesto.
Nevie hospodáriť
Messje tiez mam ten pocit ze ona taha za dlhsi koniec a on si nedovoli nieco povedat aby sa ona nenahnevala
adr1a
Len neviem ci mu ich vratila.Ja neverim,lebo tu bolo spomenute,ze aj tak by ich od nej nezobral..
A po dalsie...v bankach su vsetci jednotne obleceni.
A dalej...ked jej to naznacil,hadzala ako som rozumela odute grymasy a spravala sa inak.Nepacilo sa jej to ked jej to vysvetlil.
On sa zmenil ako ona vyzadovala.Ale ona sa uraza.O to tu ide.On musi a ona nie
Suhlasim s neviem111111. Za 2r si 4x pozicala 50e od partnera a vzdy mu ich poctivo vratila a vy z nej robite pomaly kriminalnicku?) Plati rovnako ako on na domacnost byvanie. On zaraba ovela viac nez ona. Ona robi v banke. Tam s mikinou teniskami zo sekaca by isto neuspela. Zenska moda od lodiciek ciziem oblecenia kabeliek sperkov ai je ovela nakladnejsia nez muzska moda. Muzom staci par ks nohavic kosiel triciek bunda 2-3saka a su vybaveni na cely rok. Topanky 1x zimna letna tenisky a je)) Zeny to maju inak. Kedy si dopraje ak nie teraz ked pracuje a nema este decka rodinu? To uz by jej bolo potom fakt lepsie byt doma s rodicmi, prispievala by im menej nez jemu a ostavalo by jej tym padom aj viac penazi. To by si aj potom "mozno" nasetrila. Urcite aj cyklistovi ako jej partnerovi sa paci, ze ma vedla seba kocku. Muzi sa radi pozru po pekne vkusne oblecenej upravenej zene. Keby chodila v teplakoch trickach mikine by sa tu "stazoval", ze ho ako zena nepritahuje odpudzuje?) Parada aj nieco stoji. Ked bude mat decka dopraje si H....
Urcite by sa mala naucit s peniazmi vychadzat hospodarit, setrit, nieco bokom odlozit. Ale hra s nim fer hru. Aj ked maju rozdielne prijmy tak prispieva 50:50 fifty fifty. Skor je smutne, ze statisticky su ake su, ze su este stale vo vacsine odvetvi rozdielne prijmy u muzov i zien, aj ked maju rovnake vzdelanie prax odvedenu pracu a za tu istu pracu zarabaju zeny menej.
kafe áno netrvám na vracaní, nečakám s otvorenou dlaňou, tak dnes Ti cinklo na mobil naval 50ika, nepotrebujem to ani to tak nechcem, som chlap,zarábavam viac nezabije ma to.Opakujem sme obyčajná stredná trieda, takže netrpíme núdzou o peniaze. Vráti mi to tým, že občas mi kúpi kravatu, doplní košelu. Nevravím, že vždy, ale už sa stalo.Ja si tiež doprajem oblečenie len to riešim štýlom, že raz za čas nabehnem do odskúšaného obchodu tam ma už tie predavačky poznajú a po pol hodine spokojný odchádzam, lebo už vedia čo chcem, prípadne dobre poradia. Smejú sa, že tam chodím v približne rovnakých intervaloch a nemusia sledovať kalendár, nechodím tam cielene týždeň čo týžden, proste to beriem len ako nutnosť.
Messje mal som z toho podobný pocit po tom rozhovore, že ako keby sa ešte stále nenabažila. Zas ale nerozumiem tomu prečo pri tomto míňaní je tak iracionálna, keď iné záležitosti rieši inteligentne s triezvou hlavou, fakt nechápem. Asi je to len tým ženským nastavením pri nakupovaní.
Nižsie niekto písal, že by som mal niečo žehliť či tak podobne tak to sa veru nechystám, sme k sebe otvorení a nemyslím, že by som spravil niečo strašné, len to bola asi citlivejšia téma pre ňu. Som rád, že žijeme pod jednou strechou, lebo v takýchto situáciách sa ukazujeme doslova do naha a ja pevne verím, že nás to len do budúcna utuží.
mimochodom, ja netvrdim, ze to autor temy nema vobec riesit, ak s tym ma nejaky problem, ale ste sa tu do tej dievciny pustili ako keby bola nejaky kriminalnik alebo gauner. ale na autorom mieste by som to riesila skor stylom ze podme si urobit nejake spolocne setrenie, kam budeme obaja prispievat nejaku ciastku - nech sa vytvori ta rezerva, no nech to nie je stylom karhania. keby sa to dialo mesiac co mesiac a ciastky sa zvysovali, ako to tu opisuje kafe, tak nepoviem, ale to sa nedeje.
kafe, nerozumiete tu citanemu textu? nedeje sa to kazdy mesiac
Neviem111111, nie mne sa také čosi ešte nestalo, že by som sa každý mesiac pozabudla a kúpila si niečo drahšie. A tu nejde o rozpadnuté topánky alebo nový kabát, ale citujem: "keď vidím pár nových topánok, o dva týždne ďalší, taký kostýmček trendy rám na okuliare. Pracuje v bankovníctve a viem, že tam si ženy na výzore potrpia." vyslovene o množstvo oblečenia. To je 400-500 juro IBA za oblečenie každý mesiac. Máš pocit, že to slečna všetko stíha vynosiť, nebodaj zodrať? Ja to berem, že kočka si chce zarobené peniaze užiť a minúť tak ako sa to jej páči. Kľudne nech mesačne míňa 400 na oblečenie. Ale nech neťahá peniaze od partnera. A ja som zaregistrovala, že kočka tie požičané päťdesiatky nevracia, resp. zakladateľ od nej tie peniaze späť nechce: "Pre mňa to neni problém jej tie peniaze dať, nechcem ani vracať len že si to nevie naplánovať to ma trocha škrie." - 14.10.2016 11:42:51. S jedlom rastie chuť. Kto sa nevie držať na uzde, v nejakých limitoch, potrebuje asi tvrdšiu ruku na seba.
Jaja
Ked sa niekto nevie nabazit penazi ked zacne zarabat je absolutne normalna vec.Kazdy si chce zrazu kupit vsetko.
Tu sa ale hovori o 2 rokoch co je dievča zamestnane a to je uz dost dlha doba.
Cyklista na tvoju priateľku tu padlo niekoľko názorov....môj názor je, že je to uplne normálna mladá baba pár rokov po škole....Predpokladám že predtým bývala počas výšky u rodičov a ak na intráku, tak dostávala štedré vreckové....peniaze jej nechýbali, tak nemala ani potrebu šetriť....Pokiaľ žena nemá rodinu alebo vlastné bývanie, tak jednoducho míňa peniaze na seba...A ano je to pravda, že je jedno či zarobí 500 eur alebo 1500 eur, dokáže ich minúť všetky....U nej je to už iné, keďže začala časť peňazí dávať do spoločnej kasy, jednoducho sa stále učí ak výsť s peniazmi ktoré má k dispozícii.......inak sa bude chovať dievča ktoré vyrastalo v rodine kde nebol problém s peniazmi a ono dostalo všetko čo chcelo a inak dievča ktoré vyrastalo v skromnejších pomeroch.....